Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ha mecsetben házasodnak a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha mecsetben házasodnak a felek, akkor a magyar törvény szerint nem elismert polgári házasság, azaz nincsenek joghatásai, ugye?

Figyelt kérdés
2014. okt. 23. 23:01
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
47%

"úgy tervezem keresztény férjem lesz, de persze ha jön egy muzulmán"

Nem kéne aludnod már? fellőtték a pizsamát.

2014. okt. 24. 00:14
 22/44 anonim ***** válasza:
92%
20: Hát szerintem összehozni együtt egy házassági szerződést sokkal nagyobb kölcsönös bizalmat igényel, mint nem merni beszélni a vagyoniakról...
2014. okt. 24. 00:16
 23/44 anonim ***** válasza:
100%

Nem értelek, komolyan.

Ami a tiéd, az válás után is a tiéd marad. Csak a házasság ideje alatt szerzett közös dolgokról kell egyezkednetek. De ha nem vagytok összeházasodva, csak együtt éltek (mert amit elterveztél az jogilag csupán élettársi kapcsolat), és szétmentek, akkor is meg kell egyeznetek, hogy ki mit kap.

szerződést nem kötelező írni, sőt sokan nem is írnak, mert tök felesleges. Ott van jelentősége, ahol a pár egyik tagja jelentősen többet tesz a kasszába, mint a másik.

2014. okt. 24. 00:20
 24/44 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező! Ha jogot tanulsz, akkor miért is ven vag tisztában azzal a dologgal, amire rákérdeztél?

Legalább az ilyen óriás bakikra figyelj oda, ha hiteles kamukérdést szeretnél kiírni.

2014. okt. 24. 00:25
 25/44 A kérdező kommentje:

igen, de pl. ha nekem van 3 ingatlanom házasság előtt, az oké, hogy az enyém marad, de ezt házasság előtt szokás szerződésbe foglalni - a biztonság kedvéért. házasság alatt örökölt vagyon is az enyém, de ha nekem a havi bevételem annyi, hogy megengedhetem, hogy vegyek egy jacuzzit a közös lakásba - és minden hónapban valamit hasonló értékben - akkor az már lehet nem mind nálam kötne ki egy válás után.

az élettársi kapcsolat is úgy működik ha be van jegyezve.

persze ha van gyerek akkor más a helyzet, de most ne komplikáljunk.

nem kamukérdés. templomi esküvő nem elismert, logikusan a mecsetes se lenne az, ezért is kérdztem rá úgy, hogy "ugye?"

2014. okt. 24. 00:32
 26/44 A kérdező kommentje:
úgyhogy kedves 24-es nem kell itt okoskodni :D
2014. okt. 24. 00:33
 27/44 anonim ***** válasza:
92%
a muszlimok elég sajátosan értelmezik majd a jogaidat :D
2014. okt. 24. 00:35
 28/44 A kérdező kommentje:
nekem nincs problémám a muszlimokkal. akkor legalább dolgoznom sem kéne, ha meg mégis szeretnék, a fizetésem csak az enyém lenne és nem kéne adni a közösbe :)
2014. okt. 24. 00:40
 29/44 anonim ***** válasza:
65%
2014. okt. 24. 00:44
 30/44 A kérdező kommentje:
na kezdődik a parádé:D a szaudi nők takarják el így magukat, a felvilágosultabb, szabadabb országokban csak sima csador vagy hijab van, de van ahol az sem kötelező.
2014. okt. 24. 00:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!