Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha mecsetben házasodnak a felek, akkor a magyar törvény szerint nem elismert polgári házasság, azaz nincsenek joghatásai, ugye?
1. A házasság elötti vagyon mindenféle összeírás, stb nélkül is magánvagyon marad, elég igazolás az adásvétel dátuma.
2. Az (akármilyen) egyházi esküvö semmiféle köteléket nem jelent, ugyanolyan, mintha csak símán összeköltöznél valakivel.
3. A muzulmán jogrendszer szerint attól kezdve, hogy összeházasodtál egy muszlimmal, az összes tulajdonod azonnal a férj tulajdona lesz.
Muszlim vagyok, Törökországban esküdtem.
Mivel itt, csak úgy, mint Mo.-n, a római jogot alkalmazzák (nem az iszlám Sária törvénykezést), így hivatalosan nem számít.
Csak úgy, mint Mo.-n a templomi esküvőt.
Egyébként, ha te nem vagy muszlim, akkor nem javaslom a vallásilag vegyes házasságot.
Köszi 32, 34, 35, 36, 38
33, 37: ami ingatlan és saját néven van, vagy vagyontárgy amiről van számla ott könnyű a helyzet, de azért azt nekem ne mondjátok hogy pl. ha én kapok házasság előtt egy 1,4milliós barokk kanapét, amiről ugye számla sincs, akkor nem kéne semmit bizonyítanom- hiszen én mondok A-t,hgy az enyém volt, a másik fél meg mond B-t... szeretem ha rendben vannak a dolgok, nyilván ha vagyonjogi szerződést kötnénk, ezeknek is szerepelnie kéne benne. a lényeg, hogy nem szeretnék polgári esküvőt, és semmilyen állami joghatást. kicsit eltértetek a kérdéstől -.-
a muzulmán házasságoknál van a nőnek különvagyona (ha jól tudom), illetve válás esetére a hozománya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!