Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Meddig működhet így a házasság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meddig működhet így a házasságunk?

Figyelt kérdés

igyekszem rövid lenni..

házasok vagyunk férjemmel, igazából nincs miért panaszkodni, megvan mindenünk.. igaz én munkanélküi vagyok, most van egy betegségem is ami miatt járok kivizsgálásokra de nincs okunk panaszra...viszont érzelmileg a házasságunk valahogy megváltozott..

kb fél éve jobb életet élünk, változttatunk a rosszon és most már jobb.. akkoriban nem igen nyúlt párom hozzá, alig volt közöttünk intimitás, érzékiség, és azt mondta hogy az ő hibája tudja, mert én mindig próbálkozok nála, de vagy nincs kedve, vagy elalszik, vagy csak neki jó, vagy abbahagyjuk mert nem megy, nem jó.. viszont mióta változott az életünk ez még csak rosszabb irányba ment.. egymás mellett élünk mintn két lakótárs.. megbeszélünk mindent, bár nagyon sok a vita, nincs intimitás max 2 hetente nagy nehezen, nincsenek vágyak, érintés, összebújás is alig.. voltunk külön is pár napot, kíváncsi is voltam hogy hiányzunk e egymásnak, de nem volt olyan nagy üresség érzetünk mint gondoltam.. hiába próbálok vele beszélni ezekről, csak ideges lesz és továbbáll.. már beletörődtem, belefáradtam, de nagyon nehéz így élni.. hogy semmi vágy, semmi kaland, semmi ilyesmi nincs.. se jó intimitás, semmi.. pedig gyerekvállalás előtt vagyunk.. de így? mit tehetnék még? hogyan beszéljek vele? hogyan hassak rá? mi lehet a baja? nem csal meg ez biztos, de nagyon nehéz a fejébe látni hogy mivan, nem szeret beszélni a problémákról... köszi a tanácsokat tapasztalatokat előre is... 30/N

2014. márc. 25. 08:37
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
71%
dettó itt is. csak mi fiatalabbak vagyunk és nem vagyuk házasok, én lassan továbblépek, nagyon hiányzik a tűz, de vele nem eléd újra
2014. márc. 25. 08:42
 2/16 anonim ***** válasza:
67%

A langolo szerelem 2-3 ev alatt elmulik. Ha a kapcsolat fennmaradasaert megdolgoztok, akkor helyette lesz egy nagyon mely szeretet. Ha csak addig tepertek egymasert, amig az elso egy-ket ev eltelik, akkor juttok ide, mint a kerdezo es az egyes szamu hozzaszolo.

Probalkozzatok parterapiaval, ha meg nem adjatok fel, es vessetek a fejetekbe ezt a ket mondatot:

Ne vegyetek magatol ertetodonek azt, hogy a parotok veletek van. Tenni kell a kapcsolatert mindket felnek, hogy fenntartsa a vonzalmat es erdeklodest, a kapcsolat kialakulasa utan is, akkor meg tobbet, mint a kezdetekben.

2014. márc. 25. 08:52
 3/16 anonim ***** válasza:
24%
köszi :) örülök, hogy belelátsz, talán azért nem megy mert a kedves párom csak néha napján tudja felállítani a cerkát, és elegem lett belőle, hogy én mászok rá, mert neki meg lelankad a rudi, szóval nem nagy csoda, hogy oda a vágy? mire vágyakozzak? arra hogy idejét sme tudom mikor volt jó a szex? igen erre vágyik minden 24 éves!
2014. márc. 25. 08:54
 4/16 A kérdező kommentje:
na ez az.. ettől félek én is, hogy már soha többé nem élhetem újra vele a tüzet, a jó intimitást, mert kb egy éve döcögősen megy.. de nehezíti a dolgokat, hogy amúgy meg jó együtt, szeretek egyébként vele lenni, szeretjük egymást, soha nem is csalnánk meg egymást, kialakítottunk egy jó kis életet közösen, együtt vagyunk már kb 9 éve.. de tudom, hogy nem fog változni semmi max ideig-óráig, mert ő ilyen, kevés intimitást igényel.. na ilyenkor az ember feladja az életét, a házasságát amikor minden más jó? és a mindennapokban meg elvan? nem tudom.. ha te fiatalabb vagy, nem vagytok még házasok, nem is vagy boldog, és nem változtat a párodon, akkor szerintem is lépj.. még van lehetőséged és időd... én is megtehetném, de attól én szeretem és jó az életünk.. ez az egy ilyen problémánk van, ez a gond... de köszönöm a választ..
2014. márc. 25. 08:55
 5/16 anonim ***** válasza:
nehéz ügy,de átérzem,kötünk hosszú hónapokig nem volt semmi.iszonyúan szenvedtem sokat sirtam e miatt.Nálunk a kezdéssel van baj,nekilendülni nehéz utánna simán megy a dolog.Te tudod hogy érdemes-e még küzdeni,van e esély a javulásra.Nem adnám fel,csak ha tényleg menthetetlen a dolog,de akkor biztos elválnék mert nem tudnék sexmentesen élni,éltem igy és nagyon nem jött be,végül már azon is összekaptunk ha egymásra néztünk.
2014. márc. 25. 09:05
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez a probléma komolyabbnak tűnik annál, mint amit leírsz vagy be mersz magadnak vallani, ez nem csak a szexről szól. Te magad írtad le:

-a külön töltött pár nap után nem is hiányoztatok annyira egymásnak,

-neki mindig is eltérő volt az intimitásra való igénye, mint a tiéd, tehát alapjaiban ez nem változtatható meg, mert ő másra vágyik, mint te,

- nem látsz a fejébe, magyarul elégtelen a kommunikáció a házasságotokban

-ő nem is akar kommunikálni, csak ideges lesz tőle,

-csak te próbálsz bármit is tenni azért, hogy ez változzék,

-te fásult vagy ettől az egésztől.

Írod mindezt 30 évesen, úgy, hogy "egyébként" szereted és jó az életetek.

Nézd, ez a házasság nem jó. Egy jó házasságban a kommunikáció mennyisége és minősége is igen magas, ráadásul mindkét fél dolgozik a működtetésén. Ezért, ha mindketten felismeritek a probléma létezését és mindketten akartok tenni ellene, akkor párterápiára kellene mennetek, hogy a kommunikációtokat helyrehozzátok. Az ugyanis NAGYON nem normális egy olyan kapcsolatban, ami még 10 éves sincs, hogy nem tudtok egymással és nem is akartok egymással beszélni bizonyos dolgokról. Ez messze több, mint szexuális probléma, az csak egy tünet.

Azonban alapvető dolgok soha nem fognak megváltozni. Neki és neked soha nem lesz egyforma igényetek az intimitásra, hiszen ő is másra vágyik és te is. Ha te nem kapod meg, frusztrált leszel, ha ő erőlteti meg magát, az sem normális, mert ezt így nem lehet csinálni.

Olvastam, hogy szereted. A szeretés édeskevés egy házassághoz, oda alapvető dolgokban is kellene passzolni, meg hát a szeretet mellé kellene a nagyjából egyforma vágy és tisztelet is, s akkor, ha mindketten működtetitek, tud működni. Egyébként nem fog. Sajnos soha.

2014. márc. 25. 09:08
 7/16 anonim ***** válasza:
6-os vagyok: ami a nagy bajra utal az az, hogy nem a szex ritkult meg valami miatt, de te írod, hogy nincs összebújás, intimitás, érintések, semmi. Csak lakótársi viszony.
2014. márc. 25. 09:09
 8/16 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez van csak fordítva.

Nálunk a feleségem nem igényli az intimitást egyáltalán.Ha van is valami azt úgy kell kierőszakolni belőle.De ettől függetlenül szeretem és együtt vagyunk.

33/F

2014. márc. 25. 09:25
 9/16 anonim ***** válasza:

Ha valtasz, akkor megint lesz tuz es vagy. Egy-ket evig. Utana ugyanez. Nincs az a jo no, vagy ferfi akire ne lehetne par ev alatt "raunni".

A kerdes az, hogy szemelyisegileg mennyire illetek ossze. Mert az elso par ev utan mar atalakul a kapcsolat.

2014. márc. 25. 09:36
 10/16 anonim ***** válasza:

Én nem tudnék így együtt élni, ilyen fiatalon ráadásul.

A szex az egy dolgok, mindenkinem másak az igényei a gyakoriságot illetően is. Nálunk kb. 13 év után ritkultak meg kicsi az együttlétek, de így is heti átlag 3x van, korábban minden nap volt, akár többször is.

Viszont! Az összebújást, ölelkezést, csókokat, vagyis a szeretgetést ugyanúgy igényeljük. Nem tudunk úgy elmenni egymást mellett, hogy ne öleljük meg egymást, vagy nem tudnék úgy leülni a tv mellé, hogy ne bújjunk egymáshoz.

Az egy dolog, hogy a rózsaszín köd, a lángoló hév csökken, de azért mégsem lehet egy párkapcsolat olyan, mintha szimplán lakótársak lennénk.

A legnagyobb gond az, hogy te igényelnéd is a szeretgetést, de a párod nem. Valami oka egyébként biztosan van, hogy miért ilyen. Nincsenek véletlenül merevedési problémái? Talán azért zárkózik el ennyire mindenféle intimitástól.

2014. márc. 25. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!