Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Normális, hogy a férjem ennyire ki van bukva, mert a házasságunk óta is a lánynevemen mutatkozok be?
Hetek óta ezen pörög, szerinte ezzel nem vállalom őt.
Mit csináljak? Engedjek neki?
Te 27 éves "FÉRFI" elolvastad mit írtál?
A hölgynek van HIVATALOS, SAJÁT MAGA ÁLTAL VÁLASZTOTT neve, csak hogy a férje bosszantása okán nem használja. Azt írja így is ír alá!!! Simán okirat hamisítás!!!
Az hogy aláír valóban törvénybeütköző, érdemes lenne átgondolni (de ez nem alapja a férje megsértődésének). Azt senki se mondta hogy a férje bosszantására használja a régi nevét, ez a spekulációd.
Az, hogy papíron mi van tökmindegy az élet más területein. Én se mutatkozok be a teljes nevemen. Hiába van két keresztnevem pl, Csak mondjuk a Zolit használom.
Úgy hívatja magát nemhivatalos közegben ahogy akarja mert senkinek jottányi köze sincs hozzá. Még a férjének sem.
Mivel még a régi nevén vették fel a munkahelyére ezért valószínűleg célszerű is megtartani a régit.
De valóban, törvénybeütköző ilyen módon aláírnia sajnos át kell szokni ott az újra. Más kérdés hogy tizen, huszon x év alatt begyakorolt aláírásról átszökni nem könnyű.
27/F
Abból hogy "Engedjek e" a férjemnek még nem feltétlen bosszantásról van szó. Például:
Fiatalabb bohó koromban sokáig hosszú hajam volt. Egy akkori barátnőm győzködött, hogy vágjam már le. Felmerült bennem, hogy engedek neki. De nem azért vívódtam mert bosszantani akarom a hosszú hajammal. Itt az ok speciel az volt, hogy több évig hosszú volt és féltem hogy nézek ki nélküle, megszoktam, eleve szerettem a hajam satöbbi.
Nekem az a problémám, hogy hogy jön ahhoz egy másik ember, hogy azzal cseszegessen egy másik embert hogy mutatkozik be, felnőtt fejjel? A házasság emiatt vacak, nem azért mert nem úgy mutatkozik be, (aminek egyébként semmi jelentősége nincs, akkor se ha hivatalosan beleegyezett a házasságkor a kötőjelesbe).
Ugyanaz mint amikor valakinek két keresztneve van, többnyire az egyiket használjuk saját döntésünk alapján, senki sem szól bele.
Pusztán formális a házasságkori névváltozás, hivatalos papíron (közös hitel, lakásvásárlás stb.) talán picit jobban mutat ha azonos a név. ENNYI. De hogy emiatt valaki megsértődjön....?
27/F
Nem vagyok nő, hanem liberális vagyok, legalábbis ebben a témában biztos.
A véleményem az, hogy az ember úgy hívatja magát ahogy akarja. Mindegy mit mondott korábban, a véleményváltoztatás jogát fenntarthatja. Eleve nem ismerjük az okokat amiért a házasságkötéskor beleegyezett. Lehetett a család nyomására, mert konzervatívak (feltehetően a férj családja...) sok ok lehet. Nem kell feltétlen pisztoly a fejhez..
Amúgymeg ha szerinted egy név miatt érdemes elválni akkor nem az én nézeteimmel vannak a problémák. Arra hivatkozni hogy az anyakönyvvezető előtt ezt választotta hülyeség. Rengeteg ember van két keresztnévvel is úgy hogy a környezete nem is tud róla (pl. én) És hivatalos iratok aláírásakor derül csak ki. Nem hinném hogy a vezetéknévnek bármilyen más extra megítélése lenne e tekintetben.
Az a csávó valószínűleg bigott és maradi ha ennek ekkora jelentőséget tulajdonít. Ha megházasodok akkor én ezt a döntést a nejemre fogom bízni, mert nekem négyszemközt és barátok között úgyis ugyanaz marad ami mindig is volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!