Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem mindennap megiszik 2 doboz sört. Ez engem eléggé zavar, ami miatt gyakran összeveszünk. Szerintetek napi 2 doboz sör elfogadható kategória, vagy már alkoholizmus?
#48! mert 2 sörtől ki rúg be? még egy 12 éves se..
szóval a verést ne erre fogd.....
"#48! mert 2 sörtől ki rúg be? még egy 12 éves se..
szóval a verést ne erre fogd....." Engem kicsapott két korsó barna cseh sör Csehországban. 14%-os volt az alkohol tartalma.
Köszönöm továbbra is a válaszokat, nem gondoltam, hogy ennyien írtok!
Miközben olvasgattalak benneteket rájöttem, engem nem is a függés maga érdekel, hisz én is kávézom, és Internetfüggő is vagyok, hanem attól az agresszivitástól félek, amit már át kellett élnem. Viszont a férjem, mikor többet iszik mosolyog, mint egy Buddha. :)) Szombati veszekedésünk óta nem is ivott, kezd lelkiismeret-furdalásom lenni. :) Tudom, hogy a sör is alkohol, de mégsem tartom olyan ártalmasnak, mint a tömény szeszt, abból is a nagyobb mennyiséget.
Ismertem olyan embert, aki egy hónapból 20 napot kibírt pia nélkül, a maradék napokon meg egyfolytában ivott mértéktelenül. A legfurcsább, hogy ennek az embernek az egészsége semmilyen kárát nem látta az életmódjának, kivéve a személyiségváltozást piálás idején.
nekem gyanús, hogy már függőség.
de nagyon egyszerűen kideríthető.
az alkoholista az, aki nem tud lemondani az alkoholról.(se a szerettei, gyerekei, munkája, de még a pénz se gátló tényező)
ha a párod két hétig meg tudja állni egyetlen doboz sör nélkül, akkor nem függő.
ha bele se akar vágni, vagy nem bírja ki, akkor sör azaz alkoholfüggő...
az alkoholisták nem úgy kezdik, hogy literszám isznak... hanem rászoknak a napi iszogatásuk során...
akár lehet függő.
anyukám 44 évesen halt meg ... alkoholista volt. 24 évesen végignéztem a kórházi leépülését. és volt lehetőségem látni pár alkeszt...
borzalmas betegség ez... bárki lehet alkoholista, bár azért meg kell lennie a felelős génnek is...
ha valaki NEMET tud mondani a piára - akár két doboz gyenge alkoholtartamú söröcskére is (pláne arra) az erős. aki még erre se - már ha megkérik, de érdemes magát próbára tennie minden hasonló hobbynak hódoló embernek - szóval ha nem, akkor megvan az esély egy-egy trauma,vagy bármi élethelyzet következményeként arra, hogy alkoholista legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!