Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem mindennap megiszik 2 doboz sört. Ez engem eléggé zavar, ami miatt gyakran összeveszünk. Szerintetek napi 2 doboz sör elfogadható kategória, vagy már alkoholizmus?
Ne veszekedj két doboz sör miatt, mert ez pitiánerség. Örölj neki, hogy csak ennyit iszik - ennyit bárki megihat lazításként. Hadd igya meg, ha van rá pénze.
Az alkoholizmus ott keződik, hogy reggel felkel, úgy reszket, mint a kocsonya, agyilag zokni és cirka lábra se tud állni addig, amíg be nem dönti a maga 2 dl-es kezdőrúgását. Ezen a szinten már nem sör szokott az lenni, hanem kemény pia: mondjuk pálesz.
Én megértem a kérdezőt,engem is zavart...
Így lesz az emberből alkoholista,tapasztalat.
Elég sokféle alkoholizmust különböztetünk meg, de a legjellemzőbb az, ha nem bír meglenni alkohol nélkül 1-2 napot sem. (Ezzel szemben van a gépszíjas például, aki akár hónapokat is kihagy, de utána annyit eszik, hogy 1-2 hétig abszolút nincs magánál.)
Kérd meg a férjed, hogy hagyja ki egy nap a sört, és foglalkozzon csak veled. Te meg cserébe mondj le pl. a tv-ről. Azon az egy nap tényleg csak egymással foglalkozzatok, beszélgessetek, egy alkalmas pillanatban szóba hozhatod ezt is. Ha ennek ellenére érzed rajta, hogy feszült lesz, ideges, vagy másnap alig várja már, hogy pohárhoz nyúljon, akkor kezdj el gondolkodni. Innen még könnyű a visszaút, csak résen kell lenni, és meg kell találni a probléma gyökerét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!