Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Normális, hogy a férjem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális, hogy a férjem ennyire ki van bukva, mert a házasságunk óta is a lánynevemen mutatkozok be?

Figyelt kérdés

Hetek óta ezen pörög, szerinte ezzel nem vállalom őt.

Mit csináljak? Engedjek neki?

2014. ápr. 12. 08:38
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
100%
Ha a hàzassàg utàn megtartottad a leànynevedet, akkor logikus, hogy a leànyneveden mutatkozol be. Ha àtvetted az ö nevét, és mégis a leànyneveden mutatkozol be, az én sem teljesen érteném, hogy miért. Sok nö megtartja a leànykori nevét a hàzassàgkötés utàn - különbözö okokbol. A férj nevének az àtvétele vagy a leànykori név megtartàsa sem méröegysége, sem garanciàja a szerelemnek, és a férj irànti érzelmek tartossàgànak. Szerintem, ha a papiron az ö nevét viseled, akkor ugy is mutatkozz be. Ha a leànynevedet megtartottad, akkor pedig - logikus - azon. Ha ugyan az ö nevét àtvetted a hàzassàgkötés utàn, de mégis meggondoltad magadat, és a leànykori neved jobban tetszik, akkor hivatalosan is vàltoztasd meg. Sok vitàt elözöl meg ezzel. A férjednek csak annyit mondanék, hogy a névvàltoztatàs minden (nagykoru) ember személyes jogàban àll, és ebbe nincsen beleszolàsa. A hàzassàg nem azt jelenti, hogy a nö alàveti mindenben a férje akaratànak. Ha egy hàzassàgban problémàk adodnak, akkor az nem a név miatt van. (Én egyébként a férjem nevét vettem àt ``-né`` nélkül, mivel az én nevemet nehezebben lehet kiejteni a férjem nem magyar anyanyelvü rokonsàgànak. Igy praktikusabb.)
2014. ápr. 12. 09:11
 12/58 anonim ***** válasza:
22%
Igen. A gond az elv, magasról le.szarod, amit kér... Nem kell egyetérteni vagy egyáltalán érteni, hogy ez neki mért fontos. Kérte? Igen. Többször? Igen. Van bármi okod, hogy ne tedd meg? Nincs. Akkor meg csináld, és kész. Ha ennyit nem vagy képes megtenni a párodért és ennyire nem figyelsz rá, akkor már készítheted is a válási papírokat, mert az lesz a vége. Ezerszer nagyobb problémákban is meg kell oldania egy párnak az életben, arra hogy leszel képes, ha már ez se megy?
2014. ápr. 12. 09:11
 13/58 anonim ***** válasza:
70%
9, 10-es, neked meg egy arab anya kellene, aki még azt is meghatározza, melyik lányt vedd el feleségül - anélkül persze, hogy te előtte láttad volna, hiszen ott elég, ha ő nézi meg...
2014. ápr. 12. 09:13
 14/58 anonim ***** válasza:
10%
Na már vártalak 15-ös. Itt mindegyikőtök a feleség jogait hangsúlyozza. Helyes. Valóban sok mindenre nem köteles. Viszont a férfi sem köteles ilyen feleséget tartani.
2014. ápr. 12. 09:17
 15/58 anonim ***** válasza:
24%
Amúgy 15-ös látom fogalmad sincs arról amit mondasz.
2014. ápr. 12. 09:17
 16/58 anonim ***** válasza:
23%

A férjnek fontos lenne, hogy a felesége felvegye a nevét. A feleség azt állítja, hogy ez nem fontos kérdés. Mégsem teszi meg ezt a gesztust a férje felé. A kérdés igazából az, hogy miért?

Tényleg nem érdekli a kérdés, de meg akarja mutatni, ki hordja a nadrágot, ezért nem enged?

Vagy tudat alatt igenis meg akarja tartani a lánynevét, csak tagadja önmaga és a párja előtt is?

2014. ápr. 12. 09:28
 17/58 anonim ***** válasza:
77%
Ha felvetted a nevét akkor próbálj meg átszokni rá. Szép gesztus és "hagyomány" nem más. Neki jól esik és kész. Mindemellett ha felvetted a nevét hivatalosan is már az az új neved, akkor meg? Nyilván azért vetted fel a nevét hogy használd is. Ha meg nem akarod akkor nem kellett volna felvenned. Természetes hogy a férjed szeretné ha használnád a nevét. Ez is mutatja az összetartozásotokat ahogy a gyűrű is. Ennyi erővel azt sem kell hordani.
2014. ápr. 12. 09:34
 18/58 zabmester ***** válasza:
88%

Én is úgy gondolom, hogy ha nem változtattál volna nevet, akkor ez teljesen logikus lenne, de ha felvetted a nevét valamilyen formában, akkor meg kéne próbálnod azt használni, hiszen neked már ez a hivatalos neved. Bár azt azért nem értem, hogy a férjed miért csinál ebből ilyen óriási problémát, ennyi erővel tényleg ő is felvehette volna a te nevedet, hogy ő is "vállaljon" téged.

Én mondjuk pont ezért maradok is majd a saját nevemnél, elvégre így hívnak, miért kellene más nevet használnom amiatt, hogy összeházasodunk?

2014. ápr. 12. 10:01
 19/58 anonim ***** válasza:
61%

Nem derült ki a kérdésből, hogy van-e asszonyneved. Ha van, akkor használd, nyilván nem véletlenül vetted fel.

Ha nincs, akkor nem értem, a férjed miért most kezdett el ezen a témán problémázni.

Egyébként az indokát én a saját nézeteimtől függetlenül helyből lőném agyon azzal a kérdéssel, hogy oké, és akkor ő is felvállal engem a nevével? Kivéve persze ha mondjuk kötőjelesen vettétek fel, és ő is, nem csak te.

2014. ápr. 12. 10:03
 20/58 A kérdező kommentje:

Csak én vettem fel a nevét, kötőjelesen.

A munkahelyemre még a régi nevemmel felvételiztem, úgy vettek fel, minden rendszerben a régi nevem szerepel. Az e-mailcímem is az, és az ügyfelek is így ismertek meg.

2014. ápr. 12. 10:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!