Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ha a nő nem dolgozik miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a nő nem dolgozik miért gondolják azt, hogy zsebpénzt kap és alamizsnát?

Figyelt kérdés

Itt mindig azt írják, hogy ki lesz szolgáltatva, meg csak kap egy kis zsebpénzt stb. Ez számomra igen érdekes, amíg én pl. nem dolgoztam ugyanúgy én kezeltem a közös bankszámlánkon lévő közös pénzt, én döntöttem el a bevásárlást, én fizettem a számlákat, a férjemet a pénzfelhasználásából semmi nem érdekelte azon kívül, hogy legyenek befizetve a számlák, meg legyen kaja, és ha valamire hirtelen szükség van, azért lehetőleg maradjon ki rá, ha úgy akartam, akkor akár az összes többit magamra is költhettem. Ha úgy akartam volna, akkor állandóan.

Komolyan azt hiszik ilyenkor, hogy a nő csak vágyakozva nézi a pénzt, de semmibe nincs beleszólása, meg néha kap egy 5 ezrest, hogy vegyen magának tampont, meg tusfürdőt vagy mi?

Ha így van, akkor meg nem azért van, mert nem dolgozik, hanem azért, mert a férje egy barom és akkor is ugyanígy kuss lenne a neve, ha dolgozna.

Nálunk a férjem, ha esetleg azt mondtam akkoriban, hogy a pénzed, akkor következetesen javította mindig, hogy a pénzÜNK. Sőt, ha készpénzünk volt otthon, akkor mindig szólt, hogy ennyit és ennyit elvesz, mert ezt és ezt szeretne belőle venni. Pedig nem dolgoztam, csak ő kereste.

A papucstól pedig nagyon messze van, mert a papucsnak nem jó a helyzet, de nem mer szólni, ő viszont ezt tartja normálisnak, sőt volt, hogy azzal jött haza, hogy különben az X kollégájával megbeszélték, hogy ez így a normális, ők megkeresik, mi meg beosztjuk, mert mi azt úgyis jobban tudjuk.

Nem hiszem, hogy ő olyan nagyon kivételes lenne.

2014. szept. 29. 16:05
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
20%
De miért nem dolgozik? Azért mert felnőtt ember ha egészséges, van önbecsülése saját pénzt szeret keresni. Tehát hiába közös, nem a te kereseted ezért zsebpénz a kívülállók számára.
2014. szept. 29. 16:35
 12/69 anonim ***** válasza:
50%

9-essel teljesen egyetértek, munka mellett is lehet háztartást vezetni és gyereket nevelni. Legalábbis sokaknak sikerül, csak szervezés kérdése, illetve nem kell egy nőnek mártírt csinálni magából, hogy munka után még az otthoni teendők is rá várnak. Nekem az a normális, hogy a párom is besegít, sőt még a gyerekemnek se törik le a keze, ha csinál itthon valamit.

Arra viszont sosem válaszol egy háztartásbeli nő sem, hogy mit kezdene az életben, ha a férj nem tudná/akarná eltartani, vagy egyedül maradna a gyerekekkel.

2014. szept. 29. 16:41
 13/69 anonim ***** válasza:
35%
Jó,majd akkor én válaszolok,úgyis htb. vagyok.Én ha nem tudna eltartani a férjem,akkor dolgoznék,ugyanúgy ahogy 4 évvel ezelőttig dolgoztam.Most nem dolgozom,mert nem vagyunk rászorulva a fizetésemre.Ez az egy oka van.Ha rá leszünk,akkor dolgozni fogok,ha nem akkor nem.
2014. szept. 29. 16:46
 14/69 anonim ***** válasza:
50%
Utolso!és nem unalmas?
2014. szept. 29. 16:47
 15/69 anonim ***** válasza:
53%
14 Én sem dolgozom és nem unalmas, a munkám viszont tök unalmas volt, pedig diplomás vagyok.
2014. szept. 29. 16:50
 16/69 anonim ***** válasza:
40%

Talán mert így van?

Attól még, hogy ilyenkor páran együtt kezelik a közös vagyont, a legtöbb esetben nem így van, és jogos is. Nehogy már az ossza be a másik pénzét, aki a kasszába semmit nem tesz bele...

2014. szept. 29. 17:08
 17/69 anonim ***** válasza:
92%

Maradjunk annyiba, hogy ahány ház annyi szokás.

Én speciel, nem tudnám elképzelni ezt az életet, mert beleőrülnék az unalomba és a saját haszontalanságomba (IGEN én ezt így érezném,de persze más biztos máshogy érzi/érezné) de mind emellett a gyereket sem tudnám hozzáképzelni, szóval minek maradjak otthon, ha még azt se nevelném?

Van akinek ez fekszik és van akinek nem. Aki megteheti, és bejön neki ez a létforma annak hajrá.

És persze a legfontosabb tényező mind közül: megtehetem-e hogy otthon maradjak vagy muszáj dolgoznom?

Mert szép és jó, hogy régen is a nők voltak otthon, csak közben

1.) a férfi eltudta egyedül tartani a családot

2.) akkor még a házkörül olyan munkák voltak amik valóban megterhelőek voltak, mivel nem volt ezerféle háztartási gép + a nők sokszor a földekkel/kertekkel és állatokkal is foglalkoztak.

3.) szültek mind emellé elég sok gyereket nem csak 1-et vagy max. 2.

Hát ez ma már nem így van.

2014. szept. 29. 17:18
 18/69 anonim ***** válasza:
94%
Én azt nem értem, hogy aki diplomás, mint az itt hozzászólók egyike és unalmasnak tartja a munkáját, akkor az miért nem keres egy olyat, ami számára izgalmas és kihívásokkal teli? Itt nem arról van szó, hogy a pénzért kell dolgozni, főleg, ha a nő fizetése nem oszt, nem szoroz, hanem arról, hogy valamit teszek a közösbe,jól érzem magam, mert egy csapat tagja vagyok, és kiteljesedem a szakmámban is, ha már tanultam érte. Én orvosként dolgozom, a férjem szintén, mégis mindketten csináljuk a házimunkát, együtt neveljük a gyerekeket, egyszer sem érzem azt, hogy bármiféle dolog csak rám hárulna ebben a házasságban. És igen, én is érezhetném magam kitartottnak, aki zsebpénzt kap (a munkahelyéről) mert a férjemhez képest megközelítőleg sem keresek annyit, és előre láthatólag nem is fogok egy ideig. Az otthoni lét számomra értékelhetetlen munka, hiszen azt munka és gyerekek mellett tökéletesen el lehet látni. De! Ez az én véleményem és csak az egészséges, munkaképes nőkre vonatkozik.
2014. szept. 29. 17:19
 19/69 anonim ***** válasza:
28%

Az irigyebbjei egyből lepontoztak :)))

Szóval,nem nem unalmas.Az időm egy részét kitölti a háztartás,meg a két gyerek,valószínű többet foglalkozom velük,mint a dolgozó szülők,emlékszem még amikor dolgoztam fele ennyi időm nem volt rájuk.És baromi sokat olvasok..végre :D Végre van időm,és úgy hogy ha akarom akkor egész délelőtt olvasok,nem 10 percet,aztán valaki szól,hogy éhes,vagy szomjas,vagy bármi más,ami miatt meg kell szakítanom ezt.Történelmi filmeket nézek,barátnőzök,szóval pótolom a sok év alatt elmaradt dolgokat,legalábbis azokat,amik igazán hiányoztak.A férjemet minden este meleg étel,tiszta lakás,boldog kiegyensúlyozott család várja,szereti ezt,sokkal jobban,mint amikor dolgoztam,és a váltott műszak miatt,sokkal kevesebb időm volt mindenre.

A pénzt én kezelem,és nem azért mert Ő nem tudná beosztani,hanem mert én járok boltba,én fizetem be a csekkeket.

2014. szept. 29. 17:22
 20/69 anonim ***** válasza:
87%

18 Ez nagyon bonyolult dolog, a te hivatásod nyilván értékes és szép munka lenne alapból, Magyarországon viszont olyan körülmények és annyira hülye orvosok vannak az egészségügyben, hogy csak nagyon óvatosan merek fogalmazni. Nyilván kell az, hogy maradjon itthon is orvos, mert szükségünk van rájuk, de az igazat megvallva nem értem azokat az orvosokat, akik nem húznak el innen külföldre, mert egyszerűen erkölcsileg nem tudnám bevállalni azt, amibe a magyar orvosok bele vannak kényszerítve. Pl. nem tudnám azt mondani a betegnek, amit nekem mondtak egy nagyon súlyos fejfájással, hogy csak 2 hónap múlvára tudnak időpontot adni, kivártam, de azt gondolom, hogy ezt nem lehet ellátásnak nevezni és senkinek nem kívánom azt a két hónapot, még szerencse, hogy eleve súlyos alapbetegséggel feküdtem otthon, mert nem tudom, hogy melyik munkahely lenne megértő ilyen esetben, viszont engem tényleg egyetlen fejfájás-ambulancia sem fogadott hamarabb. Szóval én ezt egy beteggel nem tudnám megcsinálni, mert szerintem nem erre esküdtök fel, ehhez képest még tudnék sokat mesélni, de most nem fogok. Örülök neki ha az orvosok elégedettek magukkal, mert az is fontos, hogy milyen az ő lelkiállapotuk, de a betegek már teljesen ki vannak itthon borulva ettől a hozzáállástól.

Persze nem ez volt a kérdésed. Nálam az a speciáls helyzet van, hogy van bevételem munka nélkül is és így nehezebb rávennie magát az embernek a munkára, ettől függetlenül viszont rengeteg dologgal foglalkozom, illetve külföldre fogok költözni, mert ott annak is látom értelmét, hogy munkát vállaljak, mert van annyi pénz, amiért az unalmas munkát is hajlandó vagyok megcsinálni, diplomásként nyilván nem takarításról van szó.

2014. szept. 29. 17:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!