Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha mecsetben házasodnak a felek, akkor a magyar törvény szerint nem elismert polgári házasság, azaz nincsenek joghatásai, ugye?
"római katolikus egyház nem ad össze polgári házasság nélkül?"
De összead!
Ismerőseink egyházi esküvőt és lakodalmat tartottak a násznépnek.
Pár hónap múlva ketten, két tanúval elmentek az anyakönyvvezetőhöz.
Összeházasodhatsz katolikus templomban is, nem kell előtte polgári esküvőt tartani. (sokaknak van polgári előtt az egyházi szerttartás, olyat is ismerek, akinek hónapokkal korábban)
Amúgy semmi joghatása nem lesz, maximum az egyház szemében lesztek házasok, így ha később másvalakivel szeretnél összeházasodni, azzal egyházi esküvőt már nem tarthatsz.
hajaj egyik félnek sincs törvényes házassága. sőt még másik fél sincs.
csupán gondoltam én nem szeretnék polgári házasságot, ezzel a házassági szerződéssel járó kellemetlenség is kimaradna, másrészt egyéb joghatások sem állnának be. úgy tervezem keresztény férjem lesz, de persze ha jön egy muzulmán, nem a vallása miatt nem fogok hozzámenni.
Viszont valami köteléket szeretnék, meg család miatt is...
Ha csak a vagyoni rész miatt nem szeretnéd, arra találták ki a házassági szerződést.
Amíg él az anyukád, vagy aki segít a mindennapokban, addig nem probléma, de ha már nincs meg a gyerekkori segítőd, akkor sokkal praktikusabb úgy élni, hogy van egy jog szerint is elismert legközelebbi hozzátartozód, bárki is az.
Akit felhívsz, ha elüt az autó, vagy akit elküldesz a közértbe, amikor nem tudsz felkelni, vagy akivel meghatalmazással átveteted a hivatalos leveleidet.
nem csak a vagyoni rész, de legfőképp az.
tudom mire van ez a szerződés, de szerintem ez olyan "csúnya" dolog - egy szerződéssel kezdeni a közös életét, és már házasság előtt válásról beszélni.
bár én jogot tanulok, de lehet a férjemnek nem tetszene az ötlet, mert azt hinné, nem bízok benne, és féltem vagyont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!