Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mi lenne a jó döntés ebben az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi lenne a jó döntés ebben az esetben? Egyáltalán van jó döntés vagy csak kevésbé rossz? (becsúszott baba- háborgó/zsaroló férj)

Figyelt kérdés

Védekezés mellett terhes lettem, 10 hetes vagyok. Már van 3 gyermekünk, nem terveztünk többet. Én voltam a legjobban megdöbbenve, mikor kiderült, hogy mégis terhes vagyok.

A férjemnek azonnal elmondtam a dolgot és ő elég csúnyán reagált. Ahelyett, hogy legalább megpróbált volna kicsit megértően viselkedni, megvádolt, hogy direkt becsaptam vagy, hogy ezt én terveztem így stb. Nagyon rosszul estek a vádak, főleg, hogy ő is tisztában van azzal, hogy erről egyikünk sem tehet, maximum az orvos, de igazából ő sem, mert ilyen előfordul. Most ott tartunk, hogy választás elé állított, vagy elvetetem, vagy elválunk. 1 hete összeszedte a cuccait és azóta még a gyerekek felől sem kérdezett. A testvérével üzent annyit, hogy hívjam, ha megjött a józan eszem.

Fogalmam sincs, mit tegyek. A picit meg szeretném tartani, ebben biztos vagyok, de a férjemmel kapcsolatban már semmiben sem vagyok az. Úgy érzem nem is ismerem ezt az embert. A szüleim szerint hagyjam kicsit lenyugodni, majd magához tér és a picit is ugyanúgy fogja szeretni mint a nagyobbakat. Ebben lehet, hogy igazuk van, de abban már nem vagyok biztos, hogy én is tudnék rá ugyanúgy nézni, mint a történtek előtt.

2014. okt. 29. 15:52
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
77%
Én azért hozzátenném, van a dolognak egy másik oldala: nem csak a nőnek kell megbocsátania, ha mégis folytatódna a házasság. Egy gyereket ugyanis tényleg két ember kell, hogy vállaljon, még ha a nő át is léphet a férjén, ha neki úgy tetszik. Lehet a nő haragszik, amiért a férj nem támogatja, de a férfinek is minden joga megvan hozzá, amiért belekényszerítik egy helyzetbe, amit nem akar vállalni.
2014. okt. 29. 16:28
 12/46 anonim ***** válasza:
68%

"becsúszott baba"

"A picit meg szeretném tartani"

Lehet lepontozni, de én megértem a férjedet.

Gondolom, hogy elege van abból, hogy te már vagy egy évtizede nem dolgozol, és ő egyedül húzza az igát.

Azért 4 főt eltartani, nem semmi.

Úgy érzi, hogy becsaptad, mert valószínűleg arra számított, hogy lassan visszamész dolgozni, és a fizetéseddel te is hozzájárulsz a családotok kevesebb lemondással járó életéhez.

Te viszont a "becsúszott" babával, újabb évekig otthon maradsz majd.

Természetesen nem vonom kétségbe a szavaidat, csak túl sok a "véletlen" teherbeesés.

Tudod, hogy van az a mondás, hogy egy nő bármire képes azért, hogy:

"legyen gyereke", avagy, hogy "ne legyen gyereke" !!

2014. okt. 29. 16:28
 13/46 anonim ***** válasza:
94%

A férjed rosszul reagált ez nem vitás. Azt csak te tudod, a szándékossággal való vádaskodásának van e alapja.

Egy dolog ami bebizonyosodott, hogy ha úgy alakul, még a meglévő gyerekeitek sem igazán fontosak neki. Úgy gondolja, legyenek a te gondod. Biztos, hogy kellene még egy gyerek így, ennek tudatában? Annyi teljesen megérthető, hogy ő nem akar több gyereket. Te képes lennél 4 gyereket egyedül nevelni? Ha nem támogat benneteket megfelelően akkor is úgy, hogy ne kelljen nekik nélkülözni?

2014. okt. 29. 16:29
 14/46 anonim ***** válasza:
58%

Nézzük reálisan a dolgokat.

Ha megtartod a babát, akkor a fizetése felét elviszed gyerektartás címén. A válás neki nem lenne jó üzlet.

Neked sem, mert belerokkannál a vagyonmegosztásba és utána 4 gyerekkel - már bocsánat - lehetetlen helyzetbe kerülnél mind párkeresés, mind munkavállalás szempontjából.

Le kellene ülni megbeszélni a dolgokat, és közösen hozni egy felelős döntést.

Anyagilag hogyan jönnétek ki? Te mit adnál bele a dolgokba a nagy ősanyai szereteten kívül?

2014. okt. 29. 16:36
 15/46 anonim ***** válasza:
87%

Nem csodalom , hogy kiakadt. A mai vilagban mar csak azok mernek 4-5 gyereket bevallalni, akik nagyon jo anyagi hatterrel rendelkeznek. De nem csak a penz a lenyeg. Egy uj baba, tobb energiat is igenyel, egyben fel kell aldozni a szabadidotoket is, amit elvesztek a mar meglevo 3 gyerektol is, nem csak magatoktol.

Nem itellek el, de a donteseddel sem tudok egyeterteni(ugyanugy mint az apaeval sem), egy gyermek ket ember felelossege.

Amugy tobb infot is megadhattal volna!

-Dolgozol?

-A gyerekek hany evesek?

-Hogy alltok anyagilag?

Csak a tisztan latas kedveert.

2014. okt. 29. 16:47
 16/46 anonim ***** válasza:
35%

"a férfinek is minden joga megvan hozzá, amiért belekényszerítik egy helyzetbe, amit nem akar vállalni"

Gondolom, nem volt belekényszerítve abba, hogy szexeljen. Gumi óvszerrel megelőzhető a nem kívánt gyermekáldás.

Felelős párkapcsolatban 2 ember védekezik, nem csak 1.

2014. okt. 29. 17:20
 17/46 anonim ***** válasza:
84%
"A férjemnek azonnal elmondtam a dolgot és ő elég csúnyán reagált. Ahelyett, hogy legalább megpróbált volna kicsit megértően viselkedni," - Kérdező, voltaképp milyen reakciót vártál volna a férjedtől, és miben kérsz most tanácsot? Ahogy írtad, te eldöntötted, hogy meg akarod tartani - innen most a labda a férjednél pattog, hogy ő mit lép erre. Nem? Majd ha ő is eldöntötte, hogy vagy vissza akar térni, vagy beadja a válást, akkor majd lesz megint helyzet, amire neked kell valamit reagálni.
2014. okt. 29. 17:23
 18/46 anonim ***** válasza:
23%
Kérdezö a férjed egy görény!!
2014. okt. 29. 17:25
 19/46 anonim ***** válasza:
85%
Ahogy egy nő,ugy egy pasi had döntse már el akar e apa lenni vagy nem.Azért 3 gyerek a mai világba,aztán megfejelve egy 4dikkel.majd pisloghatsz te is amikor egyedül maradsz 4gyerekkel.Apa azért majd csak csak ellesz,de te?Biztos kell az neked másból se álljon az életed csak pelenkából küzdelemből?Félre állna a szád forditott helyzetben is ha te nem akarnál és ezért szivná a véred.Én biztos nem tartanám meg ,minek nehezitsem a saját és már meglévő gyerekeim életét.Én a párodnak adok igazat.
2014. okt. 29. 17:30
 20/46 anonim ***** válasza:
28%

Ha annyira nem akart volna gyereket a férjed, nem csak rád testálta volna a védekezést mert úgy kényelmesebb, hanem ő maga is védekezett volna, hogy még kisebb legyen a teherbe esés veszélye. Avagy el is köttethette volna magát. (ezt mindketten megtehettétek volna ha nem terveztetek több gyereket.)

Annyi biztos, hogy egy ilyen reakció után, nekem ez a férfi nem kellene többé. Akkor sem ha végleg egyedül maradok és nem lenne másik párom.

Nem azt mondom, hogy rögtön ujjongania kellett volna, hiszen nem terveztétek a gyereket, de egyből a vádaskodás, a zsarolás, és az, hogy ilyen könnyedén képes összecuccolni, és elhagyni, ráadásul a meglévő gyerekei felől se érdeklődik x ideje, szerintem sokat elmond róla...mármint azt, hogy nem jó ember.

Vagy pedig ez egy jó ürügy, és amúgy sem akart már veled lenni.

Mondhat bárki bármit, egy férfi aki szereti a feleségét és a gyerekeit, nem viselkedik így ahogy ő tette.

2014. okt. 29. 17:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!