Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Van olyan köztetek, aki rossz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van olyan köztetek, aki rossz házasságban él, de nem teheti meg, hogy elköltözzön? Tanácsot szeretnék

Figyelt kérdés
Egyre rosszabb a kapcsolatunk, és valószínű nem fog javulni. De a gyerekek illetve anyagi okok miatt nem tudok elköltözni. A fő ok az, hogy a gyerekek picik (2,5 éves, 14 hónapos,) és imádják az apjukat, biztos nagy törés lenne nekik nélküle élni. Mit tanácsoltok, hogy éljek így? Ti hogy javítjátok az életeteket, hogy valamennyire jól érezzétek magatokat ebben a nem épp ideális helyzetben?(nem a kapcsolatot, mert annak javítására nem igazán van esély nálunk, ha nem lenne gyerek, 1000 %hogy nem lennénk már együtt)
2014. szept. 8. 09:47
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 anonim ***** válasza:

Nekem van a 13 és 11 éves gyerekem.

1 és 3 évesek voltak akkor. Amikor a kicsi született, már rossz volt a kapcsolatunk, de úgy gondoltuk, meg tudjuk oldani. Nem sikerült. Úgy 6 hónapig éltünk együtt állóháborúban. Hiszem, hogy nem volt jó a gyerekimnek, akkor sem, ha este mind a ketten adtunk nekik búcsúpuszit.

Az elején az exem kardoskodott, ha elmentem akkor oldjam meg egyedül a gyerekeket. Azt hitte, akkor majd visszamegyek, ha a gyerekek sírnak utána. Amikor rájött, hogy ez nem jött be, normálisan állt hozzá. Heti párszor jött hozzájuk, vitte őket játszótérre, kirándulni, később hét közben is ott aludtak nála. Most teljesen megbeszélés kérdése, függ a gyerekek programjától is.

Biztos vagyok benne, hogy hosszú távon jót tettem nekik is. Hiába próbáltunk felnőtt, értelmes emberek módjára együtt élni, nem ment. Idővel ez csak rosszabb lett volna.

2014. szept. 8. 12:04
 52/74 anonim ***** válasza:
90%
Nem csak az anyáé a gyerek, hanem az apáé is, csak az anyatigrisek ezt elfelejtik. Ha igazán szeretnéd a gyermekeidet, akkor a legjobbat akarnád nekik, tehát azt, hogy az apjukkal éljenek tovább harmonikusan, boldogan. Mert te önző vagy, depressziós és buta. Tényleg hagyd, hogy az apjuk nevelje őket. És ez nem azt jelenti, hogy te felejtsd el őket.
2014. szept. 8. 12:17
 53/74 A kérdező kommentje:
Nem értem, hogy egy fórumon miért ennyi a rosszindulatú ember?(Ezt már máskor is tapasztaltam, biztos készül erről tanulmány,de majd utánanézek mi lehet a pszichológiai magyarázata, ha nem lesz dolgom.) Nem hinném hogy önző vagyok, buta, és depressziós meg főleg nem. Azt miért írjátok, hogy buta vagyok? Mert nem rohanok rögtön válási papírokért? Hihetetlen mennyi a rossz indulatú ember....De örülhettek, hogy ti viszont olyan okosak vagytok. Jut eszembe, akik már két mondat után véleményt alkottatok, ti mind elvált nők vagytok két gyerekkel? :) Miért gyávaság nem egyből a válásra gondolni? Ennyit a hülyeségnek, megy mindjárt a többi kommentre a válasz.
2014. szept. 8. 12:38
 54/74 A kérdező kommentje:
Nagymama házában lakunk eltartási szerződéssel, hozzáépítve egy könnyűszerkezetes lakrészt, garázst, felújítva az udvart. Mostmár légyszi tényleg ne kérdőjelezzétek meg amiket írok, nem beszélek félre, max. nem tudtam itt a fórumon negyed óra alatt mindent leírni. Kérem gonoszkodók mostmár kíméljetek, valaki máson töltsétek ki a rosszindulatotokat, van elég bajom higgyétek el, nem kérek ebből többet. Elhiszem azt is, hogy többségnek az a véleménye, hogy el kell válni, akkor sem kell lehordani és lebutázni meg tudomisén, mert gondolkodom, és nem rohanok batyuval két gyerekkel a vakvilágba.
2014. szept. 8. 12:45
 55/74 A kérdező kommentje:
Valaki külön kérte, hogy válaszoljak, ne lépjem át a kommentjét, neki írom: Nem még nem gondoltam bele, mivel most jött el az utolsó csepp a pohárban. Kérlek te se támadj, egyszerűen csak próbálom jól megoldani az életem, úgy hogy a gyerekeimnek se legyen rossz. Most kezdtem el ezen gondolkodni, konkrétan ma reggel, szerintem ha válnánk is az egy folyamat, és még sokat fogok rajta rágódni, hogy legyen. Először a könnyebbik úton próbálnám megoldani a problémát(amit már ismertek, és amivel nem értetek egyet) hosszú távon meg nem tudom....
2014. szept. 8. 12:50
 56/74 A kérdező kommentje:
Nah már tényleg belezavarodtam. Tehát a mi házunk, eltartási szerződéssel, nagymama haszonélvezetével.
2014. szept. 8. 12:52
 57/74 anonim ***** válasza:
Az miért nem opció, hogy megpróbáljátok megmenteni a házasságotokat?
2014. szept. 8. 12:58
 58/74 A kérdező kommentje:
Jah és szívből kívánom a "nálam okosabbaknak" hogy ne kerüljenek ilyen helyzetbe soha, és ha még is, akkor azon nyomban, gondolkodás nélkül megoldják a helyzetüket:)
2014. szept. 8. 12:58
 59/74 A kérdező kommentje:
Szerintem túl rég óta tart ez az állapot,ezért nem hinném, hogy ez meg tudna változni, jobbra tudna fordulni. Nem írok konkrét dolgokat, mert itt annyi a rosszindulat, amire nem számítottam, hogy inkább nem teszem ki magam további támadásoknak. Lényeg, hogy már annyira eltávolodtunk egymástól, hogy elképzelhetetlennek tartom a javulást sajnos.
2014. szept. 8. 13:04
 60/74 anonim ***** válasza:

"Valaki külön kérte, hogy válaszoljak, ne lépjem át a kommentjét, neki írom: Nem még nem gondoltam bele, mivel most jött el az utolsó csepp a pohárban. Kérlek te se támadj, egyszerűen csak próbálom jól megoldani az életem, úgy hogy a gyerekeimnek se legyen rossz. Most kezdtem el ezen gondolkodni, konkrétan ma reggel, szerintem ha válnánk is az egy folyamat, és még sokat fogok rajta rágódni, hogy legyen. Először a könnyebbik úton próbálnám megoldani a problémát(amit már ismertek, és amivel nem értetek egyet) hosszú távon meg nem tudom...."

Én kértelek. Nem támadlak. De ezt csak te hiszed, hogy a gyerekeidnek nem rossz az, amit kitaláltál. Valójában ROSSZ. NEM LESZ JÓ NEKIK. Érted?

Úgy nőnek fel, hogy elhidegült szülők próbálják eljátszani a boldog családot. EZ HAZUGSÁG.

"Jah és szívből kívánom a "nálam okosabbaknak" hogy ne kerüljenek ilyen helyzetbe soha, és ha még is, akkor azon nyomban, gondolkodás nélkül megoldják a helyzetüket:)"

Mi együtt gondolkodunk veled, megoldást keresünk. Te valamiért nem látsz tovább annál, hogy "a gyerek nagyon apás", és ez kizárja azt, hogy külön éljetek. De hibásan gondolkozol.

Amikor ennyi ember egyetért valamiben, miért nem gondolkozol el rajta, hogy 'a csudába, igazuk lehet?'

2014. szept. 8. 13:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!