Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lenne a jó döntés ebben az esetben? Egyáltalán van jó döntés vagy csak kevésbé rossz? (becsúszott baba- háborgó/zsaroló férj)
Védekezés mellett terhes lettem, 10 hetes vagyok. Már van 3 gyermekünk, nem terveztünk többet. Én voltam a legjobban megdöbbenve, mikor kiderült, hogy mégis terhes vagyok.
A férjemnek azonnal elmondtam a dolgot és ő elég csúnyán reagált. Ahelyett, hogy legalább megpróbált volna kicsit megértően viselkedni, megvádolt, hogy direkt becsaptam vagy, hogy ezt én terveztem így stb. Nagyon rosszul estek a vádak, főleg, hogy ő is tisztában van azzal, hogy erről egyikünk sem tehet, maximum az orvos, de igazából ő sem, mert ilyen előfordul. Most ott tartunk, hogy választás elé állított, vagy elvetetem, vagy elválunk. 1 hete összeszedte a cuccait és azóta még a gyerekek felől sem kérdezett. A testvérével üzent annyit, hogy hívjam, ha megjött a józan eszem.
Fogalmam sincs, mit tegyek. A picit meg szeretném tartani, ebben biztos vagyok, de a férjemmel kapcsolatban már semmiben sem vagyok az. Úgy érzem nem is ismerem ezt az embert. A szüleim szerint hagyjam kicsit lenyugodni, majd magához tér és a picit is ugyanúgy fogja szeretni mint a nagyobbakat. Ebben lehet, hogy igazuk van, de abban már nem vagyok biztos, hogy én is tudnék rá ugyanúgy nézni, mint a történtek előtt.
"becsúszott baba"
"A picit meg szeretném tartani"
Lehet lepontozni, de én megértem a férjedet.
Gondolom, hogy elege van abból, hogy te már vagy egy évtizede nem dolgozol, és ő egyedül húzza az igát.
Azért 4 főt eltartani, nem semmi.
Úgy érzi, hogy becsaptad, mert valószínűleg arra számított, hogy lassan visszamész dolgozni, és a fizetéseddel te is hozzájárulsz a családotok kevesebb lemondással járó életéhez.
Te viszont a "becsúszott" babával, újabb évekig otthon maradsz majd.
Természetesen nem vonom kétségbe a szavaidat, csak túl sok a "véletlen" teherbeesés.
Tudod, hogy van az a mondás, hogy egy nő bármire képes azért, hogy:
"legyen gyereke", avagy, hogy "ne legyen gyereke" !!
A férjed rosszul reagált ez nem vitás. Azt csak te tudod, a szándékossággal való vádaskodásának van e alapja.
Egy dolog ami bebizonyosodott, hogy ha úgy alakul, még a meglévő gyerekeitek sem igazán fontosak neki. Úgy gondolja, legyenek a te gondod. Biztos, hogy kellene még egy gyerek így, ennek tudatában? Annyi teljesen megérthető, hogy ő nem akar több gyereket. Te képes lennél 4 gyereket egyedül nevelni? Ha nem támogat benneteket megfelelően akkor is úgy, hogy ne kelljen nekik nélkülözni?
Nézzük reálisan a dolgokat.
Ha megtartod a babát, akkor a fizetése felét elviszed gyerektartás címén. A válás neki nem lenne jó üzlet.
Neked sem, mert belerokkannál a vagyonmegosztásba és utána 4 gyerekkel - már bocsánat - lehetetlen helyzetbe kerülnél mind párkeresés, mind munkavállalás szempontjából.
Le kellene ülni megbeszélni a dolgokat, és közösen hozni egy felelős döntést.
Anyagilag hogyan jönnétek ki? Te mit adnál bele a dolgokba a nagy ősanyai szereteten kívül?
Nem csodalom , hogy kiakadt. A mai vilagban mar csak azok mernek 4-5 gyereket bevallalni, akik nagyon jo anyagi hatterrel rendelkeznek. De nem csak a penz a lenyeg. Egy uj baba, tobb energiat is igenyel, egyben fel kell aldozni a szabadidotoket is, amit elvesztek a mar meglevo 3 gyerektol is, nem csak magatoktol.
Nem itellek el, de a donteseddel sem tudok egyeterteni(ugyanugy mint az apaeval sem), egy gyermek ket ember felelossege.
Amugy tobb infot is megadhattal volna!
-Dolgozol?
-A gyerekek hany evesek?
-Hogy alltok anyagilag?
Csak a tisztan latas kedveert.
"a férfinek is minden joga megvan hozzá, amiért belekényszerítik egy helyzetbe, amit nem akar vállalni"
Gondolom, nem volt belekényszerítve abba, hogy szexeljen. Gumi óvszerrel megelőzhető a nem kívánt gyermekáldás.
Felelős párkapcsolatban 2 ember védekezik, nem csak 1.
Ha annyira nem akart volna gyereket a férjed, nem csak rád testálta volna a védekezést mert úgy kényelmesebb, hanem ő maga is védekezett volna, hogy még kisebb legyen a teherbe esés veszélye. Avagy el is köttethette volna magát. (ezt mindketten megtehettétek volna ha nem terveztetek több gyereket.)
Annyi biztos, hogy egy ilyen reakció után, nekem ez a férfi nem kellene többé. Akkor sem ha végleg egyedül maradok és nem lenne másik párom.
Nem azt mondom, hogy rögtön ujjongania kellett volna, hiszen nem terveztétek a gyereket, de egyből a vádaskodás, a zsarolás, és az, hogy ilyen könnyedén képes összecuccolni, és elhagyni, ráadásul a meglévő gyerekei felől se érdeklődik x ideje, szerintem sokat elmond róla...mármint azt, hogy nem jó ember.
Vagy pedig ez egy jó ürügy, és amúgy sem akart már veled lenni.
Mondhat bárki bármit, egy férfi aki szereti a feleségét és a gyerekeit, nem viselkedik így ahogy ő tette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!