Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ha mecsetben házasodnak a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha mecsetben házasodnak a felek, akkor a magyar törvény szerint nem elismert polgári házasság, azaz nincsenek joghatásai, ugye?

Figyelt kérdés
2014. okt. 23. 23:01
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
40%
Pénzért biztos megcsinálják. Voltam például olyan templomi esküvőn, ahol a pár egyik tagja sem volt katolikus (a család miatt szerettek volna templomi esküvőt). Persze nem ingyen tette a pap. :) De mielőtt muszlimhoz mész olvasd el ezt a könyvet: Hercegasszony voltam Teheránban
2014. okt. 23. 23:24
 12/44 anonim ***** válasza:
90%
Ennyi erővel a hajógyári szigeten is házasodhatnátok.de miért akarsz állam elött el nem ismert esküvőt kötni?
2014. okt. 23. 23:32
 13/44 anonim ***** válasza:
81%
Gondolom azért, mert valamelyik félnek már van törvényes házassága....
2014. okt. 23. 23:33
 14/44 anonim ***** válasza:
32%

"római katolikus egyház nem ad össze polgári házasság nélkül?"

De összead!

Ismerőseink egyházi esküvőt és lakodalmat tartottak a násznépnek.

Pár hónap múlva ketten, két tanúval elmentek az anyakönyvvezetőhöz.

2014. okt. 23. 23:36
 15/44 anonim ***** válasza:
89%

Összeházasodhatsz katolikus templomban is, nem kell előtte polgári esküvőt tartani. (sokaknak van polgári előtt az egyházi szerttartás, olyat is ismerek, akinek hónapokkal korábban)

Amúgy semmi joghatása nem lesz, maximum az egyház szemében lesztek házasok, így ha később másvalakivel szeretnél összeházasodni, azzal egyházi esküvőt már nem tarthatsz.

2014. okt. 23. 23:38
 16/44 A kérdező kommentje:

hajaj egyik félnek sincs törvényes házassága. sőt még másik fél sincs.

csupán gondoltam én nem szeretnék polgári házasságot, ezzel a házassági szerződéssel járó kellemetlenség is kimaradna, másrészt egyéb joghatások sem állnának be. úgy tervezem keresztény férjem lesz, de persze ha jön egy muzulmán, nem a vallása miatt nem fogok hozzámenni.

Viszont valami köteléket szeretnék, meg család miatt is...

2014. okt. 23. 23:43
 17/44 anonim ***** válasza:
88%
Ezt a házassági szerződéses részt kifejtenéd?
2014. okt. 23. 23:45
 18/44 A kérdező kommentje:
kifejteni? szerintem elég egyértelmű. ha szegényebb, ha gazdagabb lesz a férjem nem akarok tőle semmit egy esetleges válás esetén, viszont én se osztanám meg vele azt ami az én tulajdonom. (tudom hogy magyar jog szerint a házasság előtt szerzett vagyon nem lesz közös vagyon - de pl- ezt is szerződésbe kell foglalni, hogy mik a vagyonközösség létrejötte előtt meglévő vagyontárgyak)
2014. okt. 23. 23:56
 19/44 anonim ***** válasza:
76%

Ha csak a vagyoni rész miatt nem szeretnéd, arra találták ki a házassági szerződést.

Amíg él az anyukád, vagy aki segít a mindennapokban, addig nem probléma, de ha már nincs meg a gyerekkori segítőd, akkor sokkal praktikusabb úgy élni, hogy van egy jog szerint is elismert legközelebbi hozzátartozód, bárki is az.

Akit felhívsz, ha elüt az autó, vagy akit elküldesz a közértbe, amikor nem tudsz felkelni, vagy akivel meghatalmazással átveteted a hivatalos leveleidet.

2014. okt. 24. 00:01
 20/44 A kérdező kommentje:

nem csak a vagyoni rész, de legfőképp az.

tudom mire van ez a szerződés, de szerintem ez olyan "csúnya" dolog - egy szerződéssel kezdeni a közös életét, és már házasság előtt válásról beszélni.

bár én jogot tanulok, de lehet a férjemnek nem tetszene az ötlet, mert azt hinné, nem bízok benne, és féltem vagyont.

2014. okt. 24. 00:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!