Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » "Doktorné Doktor" hogyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

"Doktorné Doktor" hogyan vennétek fel a neveteket?

Figyelt kérdés

Dr. Xné Dr Y Z ez így túl "flancos"?

Dr X-Y Z jobb helyette? Vagy maradnátok a leánykori neveteken?

2014. márc. 14. 09:14
1 2 3 4 5 6 7
 61/68 anonim ***** válasza:
18%
58-as vagyok. Nem tudom mennyibe kerülhet, én kőkemény munkával szereztem a doktori címemet. Továbbra is azt mondom, hogy hajrá, senki nincs eltiltva az egyetemtől. Ja, hogy tanulni büdös, csak a doktori címre irigykedni megy? Ez már a Ti bajotok. Szép napot.
2014. márc. 18. 07:15
 62/68 anonim ***** válasza:
60%

7:15

"Ja, hogy tanulni büdös, csak a doktori címre irigykedni megy? Ez már a Ti bajotok."

Ennyire ne hord fenn az orrod, mert ha valaki még nálad is jobban tud másolni,

még köztársasági elnök is lehet nálunk, nem csak doktorné!!!

2014. márc. 18. 13:52
 63/68 anonim ***** válasza:
26%
Tisztázzuk, mert úgy tűnik nem tűnt fel, de én nem doktorné vagyok, hanem doktor. Nem hordom fenn az orrom, csak az itt tapasztalt irigységgel nem először találkozom és igen, bosszant. Mi, akik doktori címet szereztünk tudjuk, mennyi munka kell hozzá. Szinte az összes egyetemhez az kell. Most divat leszólni a diplomásokat (pláne a doktorokat), de azért jól tudunk jönni, mikor gond van, ugye?
2014. márc. 18. 14:01
 64/68 mustafa33 ***** válasza:
12%

Mifelénk meg olyan diplomás cím is van, hogy Ing. Mit szól hozzá dokikám? Mert a mérnök is kiteheti a neve elé, és ráadásul ahhoz is megszerezheti faroknak a PhD-t.

Ing. Jozef B.

2014. márc. 19. 00:31
 65/68 anonim ***** válasza:
56%

Kedves "DOKTORnő"!

Nálunk is van néhány doktor a családban, úgy, hogy tudnék mesélni néhány valódi történetet arról, hogy melyik, hogyan bukdácsolt át...

Vagy amikor kezdőként a betegnek pl. a jó fogát húzta ki, azután meg kellett győznie, hogy a másik foga is lyukas, és azt is kihúzta...

De itt van a sógornőm, akinek szintén ott van a doktori címe, de ha beteg van a családban, ő az első, aki orvost hív!!!

2014. márc. 19. 07:55
 66/68 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. Valóban nem akartam ezzel a kérdéssel tovább foglalkozni, de úgy gondolom a segítõkész kommentekre reagálnom illik. Maradok a leánykori nevemen az egyszerüség kedvéért.

Egyébként azért itt tettem fel a kérdést, mert úgy gondolom egy ilyen fórum erre is szolgál. De ezért ne kelljen már mentegetõznöm.

2014. márc. 19. 17:21
 67/68 anonim ***** válasza:

Egyénfüggő, kinek hogy tetszik. Én ha férjhez megyek, tuti nem veszem fel a férjem nevét. Van PhD fokozatom. De nem akarok "dupla doktor" :D lenni. Nekem kicsit nevetségesnek hangzik, de persze mindenki úgy veszi fel, ahogy neki tetszik.

Van két jogász volt osztálytársnőm, mindkettőjüknek dr. a férje (jogász, orvos). Mindketten úgy vették fel, hogy dr. Xné dr. Y. Z. Nekem ez nem tetszik, de ez az én véleményem.

Kötőjeles névfelvételre nincs példa az ismeretségi körömben. Ez is lehet egy megoldás. De, mint mondtam, én úgy sem venném fel.

29/N

2014. júl. 13. 18:08
 68/68 anonim válasza:

A feleség átveheti eképp is a férj nevét, ha mindketten doktorok?

Dr. Kis Béla + Dr. Nagy Anna = Dr. Kis Anna? vagy ez nem lehet megoldás? És kérdező, neked végül mi lett? :)

2016. jún. 29. 15:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!