Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elmagyaráznátok ezt nekem? Hogy van ez a közös/ külön kassza dolog?
"bizalomhiánynak érzem a külön kasszát"
Épp ez az. A saját életedben, a saját férjeddel bizalomhiánynak éreznéd a külön kasszát. De beképzeltség lenne azt mondanod, hogy szerinted mindenkinek, akinek külön kasszája van, bizalomhiányos a kapcsolata.
"te is álmodozol, ha azt hiszed, hogy jó a házasságod, mert anyagi titkaitok vannak"
Már többször írtad ezt a titkolózást, ez mégis mi? Milyen titkokról beszélsz? Számomra ez annyira titok, minthogy ha kijövök a wc-ről, nem állok neki elmesélni, hogy nézett ki a szarom. Nem titkolom, de miért meséljem el?
mi nem vagyunk házasok, nem is leszünk, pont emiatt az automatikus közös kassza dolog miatt.
az ágyamat megosztom vele, mert az az érzelmi alapon működő része a kapcsolatnak. a pénzem pedig az enyém mert én kerestem, amit ő keres az az övé. mondom ezt úgy, hogy neki azért átlag feletti a fizetése, az enyém nagyjából átlagos.
akármilyen hihetetlen, de jó érzés, hogy saját erővel kaparom össze azt, amit később birtokolni fogok, nem pedig az van, h néha utalok egy hangybokányit a közös megtakiba, a nagy részét ő teszi bele, én meg ékeskedem az idegen tollakkal.
a rezsiből, kajából mindketten fele-fele arányban kivesszük a részünket, a maradék pénzt pedig belátásunk szerint költjük/tesszük félre.
amit az egyik előző válaszoló írt, az is nagyon helytálló: ha külön kassza van, akkor jobban törekszel a munkahelyen feljebb jutni, mert nincs aki a szárnyad alá nyúl ha elfogy a pénzed, vagy nem elég arra amire vágysz.
pénz miatt még soha nem vitáztunk, hiszen egyikünk sem költi a másik pénzét a heppjeire :)
Mi 4 éve élünk együtt és kb. 3 éve már teljesen KÖZÖS kasszán vagyunk. Együtt osztjuk be a pénzt, nincs enyém-tied. Az elején persze nehéz volt összeszokni, mivel én nagyon spórolós vagyok, a párom meg költekezősebb volt, de már nem okoz gondot. Mindent megbeszélünk, megmutatjuk egymásnak a blokkokat, előre eltervezzük ki mennyit szeretne magára költeni következő hónapban pl. milyen ruhára, telefonra stb. van szüksége.
Voltak már mindkettőnknek munkanélküli időszakai, és egyáltalán nem sajnáltuk olyankor "eltartani" a másikat. Ha esetleg szakítanánk, egyértelmű hogy elfeleznénk a meglévő pénzt, mert lehetetlen évekre visszamenőleg kiszámolni ki mennyit tett hozzá. De nem hiszem hogy erre sor kerülne, most készülünk összeházasodni! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!