Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért hiszi a párom, hogy az a normális, az alap dolog, hogy a párok beleolvashatnak a másik fb-jába, telefonjába?
Sokszor szétmentünk már a Facebook miatt. Felvetettem, hogy töröljük magunkat, ő nem hajlandó.
Most azért problémázik, mert nem mutatom meg neki a levelezéseimet. Régen megmutattam, gondoltam nincs titkolnivalóm, miért ne láthatná. Mindent félreértett, kombinálni kezdett.
Nincs egy hete, hogy újra kibékültünk, sokadjára. Megy a hiszti részéről, hogy titkolni valóm van, ismerkedek a háta mögött stb.
Én nem akarok megint azért veszekedni, mert valaki ír egy fél gondolatot, és ő félreérti. És azt se szeretném, hogy megint törölje az ismerőseimet, ez olyan gyerekes dolog.
Mondtam, kérdezze meg 10 ismerősét, hányan látják a párjuk fb-ját. Azt mondta, az első ember akit megkérdezett, egyetért vele, hogyha nincs titkolnivalóm, mutassam meg kivel, miről levelezek...
"Soha nem szabad a párunk magánszférájába betolakodnunk."
Itt kezdődnek a gondok, felesleges féltékenységek stb.
Egy komoly párkapcsolatban, házasságban nincs olyan, hogy a párom magánszférája. Vki vagy kapcsolatban akar lenni, vagy nem. Tiszteletben kell tartani a másik felet, de ettől még amint pár kapcsolatban élsz, onnét kezdve nem kéne, hogy olyan legyen, hogy te figyu már ez az én területem kopj le innét.
Ennyi idősen úgy folytatni egy párkapcsolatot, mint a 13 évesek eléggé aggasztó...
Egyrészt ha nincs bizalom, meg a veszekedés folyton, a gyanúsítgatás, a hiszti, akkor hosszútávon biztos, hogy értelmetlen a kapcsolat. Másrészt facebook miatt szakítani a 11 évesek szoktak, nem a felnőtt emberek.
Harmadrészt bármikor belenézhetnék a férjem levelezéseibe, facebookjába, jelszót is tudom, mert van, hogy vmikor nekem kell megnézni, érkezett-e üzenete. Egyébként nem nézegetem, eszembe sem jut, hogy aggódnom kellene. Ő is nyugodtan megnézheti az enyémet, nincsenek titkok, igaz, késztetés sincs, hogy ellenőrizgessük egymást.
Telefonnal ugyanez a helyzet.
Nem hinném, hogy a kapcsolatotoknak meg lennének a stabil alappillérei.
"Itt kezdődnek a gondok, felesleges féltékenységek stb.
Egy komoly párkapcsolatban, házasságban nincs olyan, hogy a párom magánszférája. Vki vagy kapcsolatban akar lenni, vagy nem. Tiszteletben kell tartani a másik felet, de ettől még amint pár kapcsolatban élsz, onnét kezdve nem kéne, hogy olyan legyen, hogy te figyu már ez az én területem kopj le innét."
Ez a gondolkozás már csak azért is hibás, mert a magánlevelezéseimnek lehet olyan tartalma, ami mások személyes dolgaira irányul. Pl. a legjobb barátnőm titkairól van benne szó, amit tegyük fel - csak nekem árul el. De tovább is megyek: cégeknél olyan liszenszeket szokás aláíratni, ami kifejezetten tiltja bizonyos üzleti titkok kiadását, még családtagok számára is. Másfelől meg egész egyszerűen ez egy torz gondolkozás. Attól, hogy házasságban élek, még jogom van az egyéniségemhez, és az a nem normális, ha valaki ilyenkor megszűnik önálló emneri lénynek lenni.
"Egy komoly párkapcsolatban, házasságban nincs olyan, hogy a párom magánszférája."
Szóval ergo a házaság, párkapcsolat egyenlő a börtönnel? Döbbenet, hogy godnolkoznak egyesek... Nem csodálom, hogy annyi férfi és nő csalja meg a másikat, ha iylesmibe kényszerítik bele. Nekem van magánéletem házasságban is, vanank külön programjaim, vannak férfi barátaim, a jelszavamat nem tudja nem is fogja soha tudni. Éns e az övét. Mégis mindennél jobban szeretjük egymást és bízunk egymásban. Miért? Mert mindketten egy házasságban élő de külön egyéniséggel és magánszférával rendelkező emberek vagyunk. Saját döntésből töljük együtt az időt, nem azért mert "ha házasságban vagy még szarnotok is együtt kell". Sok ember képtelen ezt felfogni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!