Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feleségek, akik közös számlán vannak a férjükkel, Ti hogyan osztjátok be havonta a pénzt? Mennyit tudtok havi szinten félretenni?
Minden kiadást megbeszélünk, ez az elejétől fogva így volt. Nem azért, mert gond lenne, ha bármelyikünk venne egy ruhadarabot vagy bármi ilyet, egyszerűen így szoktuk meg.
Nálunk nincs ilyen női baromság, hogy meglepem magam valamivel, mert nő vagyok és megérdemlem. Akkor veszek valamit, ha szükségem van rá. Nem vagyok boldogtalan, akinek egyetlen örömfény az életében egy új ruhadarab. :D
Mivel jelenleg sok a kiadásunk, (Gyerekek,ovi,lakásfelújítás stb.) semennyit nem tudunk félrerakni!
Beosztani? 10.-e környékén jön a fizu,elutalom a számlák nagy részét,később von a többi,havi 1x nagybevásárolunk (25-45ezer között ingadozik,attól függ,hogy mikor mi kell!)
Ha veszek egy nacit vagy egy felsőt,fehérneműt,nem nagyon szoktuk előre megbeszélni. Ha nagyobb volumenű a dolog (kabát,csizma) akkor meg,hogy belefér-e. Mivel amúgy se vásárolok sokat,így sosem gond. Idén max egy csizma kerül terítékre,mert az kell és talán még egy nadrág. Többet úgy sem,mert épp súlycsökkentés alatt vagyok,így felesleges is lenne.
Mi megbeszéljük az ilyesmit:
- Szívem, lassan kéne vennem egy cipőt, mert ez már kezd tönkremenni, csúnyán szét van kopva már, kezd igénytelen lenni...
- Rendben drágám. Majd aztán nekem is kéne, mert ennek meg kezd leválni a talpa.
Néha előfordul, hogy előre veszek meg valamit:
- Szívem, vettem egy tojásszeletelőt, mert az előzőnek a húrjai már nagyon vállalhatatlanok. (Vagy vettem néhány műanyag ételhordó dobozt, mert az előzők már nem zárnak jól, úgy eldeformálódtak.)
- Jól van, jól tetted.
De inkább általában az előbbi fordul elő. Megbeszéljük előre, mire van szükségünk. Hobbival kapcsolatban is:
- Drágám, ha le tudom alkudni 20 alá ezt a (random pl. hangszeres kütyü), megkaphatom?
- Na jó, legyen... :)
De előfordul, hogy néha nem fér bele:
- Kihasználnád szerinted?
És végiggondoljuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!