Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az esküvő előtt hány héttel kell a vőfélynek meghívni a vendégeket?
legalább 6 hét, de 3 hónapot javasolnak
Manapság amúgy a pár hívja, nem a vőfély, sőt a vőfélyek többsége ki is emeli, hogy szeretne kapni a meghívóból!
Nálunk nem a vőfély hívta meg, hanem mi jártuk végig személyesen a rokonokat jó két hónappal az esküvő előtt, amikor már tudtuk az időpontokat és már lekötöttük a lakodalom helyszínét is. Bejelentkeztünk, személyesen mentünk el, hogy még az esküvő előtt be tudjuk mutatni egymást a rokonoknak, távoli rokonoknak is, mivel sokan éltek vidéken.
Szóval attól is függ, hogy mikor sikerül a polgármesteri hivatalnál, az egyháznál és a lakodalom helyén megegyezni az időpontokban, elkészíttetni a meghívókat. Általában amint az megvan, azonnal illik szétküldeni a meghívókat, ha személyesen nem tudja elvinni az ifjú pár, hogy legyen idejük felkészülni. Van olyan ismerősöm, aki már fél évvel előtte szétküldte a meghívót.
Ez szokás kérdése....
a hagyományos az, ha a vőfély hívja, de ezt ma már nem veszik jó néven általában..
Régen egyes tájakon a vőfélykendő azért kellett pl mert a vőfély vitte a hírt az esküvőről és aki elakart menni az kötött a botra egy kendőt a nevükkel....
A párnak illik meghívni a vendégeket, nem a vőfélynek, szerintem nem is fogja vállalni. Legalábbis én még ilyet nem hallottam.
Szerintem úgy egy hónappal az esküvő előtt már ki kellene vinni a meghívókat. Nálunk kicsit később sikerült, mert mi ahogy eldöntöttük, hogy összeházasodunk, egy hónap múlva már meg is volt az esküvő - nem volt nagy lagzi, csak egy kisebb összejövetel, úgyhogy mi kb. 3 héttel lagzi előtt hívtuk meg azt a néhány rokont.
Ez valahol hagyomány? Akkor bocs! Mindig tanul az ember valamit. Nálunk nem szokás. :)
8-as voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!