Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit tegyek? Félek hogy így...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek? Félek hogy így elveszítem a férjem.

Figyelt kérdés

A férjem egy nagyon jó befolyású, helyes kedves, jó állású (munkahely), pörgős életet élő, magabiztos férfi. Érezteti velem hogy szeret, mert kedves és figyelmes velem, de a munkája miatt nagyon sokat van távol tőlünk. Elmegy reggel 7-kor és este 8-ig nem is látjuk. (egy nagy cég egyik részlegének az igazgatója)

Ezzel ellenben én nevelem a 2 gyerekünket, aki már oviba suliba járnak, és mivel az ő munkája nem engedi a szabadságokat táppénzt (életében nem volt még pl táppénzen itthon, a szabiját is év végén kiírja, de bemegy akkor is melózni) Szóval...ezért nekem fel kellett rúgnom a kezdődő karrieremet, (én is diplomás vagyok de 10 éve nem dolgoztam a szakmámban...)mert a nagyszülők is távol, + a férjem mellett nem lehet elmenni 8 órában dolgozni. Jelenleg 4 órában titkárnő vagyok egy kis cégnél, ami jó, mert legalább van valami, de nem egy nagy társasági élet vesz körül, illetve fő profilom ugye a gyereknevelés háztartás. A férjem sok rendezvényen részt vesz, legtöbbre visz engem is, bár akkor is úgy érzem hogy kilógok közülük...ráadásul olyan szép, és pörgős lányok veszik körül, mindenki kedves vele, és én nagyon nagyon elbizonytalanodok ilyenkor. Pedig a szemük láttára puszilgat, átölel...de ettől függetlenül nagyon félek hogy elveszítem őt. Ha ez megtörténne végem lenne. Rá alapoztam a jövőmet...érte adtam fel mindent. Sose kérte, de nem volt más lehetőség. Megoldhatatlan akadályok gördültek elénk, összeegyeztethetetlen dolgok. Így én kezdek befordulni. Egyszer már voltam depressziós. Mit tegyek hogy ne kerüljek újra orvoshoz emiatt, és hogy megnőjön az önbizalmam? Segítenétek tippekkel?

2014. okt. 10. 10:24
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
41%
Azért eléggé sanszos, hogy ha 10 éve nem volt a szakmájában, akkor keresete sem nagyon volt, maximum az említett 4 óra. Kitartott és kitartott között is van különbség, bár a szememben nem sok: ha apjuk hazavisz 600,000-et, ő meg hatvanat, attól még vastagon függ tőle anyagilag. Ha megkeres annyit amiből már meg tudna élni, akkor nem kitartott. Az pedig hogy az illető csak azt veszi segítő válasznak, ami a kényelmes életét nem rúgja fel(táncika), az nem az én dolgom. De ha tényleg így lenne, akkor nem írt volna ide. Ennek a nőnek el kell kezdenie újraépítenie a karrierjét, és egy csapásra megnő az önbizalma. Azért más az ember önképe, ha kiskötényben várja az urát haza, vagy ha kosztümben jön haza a fárasztó munkából a jól megérdemelt pihenésre.
2014. okt. 10. 11:27
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

A helyedben elkezdenék a saját szakmámban dolgozni, és saját karriert felépíteni.

A sport meg hasonló igazán nem sokat számít, mert nem lesz töle kellö önbizalmad.

Ha a férjed ilyen pozicióban dolgozik, akkor meg tudjátok engedni magatoknak, hogy a gyerekekhez adott esetben fogadjatok babysittert, és akkor te is tudsz a végzettségednek megfelelö munkát végezni.

Azt ugyanis böven el lehet képzelni, hogy egy diplomás nönek nem kielégítö egy titkárnöi félnapos állás.

Ha normális munkád lesz, akkor nem te leszel a "buta otthonülö feleség", hanem azonosertékü embernek fogod magad tartani.

2014. okt. 10. 11:31
 23/28 anonim ***** válasza:
86%

Bocs, nem olvastam a válaszokat, csak a kérdést:

Nem csak a szakmádban lehetsz sikeres.

Lehetne pl egy kreativ hobbid. Ha bp-i vagy akkor elég sok lehetőség van előtted. Pl a decoupage klubok rendszeresen tartanak foglalkozásokat, technikákat sajátithatsz el, stb. De ez csak egyetlen példa! Mellesleg ott is rengeteg barátot szerezhetsz.

Vagy járj el edzeni! Ha kövér vagy, ha sovány, mindenképp jót fog tenni, mert a mozgás boldogsághormont termel. Ezt magamon is tapasztalom. Ott is ismerkedhetsz emberekkel.

Lehet több hobbid egyszerre, ezekben úgy is sikeres lehetsz, hogy közben nincs stressz és nem görcsölöd szét magad.

Gondolom a férjed elég jól keres. Egy bébiszitter, aki pl. elmegy a gyerekekért a suliba, segit tanulni, apróbb dolgokat ellát napi 4 órában, sokat segithet rajtad is, hogy egy munkát találj a szakmádban, vagy több időd legyen az új területeken elmerülni.

Nagyon sok lehetőség áll előtted, csak nyisd ki a szemed! :) Hajrá!

2014. okt. 10. 11:33
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Attól ne félj, hogy soványabb leszel, ha nekiállsz edzeni. Olyan edzésformát válassz, ami erősíti az izmokat, feszesebb leszel, ezenkívül az arcod is üdébb lesz.

Mi is hasonló cipőben járunk. Már nehezen mozdulunk ki, a vendégeskedés is csak nyűg. Majdnem a gitárórákat is abbahagytam 3 év után a pénzre hivatkozva, de a férjem lebeszélt arról ,hogy abbahagyjam, mondta, hogy már ez az egyetlen ahova eljárok és szerinte szükségem van rá. És igaza lett, tényleg hiba lett volna abbahagyni. Tényleg felélénkít, ha az ember eljár valahova, még ha nehezen indul el a befásultság miatt, akkor is. Tényleg fontos, hogy amíg nem a férjeddel vagy, valami történjen a napodban, ami feldob, mert ez nagyon meglátszik az ember arcán és a viselkedésén. Én is nagyon észreveszem rajta, ha rossz napja volt, vagy épp jó és egy nagyon sokban befolyásolja, hogy vonzónak látom épp, vagy sem.

Szóval itt az ideje magadhoz térni, magaddal foglalkozni, hogy Ő is vonzónak találjon. Ha Te elfogadod magad, akkor Ő is elfogad. Bár szerintem ez most is így van, az írásodból nem érzem, hogy jelenleg fenyegetne az a veszély, hogy elveszíted, de ki tudja? Ha ez sokáig így menne, lehet, hogy egy idő után unalmasnak találna.

2014. okt. 10. 13:32
 25/28 anonim ***** válasza:
82%

Nálunk a férjemnek saját vállalkozása van, így elég változó a munkaideje, ezért maradtam otthon.

Amíg nem dolgoztam, addig tanfolyamokra jártam: van cukrász, rendezvényszervező és sminkes végzettségem és 3 középfokú nyelvvizsgám (egy közép és egy alap volt korábban).

Aztán amikor visszamentem 8 órában, akkor felvettünk egy takarítónőt. Heti 2x jön, tökéletes munkát végez, nagy szerencsénk van vele. Én heti 1-2x mosok és alkalmanként felmosok, ilyesmi. A hálónkat én tartom tisztán a gyerekek pedig a saját szobájukat (több-kevesebb segítséggel :-) ), de a vasalást, konyha-fürdő takarítását, nagyobb dolgokat a takarítónő csinálja.

Én a tanulást tudom javasolni, nekem nagyon jó volt.

2014. okt. 10. 13:37
 26/28 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm a választ. Igazából nekem az a gondom amit az egyik kedves válaszoló nagyon jól megfogott...nem tudnék tőle függetlenül élni...anyagilag. És ha valami történne elég rendesen kilennék. Ezért, és persze nem csak ezért, el kell kezdenem építgetni valamilyen karriert...a szakmámban nem tudnék. Pedagógusi végzettség 10 év kihagyás...nem menne. Ez lehetetlen. Viszont van egy másik szakmám, amit "itthonülősen" végeztem el. A nyelvre én is gondoltam amúgy....de félek tőle. Nem igazán megy nekem az idegennyelv. Pedig szupi lenne.
2014. okt. 10. 13:59
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez bölcs elhatározás, valahol el kell indulni. Tanulni kell, gyakorolni, képezni magad és akkor értékesebb munkaerő leszel. Célokat kell állítani és nehézséget vinni az életedbe, ami alatt azt értem hogy ha ki akarsz törni az aranykalitkából, akkor vállalnod kell az élet problémásabb, de hosszabb távon kifizetődőbb oldalát. Nem azért mert a férjed biztosan elhagy, hanem azért, hogy független nő legyél, akinek az anyagiak nem a probléma fő lépcsőjét jelentik. Pénzből él az ember, és pénzzel zsarolni is lehet az embert. Ha pl a férjed hirtelen rossz irányba változna, a pénz miatt valószínűleg tűrnöd kellene. Ha eltartod magad, ez már nem lesz gond.
2014. okt. 10. 14:04
 28/28 anonim ***** válasza:
Na szóval, én nem tudnék egy ilyen férfivel együtt lenni, aki még az éves szabadságát sem veszi ki, hogy a családjával legyen. Nekem akárki, akármit mond, ezt semmi nem indokolhatja. Feleség azért depressziós, mert szinte nincs társa. Azt meg könnyű mondani, hogy feleség is vállalkozzon, dolgozzon, de nagyon nem könnyű, hiszen itt kvázi egy egyedülálló anyáról van szó. Nekem is nagyon nehéz lenne karriert építenem, ha a férjem semmiben nem segítene, és sosem lenne itthon. Én is ki lennék borulva.
2014. okt. 11. 21:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!