Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Normális, hogy a férjem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális, hogy a férjem ennyire ki van bukva, mert a házasságunk óta is a lánynevemen mutatkozok be?

Figyelt kérdés

Hetek óta ezen pörög, szerinte ezzel nem vállalom őt.

Mit csináljak? Engedjek neki?

2014. ápr. 12. 08:38
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
100%

Ebben az esetben szerintem eléggé érthető, hogy nehezményezi a dolgot. A kötőjeles névváltoztatás nem tesz felismerhetetlenné, ha Kovács Nórából Kovács-Kardos Nóra lettél, azt bárki kilogikázza. Nyilván a Kardos Istvánné már nem ilyen egyértelmű.

A másik dolog meg az, hogy miért vetted fel a nevét, ha nem akarod használni? Soha nem lesz olyan helyzet, hogy hirtelen a régi ismerősök, kollágák, stb. hirtelen eltűnnek és az újak meg csak asszonynévvel ismernek. Valamilyen lánynévvel aláírt élő szerződésed is biztosan lesz. A váltás mindenképpen okoz egy kis kellemetlenséget, de nyilván okkal vetted fel ezt a nevet. Szóval ebben az esetben én őt értem inkább meg, pedig nem vagyok névváltoztatás párti, nálunk nem is divat, anyukám is a lánynevével él, pedig minden kortársa -né lett. Ha azon kattogna a férjed, hogy nem vetted fel a nevét, azt mondanám, állítsd le. De ebben az esetben alapvetően igaza van.

2014. ápr. 12. 10:49
 22/58 anonim ***** válasza:
89%

Arab ország, mi? Kac-kac. A feleség nem a férj tulajdona, és nem a tartozéka, hanem egy külön ember, akinek szintén van saját élete. És a magyar családjog szerint akár a férj is felvehetné a feleség családnevét a sajátja nélkül, szóval itt halt meg a dolog.

Arra kellene rájönni, hogy mégis miért érzi úgy, hogy csak akkor vállalod őt, ha a nevét viseled. Lehet, hogy önbizalomhiánya van?

2014. ápr. 12. 11:17
 23/58 anonim ***** válasza:
56%

A válásom? Te meg miről beszélsz 25-ös? Magadnál vagy? Ez az egyik. A másik: A név semmit nem számít. A név nem fog hűséges társsá tenni, sem jobb anyává, vagy jobb emberré! Az csak egy eszköz arra, hogy megkülönböztessenek a többi embertől! Ha az ÖSSZES kliensed így ismer, és MINDEN rendszerben így vagy benne, akkor persze sokkal egyszerűbb így felvenni a telefont, mint minden kliensnek magyarázkodni, hogy amúgy én xy vagyok, csak férjhez mentem, stb. Meg amúgy is, mit érdekli a férjedet az, hogy kinek hogy veszed fel a telefont a munkahelyeden???

25-ös: Ha valaki nem hagyná, hogy megtartsam a lánykori nevem, akkor ahhoz eleve hozzá sem mennék, mert komoly gondjai vannak, és pszichológusra van szüksége, jobb esetben. Rosszabb esetben csak egy kontroll-freak, aki meg fogja nyomorítani az életem. Na pá.

2014. ápr. 12. 12:25
 24/58 anonim ***** válasza:
74%

Na akkor tegyuk rendbe ezt a dolgot, mert sokan egesz masrol beszelnek, mint a kerdes.

Gondolom hazassag elott megbeszeltetek, hogy hogy kivanod a nevedet viselnni, tehat felvetted az o nevet kotojellel.

Akkor van egy egyeseg, megbeszelt dolog amit hivatalossa is tettetek, mivel a torvenyes neved pl, X-Y Amalia.

Tehat itt aki nem tartja be a megbeszelt dolgot az Te vagy, ig jogosan van kibukva.

Ha ez gondot okoz Neked akkor mi a fenenek vetted fel a nevet? Miert nem maradtal Y Amalia?

2014. ápr. 12. 12:55
 25/58 anonim ***** válasza:
78%
28-as: Írj csak amit akarsz, nem érdekel. Gyűlölközz, utálkozz, emésszen csak meg teljesen a gyűlölet!
2014. ápr. 12. 12:56
 26/58 anonim ***** válasza:
77%
28-as: Abban igazad van, hogy tényleg nem kellek a magadfajta kontrolláló, birtokló, magát magasabb rendűnek gondoló fazonoknak. De nem is bánom, így legalább normális, kedves, előzékeny, egyenrangú kapcsolatra törekvő férfihoz juthatok.
2014. ápr. 12. 13:05
 27/58 A kérdező kommentje:
Azért vettem fel a nevét, mert ő kérte. De azt már esküvő előtt is mondtam neki, hogy használni nem nagyon fogom.
2014. ápr. 12. 13:31
 28/58 anonim ***** válasza:
72%
Akkor nem értem, hogy mit van ennyire kiborulva. Előre megmondtad, hogy nem fogod használni, most meg hisztizik? Ajjj...
2014. ápr. 12. 13:40
 29/58 anonim ***** válasza:
84%
Szegény 79%-osnak valaki nagyon belegázolt a pici lelkébe.
2014. ápr. 12. 14:48
 30/58 anonim ***** válasza:
7%
34-es köszönöm hogy foglalkozol a lelkemmel. Nem, nem gázolt bele senki, de jó néha ellent mondani a többségnek. Egyébként a keresztnevem Adrienn. Biztos voltam benne hogy ha nem a tipikus női véleményeket, szófordulatokat használom akkor férfinek gondolnak. Nem nő vagyok és büszke vagyok rá. Nem érzem úgy hogy azzal kellene nőiességemet bizonygatni hogy gyűlölködő hangokat ütök meg a férfiakkal szemben.
2014. ápr. 12. 14:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!