Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mi lenne a jó döntés ebben az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi lenne a jó döntés ebben az esetben? Egyáltalán van jó döntés vagy csak kevésbé rossz? (becsúszott baba- háborgó/zsaroló férj)

Figyelt kérdés

Védekezés mellett terhes lettem, 10 hetes vagyok. Már van 3 gyermekünk, nem terveztünk többet. Én voltam a legjobban megdöbbenve, mikor kiderült, hogy mégis terhes vagyok.

A férjemnek azonnal elmondtam a dolgot és ő elég csúnyán reagált. Ahelyett, hogy legalább megpróbált volna kicsit megértően viselkedni, megvádolt, hogy direkt becsaptam vagy, hogy ezt én terveztem így stb. Nagyon rosszul estek a vádak, főleg, hogy ő is tisztában van azzal, hogy erről egyikünk sem tehet, maximum az orvos, de igazából ő sem, mert ilyen előfordul. Most ott tartunk, hogy választás elé állított, vagy elvetetem, vagy elválunk. 1 hete összeszedte a cuccait és azóta még a gyerekek felől sem kérdezett. A testvérével üzent annyit, hogy hívjam, ha megjött a józan eszem.

Fogalmam sincs, mit tegyek. A picit meg szeretném tartani, ebben biztos vagyok, de a férjemmel kapcsolatban már semmiben sem vagyok az. Úgy érzem nem is ismerem ezt az embert. A szüleim szerint hagyjam kicsit lenyugodni, majd magához tér és a picit is ugyanúgy fogja szeretni mint a nagyobbakat. Ebben lehet, hogy igazuk van, de abban már nem vagyok biztos, hogy én is tudnék rá ugyanúgy nézni, mint a történtek előtt.

2014. okt. 29. 15:52
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
92%

"A mai világban mar csak azok mernek 4-5 gyereket bevállalni, akik nagyon jó anyagi háttérrel rendelkeznek."

Sajnos pont hogy nem azok!

2014. okt. 29. 17:38
 22/46 anonim ***** válasza:
2014. okt. 29. 17:40
 23/46 anonim ***** válasza:
74%

#22, kár ezt ragoznod már a harmadik válaszban, hidd el, az, hogy a védekezés a nő vagy a férfi kezében volt, semmit sem szokott módosítani az ilyen történeteken, olyan kérdés is van itt a GYK-n is, ahol pont az óvszer mellett "besikerült" gyereket tartotta meg a nő a férfi akarata ellenére...

Tudod, az ilyen históriák ellen egyetlen dolog jelent aránylag biztos védelmet: a megfelelő párválasztás.

2014. okt. 29. 18:00
 24/46 anonim ***** válasza:
2%

Vagy mondjuk az, ha nem 1 ember védekezik, mert nem 1 ember van a kapcsolatban, hanem mindkettő védekezik, ha nem akarnak gyereket.

Máris kevesebb az esély a teherbe esésre. Én legalábbis senkit nem ismerek aki dupla védekezés mellett teherbe esett volna. És hogy drága a dupla védekezés? Hát, szerintem egy plusz gyerek amit nem akarnak, sokkal drágább.

2014. okt. 29. 18:09
 25/46 anonim ***** válasza:
3%

Tudom, hogy szinte lehetetlen, de élném az életem, nem reagálnék az üzeneteire. Talán vegye a fáradságot, hogy személyesen beszél velem.

Én (csak magamról tudok beszélni) a gyereket megtartanám, megpróbálnám megtervezni a férjem nélküli életem, és az intuíciómra hagyatkozni vele kapcsolatban, hogy valaha akarok-e még vele közösen lenni.

2014. okt. 29. 18:10
 26/46 anonim ***** válasza:
87%

"A picit meg szeretném tartani, ebben biztos vagyok, de a férjemmel kapcsolatban már semmiben sem vagyok az. Úgy érzem nem is ismerem ezt az embert. "

És szerinted a férjed mit érzett, amikor ahelyett, hogy megbeszélted volna vele idejekorán a helyzetet és együtt döntöttetek volna, kb. 9 hetesen kész tények elé állítottad, hogy te megtartod a gyereket, és kész, holott megegyeztetek, hogy többet nem szeretnétek? Szerinted ő nem érzi magát átverve, és nem érzi úgy, hogy nem is ismer téged?

A meglévő 3 gyerek életszínvonalát hogyan befolyásolná az új gyerek? Van külön szoba? Van elég pénz? Vagy ez eszedbe sem jut?

2014. okt. 29. 18:15
 27/46 anonim ***** válasza:
80%
Kérdező, még mindig nem tudjuk, hogy te a saját emberségedből mit teszel hozzá az anyagiakhoz.
2014. okt. 29. 18:27
 28/46 anonim ***** válasza:
15%
Ha így viselkedik a férjed és számodra kérdés hogyan tovább, akkor meg is érdemled.
2014. okt. 29. 19:45
 29/46 anonim ***** válasza:
69%

Mr King (#20)

"Mondhat bárki bármit, egy férfi aki szereti a feleségét és a gyerekeit, nem viselkedik így ahogy ő tette."

Az a nő, aki szereti a férjét, meg pláne nem. Nem hoz egyszemélyi döntést olyan kérdésben, ami kettejük számára jelent élethosszra felelősséget és elköteleződést...

Félreértés ne essék, a férj nem az akarat nélküli rabszolga szinonímája, akinek kalaptartón ülő bólogatós kutyaként kellene "jól van drágám, örülök drágám, nem baj drágám, majd vállalok még egy állást drágám, csak hallgass nyugodtan a szívedre drágám"-ozni. A kérdező itt egyértelműen kinyilvánította, hogy számára a benne növekvő x hetes embrió fontosabb és előrébb való a házasságánál, a férjénél. Erre reagált a férj úgy ahogy...

(és majd innen folytatódik a történet valahogy, az még a jövő zenéje, de egy biztos, ha meg is marad ez a házasság, ezek után már egyik oldalról se lesz ugyanolyan, mint volt.. hanem amolyan "megragasztott", amiben mindenki max félboldog... nem túl jó kilátások)

2014. okt. 29. 19:57
 30/46 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és Kérdező!

Jó döntés az most már nincs, de lett volna. Az lett volna a jó döntés, ha akkor, amikor ez kiderül, leültök a férjeddel, előítéletek nélkül, egyszer, kétszer, ötször - ahányszor kell - töviről hegyire átbeszélitek a helyzetet, meghallgatjátok egymás érveit, elgondolkodtok egymás szempontjain, és közösen juttok valamiféle döntésre.

Na, az lett VOLNA a jó döntés.

2014. okt. 29. 20:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!