Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Max.20 emberre -mert szük körű lesz a buli-mit vennétek és mennyit?
Ha 20 ember csupán, akkor nyilván a legközelebbi rokonok azok, így ismeritek az ízlésüket, ahhoz igazodjatok. Nálunk pl. többen is nagyon szeretik a lazacot, libamájat, így ha ilyen szűkkörű esküvőt tartanánk, akkor biztosan szerepelne az étlapon a kedvükért.
Szóval teljesen a ti rokonaitoktól függ, hogy töltött káposztát és pörköltet szeretnének-e, vagy diós kecskesajtot szőlővel.
svéd asztal
- 2 fajta leves - ragú és húsleves
- 3 köret - rizs hasáb és petrezselymes krumpli
- 3-4 fajta feltét - sült csirke comb és mell, sertés karaj töltve szilvával/kolbásszal rántott húsi
- savanyúság / saláták - savanyú ubi cékla vegyes vágott + 3 fél majonézes saláta
- kenyér fehér és rozsos
- 5-6 fajta süti (sós és édes)
nem kell sok egyikből sem
ital
- 20-25L üdítő fel fele szénszavas és gyümi lé
- 3 rekesz sör
- 15 ü bor
- 6 ü rövid
én kb ezeket csináltam/vettem
köszönöm :)
mindegyik haszos :)
20emberre kb.mennyi töltött káposztát -húst érdemes venni?
Na ez meg a nemek eloszlásától, túlsúlyos/vékony emberek, öregek-gyerekek arányától is függ :)
Egy öreg vagy egy gyerek kb. felét eszi egy felnőtt adagnak, a nők sem esznek meg általában egy teljes adagot, de a testesebbek és a férfiak meg néha 1.5 adagot is letolnak.
Éttermekben 15-20 deka hússal és 25-30 deka körettel számolnak egy emberre.
ha menüt kérsz ott úgyis adott h mekkora egy adag....
én anno minden főre egy kisebb szelet (kb női csukott tenyérnyi) rántott húsit számoltam
lévén több minden volt amiből választhattak
kb 15comb volt és 4 mell szeletelve - lesütve
a karaj olyan 20cm darabok voltak amit fel lettek szeletelve - kb 20-25db szelet lett
1kg rizs
5kg krumpli
és a saláták 3,5L edényben voltak
délelőtt kb 3-4 óra alatt megvolt minden étel
2en csináltuk plusz 2 gyerek :-)
töltött káposztából szerintem 20 embernek olyan 2-3 nagylábas
kérdés mekkora a lábas/fazék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!