Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ha a nő nem dolgozik miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a nő nem dolgozik miért gondolják azt, hogy zsebpénzt kap és alamizsnát?

Figyelt kérdés

Itt mindig azt írják, hogy ki lesz szolgáltatva, meg csak kap egy kis zsebpénzt stb. Ez számomra igen érdekes, amíg én pl. nem dolgoztam ugyanúgy én kezeltem a közös bankszámlánkon lévő közös pénzt, én döntöttem el a bevásárlást, én fizettem a számlákat, a férjemet a pénzfelhasználásából semmi nem érdekelte azon kívül, hogy legyenek befizetve a számlák, meg legyen kaja, és ha valamire hirtelen szükség van, azért lehetőleg maradjon ki rá, ha úgy akartam, akkor akár az összes többit magamra is költhettem. Ha úgy akartam volna, akkor állandóan.

Komolyan azt hiszik ilyenkor, hogy a nő csak vágyakozva nézi a pénzt, de semmibe nincs beleszólása, meg néha kap egy 5 ezrest, hogy vegyen magának tampont, meg tusfürdőt vagy mi?

Ha így van, akkor meg nem azért van, mert nem dolgozik, hanem azért, mert a férje egy barom és akkor is ugyanígy kuss lenne a neve, ha dolgozna.

Nálunk a férjem, ha esetleg azt mondtam akkoriban, hogy a pénzed, akkor következetesen javította mindig, hogy a pénzÜNK. Sőt, ha készpénzünk volt otthon, akkor mindig szólt, hogy ennyit és ennyit elvesz, mert ezt és ezt szeretne belőle venni. Pedig nem dolgoztam, csak ő kereste.

A papucstól pedig nagyon messze van, mert a papucsnak nem jó a helyzet, de nem mer szólni, ő viszont ezt tartja normálisnak, sőt volt, hogy azzal jött haza, hogy különben az X kollégájával megbeszélték, hogy ez így a normális, ők megkeresik, mi meg beosztjuk, mert mi azt úgyis jobban tudjuk.

Nem hiszem, hogy ő olyan nagyon kivételes lenne.

2014. szept. 29. 16:05
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
56%

Azért mennyi otthon unatkozó nő tud koncepciót gyártani az otthonlétének a fontosságára!

Jól kereső pasasok nélkül elég sok nő éhen halna!!

2014. szept. 29. 17:46
 22/69 anonim ***** válasza:
44%
Tisztában vagyok az itthoni egészségüggyel, de arról sajnos nem mi tehetünk, hogy mit mondanak meg fentről, hány beavatkozást finanszíroznak, ezáltal mekkora várólisták alakulnak ki. Ennek mi is áldozatai vagyunk, nyilván nem várható el tőlünk, hogy a betegek sokszor milliós nagyságrendű beavatkozásait zsebből kifizessük, hogy előrébb kerüljenek, mert segíteni akarunk rajtuk. Ugyanakkor mivel én akut ellátásban dolgozok, így ezen részéről maximum annyi tapasztalatom van, amit a kollégáktól és a betegektől hallok. Külföldön sem jobb a helyzete az orvosoknak, ezt maximum az gondolja, aki nem orvos. Az, hogy magasabb a fizetés nem egyenesen arányos az ellátás színvonalával és azzal sem, hogy ott "jobb" leszel. (Persze nem az európai centrumokról beszélek, és a legnagyobb európai kórházakról, ahova akkor kerülsz csak be, ha meghívnak, ergo a szakterületeden belül már nagy dolgokat tettél le és neved lett). Sajnálom, hogy közelről megismerkedtél a magyar valósággal, de szerintem ne az orvosokat hibáztasd emiatt, eléggé meg van kötve a kezünk.
2014. szept. 29. 18:04
 23/69 anonim ***** válasza:
84%
22 Nem hibáztatom az orvosokat, tudom, hogy a rendszerrel van a baj. Csak azt mondom, hogy ezt a részét én orvosként nem tudnám bevállalni, viszont örülök, hogy van aki bevállalja, különben nem lenne itthon orvos. Külföldről csak annyit, hogy a külföldi barátaim kapnak ellátást gyakorlatilag azonnal, én viszont csak hónapok múlva, hiába fizetem a TB-t, szerintem ez elfogadhatatlan, ráadásul évről-évre rosszabb a helyzet. Utána persze az ember inkább a zsebébe nyúl és megcsináltatja a vizsgálatot, amire szüksége van, szerintem néhány év múlva már nem is lesz állami rendszer, mert úgy tűnik, hogy nem működik. Mellesleg szerintem irreálisan alacsony a jelenlegi TB összege, kb. a háromszorosát gondolnám reálisnak.
2014. szept. 29. 18:14
 24/69 anonim ***** válasza:
90%
Én "csak" ápolónőként dolgoztam az eü-ben,koponya sérűltekkel,amputáltakkal hosszú évekig,gyilkos egy hivatás.Annyi időt elvett a gyerekeimtől,és a férjemtől,hogy hihetetlen.12 órás műszakok,heti 4x-5x ha szerencsés vagy,ha nem akkor többször.Havi 1 szabad hétvége.Ráadásul küzd az ember a kórház pénztelenségével,a pontszerző tanfolyamokkal,a rahedli adminisztrációval,a hozzátartozók arroganciájával,és a súlyos beteg mellett néha a tehetetlenségével.Nem családanyának való munka.Én látom a gyerekeimen,hogy mennyit változtak,mióta nem dolgozom,hogy minden este én adom az esti puszit,nem csak telefonon mondom nekik,hogy nem kell az ovisnak 5-kor kelnie ,hogy fél 6-ra az oviban legyen(így járt bölcsibe)mert a vonat,5:37-kor indul,amivel a munkahelyemre megyek.Hogy nem menzát esznek,hanem házi kosztot,hogy az iskolás itthon tanul,nem a napköziben stb.Imádtam a munkámat,de a gyerekeimet még jobban.
2014. szept. 29. 18:18
 25/69 anonim ***** válasza:
53%

Azért ott ahol a nő olvasni és történelmi filmeket nézni maradt otthon, nem tudom kit szánok jobban.

a férjet, aki azért dolgozik, hogy ezt finanszírozni tudja, vagy a nőt, amiért ennyire futotta tőle az életben.

Egyébként azért mondják a kívülállók, közöttük én is, mert semmi értékeset nem látunk azokban a nőkben, akik kvázi a semmiért kitartottak. Persze, most tényleg nem azokra gondolok, akik nagy háztartást, udvari munkákat végeznek, mellette sok gyerekkel.

De aki azért van otthon, hogy olvasgasson és a férje számára meleg ételt, meleg ágyat biztosítson, cserébe anyagilag el van látva... Róluk egész más szó és egész más hivatás jut eszembe, hiába van házassági papírral szentesítve. Kitartottság és bármennyire is magyarázkodnak az ilyen típusú otthon ülő nők, akkor is kitartottak, és akkor kapott pénzt szórnak, sosem azt amiért megdolgoztak.

Lehet lepontozni, de nekem az otthon olvasgató nőkről csak ennyi jut eszembe hirtelen, ha már a válás témakört ebben a kérdésben nem is vesézzük tovább...

2014. szept. 29. 18:33
 26/69 anonim ***** válasza:
27%
Utolsó,én írtam az olvasást,és az ápolónőset is.Nem csak a férjem ágyát melegítem itthon(bár azt is,valószínű gyakrabban,és intenzívebben,mint dolgozó koromban)nevelek azért két gyereket is.Nem azért maradok itthon hanem azért mert nincs szükség az én keresetemre,és amikor megöregszem,nem a munkám fogja majd megköszönni,hogy annyi időt vele töltöttem,hanem a gyerekeim,és ezért nem is fogok visszamenni dolgozni.Szerettem a munkámat,de sokkal jobban szeretem a családomat.Nem kell,hogy vadidegenek,bármi értékeset is lássanak bennem,nekem pont elég ha a családom és a barátaim látják ezt.Mondjuk az is furcsa,hogy valaki csak attól értékes,hogy dolgozik,furcsa egy szemlélet mód ez,és azt hiszem elég szánalmas is.
2014. szept. 29. 18:54
 27/69 anonim ***** válasza:
74%
Az a gond, hogy beoszthatod, de mégsem te keresed. Én gyerekkel voltam otthon, bár mellette is dolgoztam, viszont örültem, hogy saját pénzem is van. És igen, lehet szerencsés vagyok, de én minden munkámat szeretem, szerettem, meg is örülnék, ha évekig olvasgatnom és történelmi filmeket kéne néznem, ha kiesnék az emberekkel való kommunikációból, a napi rutinból. Az pedig, hogy ne jöjjünk azzal, hogy mi lesz a jövővel? Hát pedig a jelennel is összefügg. Én most várom a második babámat és biztonságban érzem magam, a párom részéről is, de megnyugtató, hogyha bármi lenne, megtudok állni a lábamon. Most nem kell a legrosszabbra gondolni, de mondjuk megcsal? Nyeljem a békát, mert ő tart el? Vagy te mit csinálnál? Tudom, nem fog megcsalni, de bármi lehet és nekem a jelenben igenis jó a tudat, hogy bármi van, magamra is számíthatok. A sógornőm háztartásbeli, hidd el, havi több, mint egymilliót a kezébe kap, szóval nem zsebpénzt kap. A pénzzel nem tud bánni, elszállt teljesen és ne adj isten történne valami a testvéremmel, nagyon hamar gondban lenne, még úgy is, hogy a bátyám nem kevés életbiztosítást kötött. 15 éve otthon van, a szakmájában elhelyezkedni már nem tudna, nem fiatal, gyerekek stb.Arról nem beszélve, hogy folyamatosan azt hallgatom, hogy nélkülözhetetlen otthon, és valami csúcsteljesítmény amit csinál, de igazából csak magát győzködi.
2014. szept. 29. 18:57
 28/69 anonim ***** válasza:
20%
Miért nyelném le ha megcsal????Azért mert Ő keresi a pénzt?? Akkor mi van?? Elmegyek dolgozni,és elköltözök.Nem tudom miért kell azt gondolni,hogy ha most nem dolgozom,akkor az azt jelenti,hogy akkor sem dolgoznék ha Ő nem lenne.Az én szakmámban bármikor eltudok helyezkedni,mindig is hiány volt ápolónőkből.
2014. szept. 29. 19:11
 29/69 anonim ***** válasza:
61%

"nevelek azért két gyereket is.Nem azért maradok itthon hanem azért mert nincs szükség az én keresetemre,és amikor megöregszem,nem a munkám fogja majd megköszönni,hogy annyi időt vele töltöttem,hanem a gyerekeim"

Én is megköszöntem édesanyámnak, hogy 8 óra munka után foglalkozott velem, felnevelt. Aki akarja, annak nem kérdés, hogy meg tudja oldani, akinek fontosabb a seggmeresztés, az persze hogy nem.

Áruld már el, milyen függvényben áll az egymással, hogy mennyi időt töltesz a gyerekkel és az, hogy dolgozol-e vagy sem? Mert szerintem semmilyenben. A gyereked ugyanúgy óvodában, iskolában van, nem látod viszont egy perccel sem korábban, tehát ez a világ legszánalmasabb kifogása.

Arra pedig kíváncsi vagyok, hogy amikor megöregszel, a NYUGDÍJAD ki fogja fizetni? Mert az állam nem, arra a 3 év munkára, amit letettél az asztalra. Azt is a férjedtől és a két gyerekedtől várod majd el, csak azért, mert hősiesen otthon olvasgattál évekig?

Képzeld, más családokban nem az anya neveli a gyerekeket, hanem az APA ÉS AZ ANYA EGYÜTT, KÖZÖSEN!

2014. szept. 29. 19:17
 30/69 anonim ***** válasza:
57%
Csakhogy nem mindenkinek a szakmája hiányszakma, arról nem beszélve, hogy nem véletlenül hiányszakma a tiéd.Sokan diplomával, nyelvtudással nem kapnak munkát, nemhogy évekig otthon ülve, az önéletrajzban 15 év kihagyással.
2014. szept. 29. 19:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!