Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ha mecsetben házasodnak a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha mecsetben házasodnak a felek, akkor a magyar törvény szerint nem elismert polgári házasság, azaz nincsenek joghatásai, ugye?

Figyelt kérdés
2014. okt. 23. 23:01
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
16%

40: Én szigorlatoztam polgárjogból, és sosem hallottam róla, hogy bármiféle joghatása lenne az egyházi esküvőnek. Te ezt hol hallottad?

Valamint egyházi esküvőt egy életben egyszer lehet kötni, tehát egy olyan özvegyasszony, aki már az elhunyt férjével is kötött, nem köthet újra.

2014. okt. 24. 22:41
 42/44 anonim ***** válasza:
93%

Az utolsó az egyháziban téved! A katolikus vallás szerint a templomban kötött házasság addig tart, amíg a halál el nem választ benneteket egymástól. Ha valaki megözvegyül, az már ismételten házasodhat templomban, mivel az egyik fél halálával az a házasság véget ért.

Ezt nem én találtam ki, a pap mondta.

2014. okt. 25. 05:36
 43/44 xeniah ***** válasza:
100%

40-es, ez érdekes hozzáállás. A lelkiismereted miatt fontos, hogy legyen egyházi esküvő, de a lelkiismeretedet nem bántja, hogy felveszed az özvegyi nyugdíjat, holott már nem özvegynek, hanem házasnak számítasz (a lelkiismereted és az egyház szerint). A kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad? A Biblia ezt mondja:

"Ha »igent« gondoltok, akkor mondjatok igent, ha »nemet« — akkor mondjatok nemet! Amit ezen kívül még hozzátesztek, az már a Gonosztól van." Máté 5:37

Ha valakinek szívből igent mondasz, azt mindenki előtt felvállalod, ha igazi keresztény vagy. Úgy az egyház előtt, mint a polgári hatóságok előtt. Ha az egyház kérdezi, akkor házas vagy, ha az állam kérdezi, akkor nem vagy házas, ugye? És milyen jó, hogy a pénzbeli juttatás miatt ez nem is okoz neked lelkiismereti gondot ;)

2014. okt. 26. 10:22
 44/44 anonim ***** válasza:
52%
mindegy hogy milyen helységben házadsodsz a lényyeg hogy anya könyvezető adjon össze akor törvénys
2016. jún. 21. 01:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!