Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van olyan köztetek, aki rossz házasságban él, de nem
teheti meg, hogy elköltözzön? Tanácsot szeretnék
Figyelt kérdés
Egyre rosszabb a kapcsolatunk, és valószínű nem fog javulni. De a gyerekek illetve anyagi okok miatt nem tudok elköltözni. A fő ok az, hogy a gyerekek picik (2,5 éves, 14 hónapos,) és imádják az apjukat, biztos nagy törés lenne nekik nélküle élni. Mit tanácsoltok, hogy éljek így? Ti hogy javítjátok az életeteket, hogy valamennyire jól érezzétek magatokat ebben a nem épp ideális helyzetben?(nem a kapcsolatot, mert annak javítására nem igazán van esély nálunk, ha nem lenne gyerek, 1000 %hogy nem lennénk már együtt)
én a "nem tudok elköltözni"-t vizsgálnám meg közelebbről. Mik a pontos körülmények, mik azok a dolgok, amik Neked akadálynak tűnnek?
2014. szept. 8. 09:57
2/74 anonim válasza:
Szóval a fő okod egy hazug kifogás? Valójában a gyerekeknek mindegy lenne, hiába látod most másként, csak a pénz az okod rá, ezt te is tudod.
Gonosz vagy, hogy a gyerekeidre fogod, vágd majd 18 évesen a fejükhöz, légy szíves, hogy "miattatok áldozta fel anya a boldogságát"!
És annyi gyereket vállalunk, amennyit egyedül el tudunk tartani, ezt nem tudtad?
Szüleidhez nem tudsz költözni a gyerekekkel?
2014. szept. 8. 09:59
3/74 anonim válasza:
14 hónappal ezelőtt nem volt rossz a kapcsolatotok? Menjetek el egy házassági tanácsadóhoz, és hozzátok rendbe a házasságotokat.
2014. szept. 8. 10:01
4/74 A kérdező kommentje:
Tanácsot kértem nem kritikát, de azért köszönöm. Persze lehet okoskodni, hogy mindenki annyi gyereket vállal, amennyit fel tud nevelni, de jöhetnek olyan körülmények, amiket nem lehet előre kiszámítani, kedves második válaszoló, te ezt nem tudtad? Kezdetben nyilván nem ilyen volt a kapcsolatunk. Kérnék szépen olyan hozzászólót, aki hasonló helyzetben van, és tud és van is kedve segíteni, nem pedig csak "kötekedni" akar, köszönöm. Ui: nem hazudozom, ha már nincs vele az apja, sír a nagyobbik, nagyon apás. Ez nem kifogás, hanem tény.....
2014. szept. 8. 10:04
5/74 A kérdező kommentje:
De rossz volt a kapcsolatunk korábban is, mióta összeköltöztünk(rokon nagyihoz, akiről kiderült hogy egy hárpia) ott kezdődött minden rossz, aztán már egymással sem jövünk ki. Az ember nem gép, vártam a javulást, illetve amikor az első gyermek jött, még élhető életet éltünk,a második gyerkőcre meg nem számítottunk. :) Persze benne volt a pakliban, de mivel az első 3 év után fogant meg, és még szopizott, ezért kicsi volt rá az esély, hogy összejön egyből a második.
2014. szept. 8. 10:08
6/74 A kérdező kommentje:
Tényleg könnyű ám úgy ítélkezni, hogy nem vagytok benne az adott életszituba, úgy én is tudok nagyon jó tanácsokat adni. De most tényleg kérem, hogy olyan írjon, aki hasonló helyzetben van-volt. Azt az egyet viszont tényleg nem értem, hogy miért nem lehet elfogadni, hogy a gyerekeket nem akarom elszakítani az apjuktól?Szerintem nincs ebben semmi furcsa:)
2014. szept. 8. 10:11
7/74 anonim válasza:
Én is így voltam, csak nálunk más volt a gyerekek kora. Én nem bírtam elviselni, hogy együtt élünk, ezért beadtam a kicsit is bölcsibe és visszamentem dolgozni, hogy el tudjak költözni. Az apjuk bármikor láthatta őket, mai napig kötetlen a láthatás.
Volt, hogy sírtak az apjuk után, de ha meg az apjukkal vagy nagyszülőkkel voltak, akkor értem sírtak. Ebben a korban ez természetes.
Már nagyok, 13 és 11 évesek. Az eleje nehéz volt, de életem legjobb döntése volt.
8/74 anonim válasza:
Figyelj, én nem kötekedem veled, de te kifogást keresel. Neked nem jó a férjeddel és a gyerekek az indokaid, akik kihevernék, valójában csak félsz őket eltartani egyedül. Vagy szereted még a férjedet.
És ajánlottam, hogy költözz a szüleidhez. Ez meg teljesen tipikus, hogy valakihez odaköltöztök, aki hárpia persze, és jaj, a második gyerekre nem számítottunk...
9/74 anonim válasza:
Én nem hiszem,hogy a 2,5 évesnek törés lenne,a picinek meg pláne nem.Ha elköltöznétek,ugyanúgy látogathatná az apuka.Nem hiszem hogy benne kellene maradnod egy rossz házasságban.A gyerekek is megérzik ha nincs minden rendben és az nagyobb törés ha anyu meg apu csak marja egymást...
2014. szept. 8. 10:12
10/74 anonim válasza:
Gyerekekre én sem fognám. Vagy ha nagyon apás, akkor te a kicsivel elköltözöl, a nagyobbikat pedig neveli az apja.
Így nem lehet élni, pláne ennek kitenni a gyerekeket, hogy a szüleik nem élnek jól. Milyen példát látnak majd maguk előtt? Erre nem gondoltál?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!