Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lenne a jó döntés ebben az esetben? Egyáltalán van jó döntés vagy csak kevésbé rossz? (becsúszott baba- háborgó/zsaroló férj)
Védekezés mellett terhes lettem, 10 hetes vagyok. Már van 3 gyermekünk, nem terveztünk többet. Én voltam a legjobban megdöbbenve, mikor kiderült, hogy mégis terhes vagyok.
A férjemnek azonnal elmondtam a dolgot és ő elég csúnyán reagált. Ahelyett, hogy legalább megpróbált volna kicsit megértően viselkedni, megvádolt, hogy direkt becsaptam vagy, hogy ezt én terveztem így stb. Nagyon rosszul estek a vádak, főleg, hogy ő is tisztában van azzal, hogy erről egyikünk sem tehet, maximum az orvos, de igazából ő sem, mert ilyen előfordul. Most ott tartunk, hogy választás elé állított, vagy elvetetem, vagy elválunk. 1 hete összeszedte a cuccait és azóta még a gyerekek felől sem kérdezett. A testvérével üzent annyit, hogy hívjam, ha megjött a józan eszem.
Fogalmam sincs, mit tegyek. A picit meg szeretném tartani, ebben biztos vagyok, de a férjemmel kapcsolatban már semmiben sem vagyok az. Úgy érzem nem is ismerem ezt az embert. A szüleim szerint hagyjam kicsit lenyugodni, majd magához tér és a picit is ugyanúgy fogja szeretni mint a nagyobbakat. Ebben lehet, hogy igazuk van, de abban már nem vagyok biztos, hogy én is tudnék rá ugyanúgy nézni, mint a történtek előtt.
"A mai világban mar csak azok mernek 4-5 gyereket bevállalni, akik nagyon jó anyagi háttérrel rendelkeznek."
Sajnos pont hogy nem azok!
#22, kár ezt ragoznod már a harmadik válaszban, hidd el, az, hogy a védekezés a nő vagy a férfi kezében volt, semmit sem szokott módosítani az ilyen történeteken, olyan kérdés is van itt a GYK-n is, ahol pont az óvszer mellett "besikerült" gyereket tartotta meg a nő a férfi akarata ellenére...
Tudod, az ilyen históriák ellen egyetlen dolog jelent aránylag biztos védelmet: a megfelelő párválasztás.
Vagy mondjuk az, ha nem 1 ember védekezik, mert nem 1 ember van a kapcsolatban, hanem mindkettő védekezik, ha nem akarnak gyereket.
Máris kevesebb az esély a teherbe esésre. Én legalábbis senkit nem ismerek aki dupla védekezés mellett teherbe esett volna. És hogy drága a dupla védekezés? Hát, szerintem egy plusz gyerek amit nem akarnak, sokkal drágább.
Tudom, hogy szinte lehetetlen, de élném az életem, nem reagálnék az üzeneteire. Talán vegye a fáradságot, hogy személyesen beszél velem.
Én (csak magamról tudok beszélni) a gyereket megtartanám, megpróbálnám megtervezni a férjem nélküli életem, és az intuíciómra hagyatkozni vele kapcsolatban, hogy valaha akarok-e még vele közösen lenni.
"A picit meg szeretném tartani, ebben biztos vagyok, de a férjemmel kapcsolatban már semmiben sem vagyok az. Úgy érzem nem is ismerem ezt az embert. "
És szerinted a férjed mit érzett, amikor ahelyett, hogy megbeszélted volna vele idejekorán a helyzetet és együtt döntöttetek volna, kb. 9 hetesen kész tények elé állítottad, hogy te megtartod a gyereket, és kész, holott megegyeztetek, hogy többet nem szeretnétek? Szerinted ő nem érzi magát átverve, és nem érzi úgy, hogy nem is ismer téged?
A meglévő 3 gyerek életszínvonalát hogyan befolyásolná az új gyerek? Van külön szoba? Van elég pénz? Vagy ez eszedbe sem jut?
Mr King (#20)
"Mondhat bárki bármit, egy férfi aki szereti a feleségét és a gyerekeit, nem viselkedik így ahogy ő tette."
Az a nő, aki szereti a férjét, meg pláne nem. Nem hoz egyszemélyi döntést olyan kérdésben, ami kettejük számára jelent élethosszra felelősséget és elköteleződést...
Félreértés ne essék, a férj nem az akarat nélküli rabszolga szinonímája, akinek kalaptartón ülő bólogatós kutyaként kellene "jól van drágám, örülök drágám, nem baj drágám, majd vállalok még egy állást drágám, csak hallgass nyugodtan a szívedre drágám"-ozni. A kérdező itt egyértelműen kinyilvánította, hogy számára a benne növekvő x hetes embrió fontosabb és előrébb való a házasságánál, a férjénél. Erre reagált a férj úgy ahogy...
(és majd innen folytatódik a történet valahogy, az még a jövő zenéje, de egy biztos, ha meg is marad ez a házasság, ezek után már egyik oldalról se lesz ugyanolyan, mint volt.. hanem amolyan "megragasztott", amiben mindenki max félboldog... nem túl jó kilátások)
Ja, és Kérdező!
Jó döntés az most már nincs, de lett volna. Az lett volna a jó döntés, ha akkor, amikor ez kiderül, leültök a férjeddel, előítéletek nélkül, egyszer, kétszer, ötször - ahányszor kell - töviről hegyire átbeszélitek a helyzetet, meghallgatjátok egymás érveit, elgondolkodtok egymás szempontjain, és közösen juttok valamiféle döntésre.
Na, az lett VOLNA a jó döntés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!