Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Elmagyaráznátok ezt nekem?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elmagyaráznátok ezt nekem? Hogy van ez a közös/ külön kassza dolog?

Figyelt kérdés
Megmondom őszintén, hogy nem értem...sokan külön kasszán vannak...az mit jelent? Hogy az ételt, meg ami a háztartáshoz kell, anya fedezi, a többit meg apa? Vagy miért van erre szükség? A függetlenség érzése miatt? De akkor mire a házasság? Hisz a házasság az asztal és ágy megosztása a nagy régiek szerint, nem? Hogy lehet külön kasszán élni? Nem szülhet több vitát mint a közös kassza, ha valamelyik félnek kevesebb a kiadása, és ezt a másik fél rossz szemmel nézi? A közös kassza (nálunk bankszámla) egyszerűbb, nem? Mindketten smst kapunk, ha tranzakció történt, mindketten vásárolhatunk, minden egyben van. Vagy tévedek? Ez is ilyen "legalább a fizetésem az enyém, ha a házasságom szar" dolog? Nem akarok senkit megbántani, csak nem értem...
2014. ápr. 1. 13:56
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

"bizalomhiánynak érzem a külön kasszát"

Épp ez az. A saját életedben, a saját férjeddel bizalomhiánynak éreznéd a külön kasszát. De beképzeltség lenne azt mondanod, hogy szerinted mindenkinek, akinek külön kasszája van, bizalomhiányos a kapcsolata.

"te is álmodozol, ha azt hiszed, hogy jó a házasságod, mert anyagi titkaitok vannak"

Már többször írtad ezt a titkolózást, ez mégis mi? Milyen titkokról beszélsz? Számomra ez annyira titok, minthogy ha kijövök a wc-ről, nem állok neki elmesélni, hogy nézett ki a szarom. Nem titkolom, de miért meséljem el?

2014. ápr. 1. 21:51
 32/35 anonim ***** válasza:

mi nem vagyunk házasok, nem is leszünk, pont emiatt az automatikus közös kassza dolog miatt.

az ágyamat megosztom vele, mert az az érzelmi alapon működő része a kapcsolatnak. a pénzem pedig az enyém mert én kerestem, amit ő keres az az övé. mondom ezt úgy, hogy neki azért átlag feletti a fizetése, az enyém nagyjából átlagos.

akármilyen hihetetlen, de jó érzés, hogy saját erővel kaparom össze azt, amit később birtokolni fogok, nem pedig az van, h néha utalok egy hangybokányit a közös megtakiba, a nagy részét ő teszi bele, én meg ékeskedem az idegen tollakkal.

a rezsiből, kajából mindketten fele-fele arányban kivesszük a részünket, a maradék pénzt pedig belátásunk szerint költjük/tesszük félre.

amit az egyik előző válaszoló írt, az is nagyon helytálló: ha külön kassza van, akkor jobban törekszel a munkahelyen feljebb jutni, mert nincs aki a szárnyad alá nyúl ha elfogy a pénzed, vagy nem elég arra amire vágysz.

pénz miatt még soha nem vitáztunk, hiszen egyikünk sem költi a másik pénzét a heppjeire :)

2014. ápr. 1. 21:54
 33/35 A kérdező kommentje:
Ja, ezt a titkolózós dolgot arra értettem, amit az első oldalon mondott valamelyik válaszoló, hogy nem kell mindenről tudnia, vagy ilyesmi.
2014. ápr. 2. 12:52
 34/35 anonim ***** válasza:

Mi 4 éve élünk együtt és kb. 3 éve már teljesen KÖZÖS kasszán vagyunk. Együtt osztjuk be a pénzt, nincs enyém-tied. Az elején persze nehéz volt összeszokni, mivel én nagyon spórolós vagyok, a párom meg költekezősebb volt, de már nem okoz gondot. Mindent megbeszélünk, megmutatjuk egymásnak a blokkokat, előre eltervezzük ki mennyit szeretne magára költeni következő hónapban pl. milyen ruhára, telefonra stb. van szüksége.

Voltak már mindkettőnknek munkanélküli időszakai, és egyáltalán nem sajnáltuk olyankor "eltartani" a másikat. Ha esetleg szakítanánk, egyértelmű hogy elfeleznénk a meglévő pénzt, mert lehetetlen évekre visszamenőleg kiszámolni ki mennyit tett hozzá. De nem hiszem hogy erre sor kerülne, most készülünk összeházasodni! :D

2014. máj. 23. 17:03
 35/35 anonim ***** válasza:
Mindenki maga dönti el hogy melyiket valasztja,de szerintem egy hazassagban nincs olyan hogy tied-enyem-csak mienk-miert kene külön kassza?
2014. aug. 9. 17:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!