Mit csináljak? Gimis vagyok apa meghalt anyanak adossaga van, keresztapam szokott zsebpénzt adni 5-20 ezret csak ugy odahiv es ad. Mondja keresztmama ne tudja. De most mindig a fenekem fogdossa meg ölelget lehet hogy mast is akar majd?
Nem szép dolog ez a keresztapádtól.
Szólj neki, hogy zavarba hoz a fogdosásával, és hogy tudja hogy mennyire rossz helyzetbe vagytok, ezért rá vagy szorulva, de nem szeretnéd, hogy fogdosson. Ezt vagy megérti vagy nem.
Ha mégis elfajulna a helyzet, egyetlen eszközöd van, megfenyegetni őt azzal, hogy elmeséled az egészet a feleségének. (ez sem szép dolog, tehát csak a végső esetben)
Ha meg nem fog több pénzt adni, akkor állj a saját lábadra. Nem jó anyagilag függeni bárkitől is. Kiszolgáltatott leszel.
Keress munkát, vállalj el bármit, biztos hogy találni fogsz ha tényleg akarod.
Javaslom, hogy legyél kirató. Lassan felnőtt leszel, és végzel a sulival.
Amit Én tennék:
1. Elvégezném a Gimit, megtanulnék angolul, megcsinálnék egy ápolónői tanfolyamot (ez az egész 1,5 év alatt megvan), és amint tudok mennék ki vele külföldre. Azért jó ez, mert azonnal munkába tudsz állni, annyira keresett. A hitelt visszafizeném az első pár havi fizetésemből (1500 euró/hó - kb. 450 ezer Forintot lehet vele keresni), és utána eldönteném mit akarok kezdeni az életben. 2 év kitartás, és tanulás. Azt javaslom próbáld meg. Sajnos nem mindenkinek egyszerű, Te is épp szerencsétlenül jártál, ez van. Amit leírtam működik. Addig pedig sajnos tűrsz, vagy elfelejted az 5-20 ezret, ha már ilyen undorító a keresztszülő.
A lényeg: Iskolát soha ne hagyd abba, képezd magad. Idegen nyelvet tanulni nem nehéz, tele van az internet oktatóanyagokkal, illetve biztos a sulidban is kapsz valamilyen tanítást.
Sok sikert, és kitartást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!