Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Van olyan köztetek, aki rossz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van olyan köztetek, aki rossz házasságban él, de nem teheti meg, hogy elköltözzön? Tanácsot szeretnék

Figyelt kérdés
Egyre rosszabb a kapcsolatunk, és valószínű nem fog javulni. De a gyerekek illetve anyagi okok miatt nem tudok elköltözni. A fő ok az, hogy a gyerekek picik (2,5 éves, 14 hónapos,) és imádják az apjukat, biztos nagy törés lenne nekik nélküle élni. Mit tanácsoltok, hogy éljek így? Ti hogy javítjátok az életeteket, hogy valamennyire jól érezzétek magatokat ebben a nem épp ideális helyzetben?(nem a kapcsolatot, mert annak javítására nem igazán van esély nálunk, ha nem lenne gyerek, 1000 %hogy nem lennénk már együtt)
2014. szept. 8. 09:47
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 anonim ***** válasza:
azért nem vagy ufó, mert 21 válaszból egy azt javasolja, hogy béküljetek ki?
2014. szept. 8. 11:06
 42/74 anonim ***** válasza:

37: De mi a cél ? Az apától messzire költözni vagy csak el a faluból? Mert ha az utóbbi, akkor a férj követhet téged a városba, és egy hozzás közeki helyen lakhat.

azért kérdeztem rögtön az elején, mik a körülmények, amik miatt azt gondolod, "nem teheted meg", hogy elköltözz, mert rögtön látszott a kérdésből, hogy nem külső akadályokról van szó, hanem téves meggyőződésekről, ami miatt sokkal inkább nem vagy hajlandó költözni, mintsem nem tudsz. Ezzel nincs baj, senkinek nincs joga rábeszélni téged a költözésre, ha nem akarsz, lehet így élni, csak szembesülj vele, hogy Te döntöttél így, és nem a körülmények áldozata vagy.

2014. szept. 8. 11:07
 43/74 anonim ***** válasza:
#36. Miért csak ez a két lehetőség lenne,hogy rossz házasságban élnek a gyerekek,vagy egy szülővel?? :O Én különköltöztem,utána nem sokkal ismerkedtem meg a mostani férjemmel,akivel 4 éve élünk együtt,a gyerekek jó példát látnak,hisz szeretetben,harmóniában élnek,látják azt,hogy milyennek is kell lennie egy házasságnak.A nevelőapjukat nagyon szeretik,és viszont.Az apjukkal is jó a viszonyuk.Sztem 100x jobb ez a helyzet,mint amikor az apjukkal éltem egy nem működő házasságban.
2014. szept. 8. 11:08
 44/74 A kérdező kommentje:
Kettővel feljebb írtam, nem az apanevelés pártinak a köszönetet:) Nah egy ilyen fórum hozzászólásból-kommentekből megállapítani, hogy alkalmatlan vagyok anyának, az aztán a nem semmi tehetség.És egyben nagyon nevetséges is:) Lehet, hogy nő vagy, de valószínű nincs gyereked. SZerinten nem sok olyan nőt tudsz, aki nem akarná saját maga felnevelni a gyerekét. Ha ez önzőség, akkor az vagyok, de akkor minden anya az.
2014. szept. 8. 11:09
 45/74 A kérdező kommentje:

Eltartási szerződés, nem adhatjuk el a házat. Akkor miből költözzünk? :) Nem a körülmények áldozata vagyok, mert én döntöttem így, hozzáteszem rosszul, de helyrehozni nem igazán tudnám, az albérlet húzós, és akkor nem csak a lelki nyomorom miatt szenved a gyerek, hanem még nélkülözik is, na az biztos stabil gyereket eredményezne.

Igen, azért nem vagyok ufó. Nekem egy már elég, aki azt gondolja mint én,mert átélt hasonló helyzetet. valószínű aki benne van, az jobban látja, mint a kívülállók.Itt szerintem inkább olyanok írtak, akik nem voltak hasonló helyzetben, csak elveik vannak. Azok nekem is voltak, de az élet más....

2014. szept. 8. 11:16
 46/74 anonim ***** válasza:

Ufó nem vagy, csak éppen buta.

De mondom, az egészben a gyerekeket sajnálom, amiért rossz gyerekkort kényszerítesz rájuk.

2014. szept. 8. 11:34
 47/74 A kérdező kommentje:
Egyébként nem gondolod, hogy a te anyukád volt önző, mikor otthagyott téged? És ha probléma adódnak, te is otthagynád a gyerekeid (majd) a férjednek? Nem gondolod, hogy ezzel van gond, nem azzal, hogy én akarom őket nevelni? Hány éves vagy 13?
2014. szept. 8. 11:34
 48/74 A kérdező kommentje:
Visszakanyarodva (csak az önző vagyok, mert nem hagyom el a gyerekeimet hozzászólásra muszáj volt reagálnom) a férjem nem költözne sehova, ő itt jól érzi magát. Ezt megmondta, nem is hajlandó erről beszélni, merthogy már berendezkedtünk ide, itt kell maradnunk, mert akkor miért építkeztünk ?kérdéssel jön, ha felhozom a témát.
2014. szept. 8. 11:37
 49/74 anonim ***** válasza:

Kérdező, tudod, csak annak lehet segíteni, aki akarja, hogy segítsenek rajta, és azt lehet megmenteni, aki maga is akarja.

Te már eldöntötted, hogy maradsz a rossz házasságban, és ebbe kényszeríted bele a gyerekeid azzal a felkiáltással, hogy nekik jó, ha az apjukkal vannak.

Az viszont nem jó nekik, hogy rossz családmintát erőszakolsz rájuk, és feszültségben kell élniük.

Mondd, ebbe belegondoltál? Légyszíves ne lépd át ezt a hozzászólást, várom a válaszod.

2014. szept. 8. 11:43
 50/74 anonim ***** válasza:

48: Most akkor a nagymama házában laktok eltartási szerződéssel, amit nem lehet eladni, és emiatt nem lehetséges a költözés, vagy a saját, frissen felépített házatokban, amit bármikor át lehet alakítani, eladni, kiadni a Te részedet, ha elköltözöl stb?

Itt egyedül a Te ellentmondásos meggyőződéseid az akadályok. Ha az egyikre gondolsz ki megoldási verziókat, akkor a másikkal érvelsz. Ha a másikra, akkor az egyikkel.

2014. szept. 8. 11:54
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!