Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igaza van a feleségememnek, csak akkor vagyok jó ha pénz van?
Évek óta nem sikerül egy hosszútávú munkahelyet találnom, de próbálkozom.
Az idei évben 3 hetet sikerült bejelentve dolgoznom és volt egy- két kissebb alkalmi munka amit elvállaltam.
Feleségem folyton piszkál, hogy dolgozzak és minimum havonta tegyek le egy minimálbért az asztalra, mert ő annak a háromszorosát teszi le.
A keresetéből megélünk, én pedig akármilyen munkát nem szeretnék elvállalni, hasznossá teszem magam otthon, gyerekeket oviba viszem, takarítok.
Ha egy nő megteheti, hogy a gyerekekkel legyen, egy férfitől miért furcsa ez.
Mostanában már azt kapom, hogy nem vagyok férfi, mert nincs munkám és rám nem lehet alapozni.
Fiatalember, "mindenki annyit ér, amennyije van".
A feleségével egyetértek.
4-es vagyok.
Lepontoztatok, de a kérdező kommentjei csak megerősítették a véleményemet.
Ez nem átmeneti munkanélküliség, hanem életforma a részéről. Nem is fog változni semmi mindaddig, amíg a felesége ki nem rakja a szűrét.
Hasonló mentalitású férjtől váltam el akkor 1,5 éves picivel.
Megunt dolgozni, miután kirúgták a munkahelyéről. Én max. Gyeden voltam, mellette havi kb. 80-100 eFt-ot még hoztam a konyhára, foglalkoztam a picivel, a háztartással. Ő el volt fáradva és fel volt háborodva, hogy arra kértem maradjon akkor ő a picivel pár hónapot a bölcsiig, közben tud állást keresni. A keresetem akkor havi 350 eFt nettó+Cafeteria volt. Közölte, hogy keres...csak senki nem látta...
Akkor döntöttem a válás mellett, amiko beszólt, hogy jól megélünk az én fizetésemből. "Természetesen" a bevásárlást, ügyintézést, mosás-vasalást továbbra is én intéztem, ahogy hazaértem ő már adta is át a picit, mert el volt fáradva.
Tudod kérdező, ha nekem gyermekem van, akkor két kézzel kaparok munka után- a leírásod alapján ez nem nagyon érezhető.
A volt férjem is meglepődött, amikor megkapta az idézést a tárgyalásra, ezzel a lendülettel szépen összepakoltam a holmiját és kitessékeltem a házamból.
Azóta nyugodtan élünk, haladunk anyagilag is, nem kell hallgatnom a lusta panaszkodását, senki nem döglik órákat a kanapén: mégis rend, tisztasàg, nyugalom van.
Ő eléggé lezüllött, nincs rendes munkája, rendszeres bevétele- de elhíresztelte, hogy én azért mentem vissza dolgozni, mert karrierista vagyok- nem ám azért mert őt is el kellett tartani ;)
Aki ismer, tudja, hogy nem igaz. Szépen, békében nevelem egyedül a gyermekem igen jó körülmények között.
Nem mondom, hogy te is az exférjemhez vagy hasonló, de remélem, gondolatébresztő és összekapod magad.
Inkább beadtátok bölcsibe a gyereket, hogy te TALÁN eltudj vállalni 1-2 kisebb munkát... Most nem azért, de ha elmentél volna gyed-re az BIZTOS 25000 Ft lett volna, illetve a járulékok is fizetve lettek volna (amennyire én tudom).
Most nem mindegy, hogy GYED-el vakarod otthon, és közben igenis vigyázol a gyerekekre, minthogy beadjátok bölcsibe és egyedül vakard otthon 0 pénzért? Az legalább egy havi biztos jövedelem lett volna basszus...
"Egy férfi más! Az ő dolga az anyagiak megteremtése lenne."
"És még egyszer mondom: itt NEM a pénz a lényeg!!!!!!"
Biiip-biiip! Ellentmondást érzékelek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!