Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mamám olyan vendégeket akar...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mamám olyan vendégeket akar meghívni, akiket én nem. Mi legyen?

Figyelt kérdés

Még csak beszélgettünk az esküvőről, és felvetődött a meghívottak listája. Sok rokonok erdélyben él, így szeretnék onnan is meghívni pár embert. Kb. 15 ember van, akit szeretnék, hogy ott legyen velem erdélyből, és a szállásukat is megtudnám oldani. Nagymamám teljesen kifakadt, hogy "Ha már Őt meghívod, akkor Őt is meg kell. De ha Őt is, akkor már Őket is." Szóval felsorolt mellé még vagy 10-15 embert, akikkel én NEM tartom a kapcsolatot, és nem tartom értelmét meghívni. A rokonság részéről nem érdekelnek a sértődések, hogy kit miért, vagy miért nem hívtam meg. De Mamám nagyon makacs, és a szüleim az ő pártját fogják, hogy "Az úgy van, ahogy mama mondja, te ne foglalkozz vele". Most ezek után komolyan elgondolkoztam, hogy jobb lenne egy két tanús esküvő, két baráttal?

Az esküvőt a szüleimmel közösen fizetjük.

2013. okt. 19. 09:45
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ. Párokat pl. együtt illik meghívni, családot a velük élő gyerekekkel. Amúgy ti döntitek el a pároddal, kit hívtok meg.

A két tanús esküvő sem rossz ötlet egyébként.

2013. okt. 19. 09:50
 2/10 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem pontosan azt hívd meg, akit te akarsz meghívni. Punk-tum.
2013. okt. 19. 09:50
 3/10 anonim ***** válasza:
88%

Elsőre azt mondtam volna, hogy a saját esküvődre azt hívsz meg, akit akarsz.

Viszont amíg a szülők fizetik az esküvőt (részben vagy egészben) addig van beleszólásuk.

Én ilyen helyzetben inkább azt mondanám, hogy kevesebb, de 100%-ban saját pénzből megszervezem az esküvőt és azt hívok meg akit én akarok.

2013. okt. 19. 09:58
 4/10 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem mond meg a mamának, hogy ha kifizeti a szállást és a többi költséget (étterem, közlekedés, stb...) arra a plusz 10-15 főre, akkor meghívod őket is.
2013. okt. 19. 10:01
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja, nem olvastam el rendesen a dolgokat, igaza van 3#-nak.
2013. okt. 19. 10:02
 6/10 A kérdező kommentje:
Van rá pénzünk, hogy teljes egészében mi fizessük az esküvőt, de a szüleim nem engedik.
2013. okt. 19. 11:26
 7/10 anonim ***** válasza:
88%
Ilyen esetben viszont tudatosítani kell a szülőkben, hogy attól, hogy "nászajándékként" állják az esküvő költségeinek egy részét ne érezzék magukat feljogosítva arra, hogy helyetted a TE esküvődre vendégeket hívjanak.
2013. okt. 19. 11:41
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi az hogy a szüleid nem engedik? Mióta van ilyen, hogy felnőtt, különélő, dolgozó, önálló embereknek a szülei mondják meg mit lehet és mit nem?!

A nagymamád esküszik, vagy te? Majd ha ő, akkor megszabhatja, hogy kit hívsz meg, addig meg csend legyen neki.

2013. okt. 19. 12:22
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy hagyományőrző családban (erdélyi gyökerekből ítélve) erősen figyelemmel kísérik, hogy ki kit, mikor hívott meg az esküvőre és ha már évek múltak is el, ezt akkor is viszonozni kell. Tehát, ha a te szüleid voltak valamikor az Erdélyben élő rokonok gyerekeinek az esküvőjén, akkor az ő gyerekeinek az esküvőjére ezt illik viszonozni. Ha a szüleid az ottani (feltételezhetően) az unokatestvéreik esküvőjén voltak, akkor ez már rátok nem "öröklődik" tehát ez rokoni korosztályban viszonzódik csak.

Az,hogy a nagymama még mindig dirigál???? hát ez is elég jellemző egy hagyománytisztelő családban. Ha eddig nem sikerült a szüleidnek hátrébb tolni a mama agarait:), elég tutyimutyiságra vall. Ha ez neked nem tetszik, vedd kezedbe a dolgot és emelj szót a saját elképzelésed érvényesítése érdekében, főleg, ha anyagilag sem függsz tőlük, mert hát akkor nehéz lenne, mert jön a lemez, hogy amíg az én kenyeremet eszed.... stb

Kitől várod mindezt megtenni, ha magadért nem vagy képes?

és.... könyörgöm!!! a személyes névmás csak megszólítás esetén vagy különös tisztelet adás jeleként személyes levelezésben írandó nagy betűvel. Ez még istenes, mert láttam én már olyan, hogy az én-t és Én-nek írták

2013. okt. 19. 16:10
 10/10 anonim válasza:
Az én szüleim elmentek Indonéziába, hogy ott tartsák az esküvőt, mert a nagyimék elváltak, és nem lett volna jó, ha mindkettőjüket egyszerre meghívják, vagy csak az egyiket, és akkor meg a másik megsértődik.
2013. nov. 1. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!