Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"Doktorné Doktor" hogyan vennétek fel a neveteket?
Dr. Xné Dr Y Z ez így túl "flancos"?
Dr X-Y Z jobb helyette? Vagy maradnátok a leánykori neveteken?
Legyél Dr X-né Dr Y Dr Z Dr Dr Dr
De igen, az első igenis flancos.
Ha nagyon tetszik a férjed neve, akkor lehetnél Dr. a férjed vezetékneve és a te keresztneved
Nos, szerintem ha a férjemről akarják tudni doktor-e, az ő nevét nézik.Ha rólam akarják tudni, akkor meg az enyém.
Hogy is mondjam?Szóval az én nevem az én személyemet takarja, inkább, ne a férjemét.Tehát ha a férjem Dr Kis Pista én meg Dr Nagy Mariska vagyok, Akkor úgy venném fel, hogy Kisné Dr Nagy Mariska.
A férjem meg használja maga a nevét doktorként.
#6, nemcsak orvos és ügyvéd lehet doktor. :)
Szerintem az első verzió tökéletes.
16
Nem vagyok annyira hülye, hogy ne tudjam, hogy más is lehet dr. De írta a kérdező, hogy akik jönnek hozzá, stb. Tehát nekem ez jutott eszembe, hogy betegek vagy ügyfelek jönnek hozzá. És ahogy kiderült fogorvos.
Minek kell mindenbe belekötni?
14 igen...de így nem lehet, mivel a férj Dr tehát a neve már Dr és nem csak "Kiss" csak a fél nevét nem lehet felvenni..
én ebben az esetben, ha tényleg annyira szép a neve akkor Dr X Z volnék
Nekem tetszik az első variáció, bár nálunk csak én vagyok dr. a férjem mérnök:)
Nekem fontos volt, hogy felvegyem a férjem nevét. szóval én dr. blabla-blabla vagyok. Nem testzik igaziból a kötőjeles verzió, de kettőnk nevéből ezt lehetett a legjobban összehozni úgy, hogy a keresztnevem is maradjon én ahhoz ragaszkodtam:)
pl:
Dr. Kovács Béla
+
Dr. Horváth Mária
Én a Dr. Kovács-Horváth Máriát javasolnám, és nem értem, ez miatt miért veszne el a kérdező 'doktorisága'...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!