Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"Doktorné Doktor" hogyan vennétek fel a neveteket?
Dr. Xné Dr Y Z ez így túl "flancos"?
Dr X-Y Z jobb helyette? Vagy maradnátok a leánykori neveteken?
Professzor Asszony Domina Úrnő... - volt már??
(Nevek megadásakor előbb általában a tudományos fokozatot, majd a nevet és a beosztást (címet) adják meg (például Dr. X. Y. docens).
Kivétel ez alól a professzorok megszólítása: pl. Igen tisztelt Professzor úr!)
"Én még életemben nem voltam még olyan orvosnál vagy ügyvédnél (nőnél) akinek férjezett neve lenne :)"
Engem viszont egyetemen nem egy olyan tanárnő tanított, aki felvette a férje nevét... :))
Egyébként a fogorvosom is Nagyné dr. Kovács Mónika, pedig a férje "csak" szakmunkás, mégis így hordja.
Szerintem az első verzió a legjobb, a kötőjeles asszonynevek nem tetszenek. Nem sznobság kitenni a Dr.-t, ha már van, annyira egyszerű felfogású, ha valaki ezért flancosnak meg sznobnak nevez valakit.
Nálunk az egyik szomszédnak van két nagy disznaja.
Az egyiket doktornak, a nagyobbikat meg professzornak szólítja.
Amikor viszi nekik a moslékot, mindig kiabál nekik, hogy gyere dokikám,
meg engedd oda a professzort is a vályúhoz...
# 21/48
Ez nem igaz, ha a kérdező nem lenne doktor nem vehetné fel második opcióban.
Akkor csak dr Kis Béláné vagy dr Kis Béláné Horváth Mária lehetne.
Akár divat akár szokás, soha nem értettem a magyarországi gyakorlatott, hogy egy asszony a férje tudományos titulusát hogy viselheti?
Más országokban ez nem ismert szokás. Tipikus más tollával dicskvés. A férjek nem szokták a feleségük doktori címét viselni. Akkor hogy is van az emancipunci, meg az egyenlőség?
Én soha nem viselném a feleségem titulusát.
És a PhD? az a név után van.
Így lenne: Dr. Hakapeszik Móric PhD.né Dr. Egerlyuki Ifigénia PhD?
Ez marhaság.
Inkább: Hakapeszikné Dr. Egerlyuki Ifigénia PhD.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!