Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Meddig működhet így a házasság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meddig működhet így a házasságunk?

Figyelt kérdés

igyekszem rövid lenni..

házasok vagyunk férjemmel, igazából nincs miért panaszkodni, megvan mindenünk.. igaz én munkanélküi vagyok, most van egy betegségem is ami miatt járok kivizsgálásokra de nincs okunk panaszra...viszont érzelmileg a házasságunk valahogy megváltozott..

kb fél éve jobb életet élünk, változttatunk a rosszon és most már jobb.. akkoriban nem igen nyúlt párom hozzá, alig volt közöttünk intimitás, érzékiség, és azt mondta hogy az ő hibája tudja, mert én mindig próbálkozok nála, de vagy nincs kedve, vagy elalszik, vagy csak neki jó, vagy abbahagyjuk mert nem megy, nem jó.. viszont mióta változott az életünk ez még csak rosszabb irányba ment.. egymás mellett élünk mintn két lakótárs.. megbeszélünk mindent, bár nagyon sok a vita, nincs intimitás max 2 hetente nagy nehezen, nincsenek vágyak, érintés, összebújás is alig.. voltunk külön is pár napot, kíváncsi is voltam hogy hiányzunk e egymásnak, de nem volt olyan nagy üresség érzetünk mint gondoltam.. hiába próbálok vele beszélni ezekről, csak ideges lesz és továbbáll.. már beletörődtem, belefáradtam, de nagyon nehéz így élni.. hogy semmi vágy, semmi kaland, semmi ilyesmi nincs.. se jó intimitás, semmi.. pedig gyerekvállalás előtt vagyunk.. de így? mit tehetnék még? hogyan beszéljek vele? hogyan hassak rá? mi lehet a baja? nem csal meg ez biztos, de nagyon nehéz a fejébe látni hogy mivan, nem szeret beszélni a problémákról... köszi a tanácsokat tapasztalatokat előre is... 30/N

2014. márc. 25. 08:37
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a válaszokat és a tanácsokat!!!!

javasoltam már a párterápiát, hiszen ott kiadhatunk magunkból mindent, főleg ő aki nem szokta elmondani a dolgait és bánt is nagyon...

viszont ő tiltakozik ellene, hülyeségnek tartja így megmondta, hogy soha nem fog ilyen helyre jönni velem..

igen, vannak problémák közöttünk, észrevettem én is, de mindent az intimitás hiányának tudok be.. de lehet hogy nem is így van.. néha úgy érzem, nem is ismerem, néha meg úgy, hogy a másik felem, és soha nem találnék még egy ilyen férjet mint ő..

nem passzolunk egyébként össze sem külsőleg sem belsőleg, de az ellentétek vonzák egymást, mindig ezt szoktuk mondani.. :)

én pörgős vagyok, jövök-megyek, szeretek társaságban lenni, az élet pozitiv oldalát nézni, ő inkább csendesebb, otthonülős, mindenben a rosszat látja, elvan saját magával, olyan magánakvalóbb.. de nem zavar, már beletörődtem.. és elfogadtam.. és tudom, hogy senki sem tökéletes, sosem talál magának az ember olyan partnert, aki maximálisan passzol, aki tökéletes.. kompromisszumokat kell kötni, el kell fogadni a szeretett párnak a dolgait és ennyi.. persze, nyilván van egy határ is...

sajnálom, aki hasonló helyzetben van, szorítok nekik is, hogy javuljon a házasság!! :)

és mégegyszer köszönöm a tanácsokat, hozzászólásokat!!

2014. márc. 25. 09:50
 12/16 anonim ***** válasza:

"nem passzolunk egyébként össze sem külsőleg sem belsőleg, de az ellentétek vonzák egymást, mindig ezt szoktuk mondani.. :) "

Magnes eseteben igaz, de egy hazassagban mar nem szerencses.

2014. márc. 25. 09:52
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

21.

Engedelmesek legyetek egymásnak Isten félelmében.

22.

Ti asszonyok a ti saját férjeteknek engedelmesek legyetek, mint az Úrnak.

23.

Mert a férj feje a feleségének, mint a Krisztus is feje az egyháznak, és ugyanő megtartója a testnek.

24.

De miképen az egyház engedelmes a Krisztusnak, azonképen az asszonyok is engedelmesek legyenek férjöknek mindenben.

25.

Ti férfiak, szeressétek a ti feleségeteket, miképen a Krisztus is szerette az egyházat, és Önmagát adta azért;

28.

Úgy kell a férfiaknak szeretni az ő feleségöket, mint az ő tulajdon testöket. A ki szereti az ő feleségét, önmagát szereti.

29.

Mert soha senki az ő tulajdon testét nem gyűlölte; hanem táplálgatja és ápolgatja azt, miképen az Úr is az egyházat;

2014. márc. 25. 10:10
 14/16 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, a legjobb szándék mellett mondanám, hogy mi ütötte meg most a szemem (6-os vagyok):

- kerek perec közölte, hogy nem hajlandó elmenni párterápiára soha, ennek jelentése: nem tesz a kapcsolatotokért, akkor sem, ha ez váláshoz vezet,

s a súlyosabb:

-"sem külsőleg, sem belsőleg nem passzoltok", más személyiség vagytok, semmi közös szinte nincs bennetek-írod. Nos, az ellentétek nem vonzzák egymást az embereknél, jól hangzó lózung, de sajnos nem több annál. Ti sem vonzzátok egymást, hiszen alig telt el 9 év és nem hiányoztok egymásnak, ha külön töltötök pár napot, nincs köztetek nemhogy mindkettőtök megelégedésére szolgáló szexualitás, de még érintés, intimitás, ölelés sem....

Ez sajnos nem vonzás, ez semmi.

A mágnesnél működő szabály az emberi kapcsolatokra nem érvényes. Ha két ember alapjaiban különbözik, ahogyan ti, az soha nem tud életre szóló kapcsolatot kialakítani úgy, hogy ne legyen benne valaki boldogtalan. Hiszen ami az egyiknek alapvető igény, az a másiknak teher, kényszer. Ez nem alapja a boldogságnak.

A madár és a hal megszeretheti egymást, de hogyan élnek majd együtt? Ebben sem a madár, sem a hal nem rossz, csak ott hibáztak, hogy nem megfelelő alannyal próbálkoztak.

2014. márc. 25. 10:11
 15/16 anonim ***** válasza:

Utolsónak mindenben igaza van (az előző hsz-eiben is), ehhez nem is lehet már mást hozzáfűzni.

Én egyszer elváltam. A volt férjem sem akart semmit tenni a házasságunk megmentéséért. Én akkor tanultam meg egy életre, hogy egyedül nem tudok mit tenni. Ha a fejem tetejére állok, akkor sem tudom megfoltozni a házasságot. Amíg a másik nem tesz érte semmit.

Rossz, amikor az egyik fél (sokszor a férfi, de tisztelet a kivételnek) struccpolitikát folytat és nem vallja be (talán még maga előtt sem), hogy gondok vannak a házasságban. Tipikusan ilyen, a nincs semmi gond, ne beszéljünk erről.... A Te férjed is ilyen. Nekem az első volt ilyen, a második hála Istennek teljesen más, Ő kommunikál és nagyon fontos neki az, hogy én mit érzek.

2014. márc. 25. 13:26
 16/16 anonim ***** válasza:

"A langolo szerelem 2-3 ev alatt elmulik. "

Ez marhaság. Nem kéne általánosítani de mind1.

Kérdező: Én azt látom hogy te meg akarod menteni ezt a kapcsolatot, a férjed viszont nem. Ez abból is látszik hogy nem igyekszik, csak elfogadja hogy nem vagytok boldogok. Nem akar párterápiára sem menni....:( ez a kijelentés azért szerintem nagyon durva.

Én csak annyit tudok neked mondani hogy gondold át az életedet vele, és hogy el tudod e viselni azt, ha a férjed nem változtat a hozzáállásán. Mert bevallom, én nem tudnám elviselni, és inkább megpróbálnék egyedül/ idővel másik férfival boldog lenni. Nem tudom elviselni és soha nem is tudtam....az ilyen nemtörődöm embereket.

Ez nem állapot ami nálatok van. Próbálj leülni vele és komolyan megbeszélni hogy mégis mit gondol meddig mehet ez így, hogy te mindent meg akarsz tenni a javulásért, ő meg belekényelmesedik és nem érdekli....

2014. márc. 25. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!