Miben áll a különbség a házasság és a hivatalosan elismert élettársi kapcsolat között? Van hátránya az utóbbinak?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 18. 18:20
1/7 anonim válasza:
jogilag ugyanaz mindkettő, utóbbinak előnye, h könyebb véget vetni neki, mint a házasságnak
2/7 anonim válasza:
3/7 A kérdező kommentje:
Szanatóriumi ellátást szeretnénk együtt igénybe venni és ehhez kellene igazolni, hogy ténylegesen együttélünk, milyen igazolást javasoltok?
2009. ápr. 18. 18:49
4/7 anonim válasza:
A helyi önkormányzat állít ki ilyet.
5/7 anonim válasza:
Élettársi kapcsolat asszem csak X év után jogos...
viszont az eredeti kérdésre csak annyit válaszolnék:
az élettársi kapcsolat majdnem házasság. Éppen olyan "majdnem", mint h: "Majdnem elértem a vonatot." Nem ugyanaz a kettő.
6/7 anonim válasza:
Az utolsó válaszolonak.Az élettársi kapcsolat olyan hivatalos mint a házasság.Csak papír nincs róla.A jogok ugyan azok.Én a napokban jártam ügyvédnél ez ügyben ő mondta.
A vonat dolog......????
7/7 anonim válasza:
én is jártam ügyvédnél és pl a vagyonmegosztásilag sem ugyanaz a kettő. Míg hézasságban fele-fele arány van, addig élettársi kapcsolatnál a jövedelemmel arányosan oszlik meg pl a hitel vagy a közösen megszerzett vagyon. Tehát ha az összjövedelmetek 70%-a a tied 30%-a a párodé, akkor a közösen felvett hitelnek a 70%a is a tied, de a közösen megszerzett vagyonnak is ez a része téged illet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!