Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ha a nő nem dolgozik miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a nő nem dolgozik miért gondolják azt, hogy zsebpénzt kap és alamizsnát?

Figyelt kérdés

Itt mindig azt írják, hogy ki lesz szolgáltatva, meg csak kap egy kis zsebpénzt stb. Ez számomra igen érdekes, amíg én pl. nem dolgoztam ugyanúgy én kezeltem a közös bankszámlánkon lévő közös pénzt, én döntöttem el a bevásárlást, én fizettem a számlákat, a férjemet a pénzfelhasználásából semmi nem érdekelte azon kívül, hogy legyenek befizetve a számlák, meg legyen kaja, és ha valamire hirtelen szükség van, azért lehetőleg maradjon ki rá, ha úgy akartam, akkor akár az összes többit magamra is költhettem. Ha úgy akartam volna, akkor állandóan.

Komolyan azt hiszik ilyenkor, hogy a nő csak vágyakozva nézi a pénzt, de semmibe nincs beleszólása, meg néha kap egy 5 ezrest, hogy vegyen magának tampont, meg tusfürdőt vagy mi?

Ha így van, akkor meg nem azért van, mert nem dolgozik, hanem azért, mert a férje egy barom és akkor is ugyanígy kuss lenne a neve, ha dolgozna.

Nálunk a férjem, ha esetleg azt mondtam akkoriban, hogy a pénzed, akkor következetesen javította mindig, hogy a pénzÜNK. Sőt, ha készpénzünk volt otthon, akkor mindig szólt, hogy ennyit és ennyit elvesz, mert ezt és ezt szeretne belőle venni. Pedig nem dolgoztam, csak ő kereste.

A papucstól pedig nagyon messze van, mert a papucsnak nem jó a helyzet, de nem mer szólni, ő viszont ezt tartja normálisnak, sőt volt, hogy azzal jött haza, hogy különben az X kollégájával megbeszélték, hogy ez így a normális, ők megkeresik, mi meg beosztjuk, mert mi azt úgyis jobban tudjuk.

Nem hiszem, hogy ő olyan nagyon kivételes lenne.

2014. szept. 29. 16:05
1 2 3 4 5 6 7
 1/69 A kérdező kommentje:

A gyengébbek kedvéért leírnám, nem arra vagyok kíváncsi, hogy mi lesz, ha elválnak stb.

A kérdés nem a jövőről szól, meg nem arról, hogy ez jó-e. Ezt ki szokták vesézni rendszeresen.

A kérdés arról szól, hogy miért hiszik azt, akik ilyenben még sosem voltak benne, hogy ez mindig úgy működik, hogy a férfi ráül a pénzre meg a számlára, a nő meg csak kussol és kéreget.

2014. szept. 29. 16:06
 2/69 anonim ***** válasza:
65%
Leírnád, hogy milyen szakmában dolgozol, aminél jobb alternatíva volt ez?
2014. szept. 29. 16:10
 3/69 anonim ***** válasza:
84%

Azért nagyban árnyalja ezt a dolgot, hogy a nő miért nem dolgozik. Teljesen más kategória, h pl. súlyos beteg és még járni se tud, azért van otthon, vagy semmi baja és munka is lenne, csak lusta és inkább körmöt reszel otthon a 30 négyzetméteres panelban.

Vagy megint más, ha otthon van, és az az otthon egy tanya, ahol akkora veteményest és annyi állatot ellát, hogy nem kell élelmiszerre költeniük és esetleg eladásra is marad.

Vagy megint más, ha egy darab 6 éves gyerekkel van még otthon a gyerekre hivatkozva, vagy négy gyerekkel, aki mind 6 éven aluli.

2014. szept. 29. 16:11
 4/69 anonim ***** válasza:
65%
Nálunk pontosan ugyanúgy van, mint nálatok, úgyhogy csak találgatni tudok, szerintem nem mindenhol ez van és sok férfi keményen beszól a feleségének, hogy dolgozzon, nem vesz meg neki semmit. Van olyan barátnőm, akit a (szerencsére) volt pasija visszaküldte a tesco-ban olcsóbb betétért, hát én egy ilyen miatt tuti válnék. Én neten rendelem a nagybevásárlást, a férjemet mindig kérem, hogy nézze át, ő mit szeretne, de nem hajlandó, azt írok bele, amit akarok.
2014. szept. 29. 16:12
 5/69 anonim ***** válasza:
57%
A nő mért kezelné jobban vagy rosszabbul a pénzem, az hogy ki mennyire tud takarékoskodni nem a nemen múlik. Ha neked ez így jó csináld, de ne várd el minden embertől, hogy bizonyos módokon kezeljenek, amikor felnőtt létedre nincs meg az anyagi függetlenséged
2014. szept. 29. 16:14
 6/69 anonim ***** válasza:
60%
Egyetértek veled kérdező. Nálunk is közös lett a bankszámla nemrég. Hadd ne mondjam, hogy a gyed-em és a férjem fizuja között hányszoros a különbség. Ennek ellenére valamilyen megmagyarázhatatlan okból boldogok voltunk, hogy ezt megléptük (egy számla két kártyával). Talán ez az ok a bizalom. És akkor is ugyanúgy a közös pénzből fogok bevásárolni, esetleg még egy-egy ruhát is veszek magamnak, ha majd csak a nettó 25 ezres gyesem fog a számlára érkezni, én pedig nem teszek hozzá anyagilag mást.
2014. szept. 29. 16:19
 7/69 anonim ***** válasza:
20%
Vagy a te férjed is le van szabàlyozva.
2014. szept. 29. 16:19
 8/69 anonim ***** válasza:
28%
szàmomra inkàbb az a kérdés, hogy a nö miért nem dolgozik?és ne gyertek a häzimunka-dumàval, mert azt mäs 3 gyerek+munka mellett is meg tudja csinàlni.És a félreértések elkerülése végett, mi nagyon jo anyagi helyzetben vagyunk, ugyhogy megengedhetném magamnak, hogy otthon üljek, de el se tudom képzelni, hogy ne legyen älläsom.A férjemmel nekünk is van közös bankszämlänk, (igaz, ö kb 5x annyit keres, mint en) amiröl minden közös kiadàst fedezünk, plusz ruhät, cipöt stb.ezenkivül ö nyitott nekem még egy szämlät, ahova minden honapban félreteszek egy bizonyos összeget, ha valakinek a csalàdombol pénzre van szüksége, akkor onnan veszek ki, amugy meg csak ott van.A férjem is fel van hatalmazva erre a szämlära, tehät ha ugy adodna, o is vehetne le.Egy szo mint szaz, én ugy ereznem, h kitartanak, pedig az en ferjem se hanytorgatna fel.Raadasul valoszinuleg unatkoznek otthon 24 oraban.
2014. szept. 29. 16:28
 9/69 anonim ***** válasza:
52%
Olyan butaság mikor a házimunkára hivatkoznak. Mennyi ember megcsinálja gyerek, munka mellett is.
2014. szept. 29. 16:29
 10/69 anonim ***** válasza:
67%
Látom mennek a 0 %-ok és az irigykedés. Azért néha gondoljatok bele, hogy néhány évtizeddel ezelőtt még teljesen alap volt, hogy a férfinak el kellett tartania a családot, ez még sok emberre ma is hatással van, hiszen többezer éven át egyértelmű volt, hogy csak az férfi, aki meg tudja etetni az asszonyt és a gyereket. Aztán bejött a képbe, hogy a nők kiharcolták, hogy dolgozhassanak, ettől a pasik kicsit megkattantak, talán rájöttek, hogy ez egész jó nekik. Igaz, hogy azóta segíteniük kellene az otthoni munkákban, amihez a férfiak 90 %-ának semmi kedve nincs. Szóval lett egy jó nagy zűrzavar. Sokkal kevesebb gyerek, emancipált, önmegvalósító nők, és összezavarodott férfiak, akik nincsenek tisztában a családban betöltött szerepükkel. A megoldást nem tudom én sem, szerintem csak a család szintjén lehet megoldást találni, az a jó, ami a férj és a feleség számára elfogadható, a külvilággal pedig nem kell foglalkozni. Mert sok nő csak őrjöng az irigységtől, mivel a férje már a 3 hónapos gyereket is bölcsibe akarja rakni, azt meg nehéz bevallani, hogy szívesen lenne még otthon, de a férj nem engedi és manapság nem is túl divatos a háztartásbeli szerep.
2014. szept. 29. 16:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.