Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » "Doktorné Doktor" hogyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

"Doktorné Doktor" hogyan vennétek fel a neveteket?

Figyelt kérdés

Dr. Xné Dr Y Z ez így túl "flancos"?

Dr X-Y Z jobb helyette? Vagy maradnátok a leánykori neveteken?

2014. márc. 14. 09:14
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
36%

azért, mert ezt akkor is felveheti így ha önmaga nem doktor így nem egyértelmű, hogy saját jogon doktor..

bár szakmájából adódóan egyértelmű:)

2014. márc. 14. 10:05
 22/68 anonim ***** válasza:
41%
x-né dr yz
2014. márc. 14. 10:47
 23/68 anonim ***** válasza:
74%

lehet: Dr Kovacs Janosne. Lehet Kovacs Janosne Dr. Vagy lehet Dr Kovacs Janosne Dr.

miert lenne tul flancos, ha egyszer ketten is megdolgoztatok azert a doktori elotagert, akkor az jar.

2014. márc. 14. 11:00
 24/68 anonim ***** válasza:
55%

Az első verzió sztem annyira hosszú,h úgysem használnád/mutatkoznál be így sehol. Csak névtáblán szerepelne így.

A második pedig teljesen használható. Főleg ha Te nem ragaszkodsz ahhoz minden áron,h minden kézfogásnál egyértelmű legyen mindenkinek, h mind2en doktorok vagytok. Egyébként én a 2. verziónál is azt gondolnám automatikusan,h az illető nő a doktor, mivel sok embernek van amúgy is kötőjeles (kéttagú) vezetékneve. Tehát ha bemutatkoznál,h Dr. Szabó-Kovács Sára, nem az ugrana be kapásból,h itt bizonyára van egy Dr. Szabó és neki egy Kovács Sára felesége.

Ha meg tetszik, és szívesen felvennéd a férjed a nevét, én nem maradnék a lánykori nevemen a helyedben.

2014. márc. 14. 11:02
 25/68 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem a második. Megmarad a te neved is és az ő szép nevét is magadénak mondhatod :)
2014. márc. 14. 11:03
 26/68 anonim ***** válasza:
26%

Több doktornőt is ismerek, akik az első variáció szerint viselik a nevüket. Csak mostanában lett divat, hogy a férj nevét ne viselje egy nő, mert nem a tulajdona. Felesleges

feminizmus csupán.

2014. márc. 14. 11:12
 27/68 anonim ***** válasza:
26%

Na ez a sznobság. Tudja mindenki, hogy nálunk mindenki dr nemcsak én!

Meg hogy megdolgoztunk érte. Persze megdolgozott érte, de a férje dr-i címéért is ő dolgozott meg? :D

Egy csomó embert ismerek, akinek doktori címe van, de eszébe nem jutott megváltoztatni a nevét, ugyanúgy dr nélkül használja (nyilván nem orvos) csak szakmai, tudományos anyagokat ír alá a dr-os verzióval.

Szerintem te csak villogni akarsz azzal, hogy a férjed is dr, úgyhogy nyugodtan vedd fel az első verzió szerint.

De ez már elmond rólad valamit, bemutatkozáskor, aláíráskor, stb.

2014. márc. 14. 11:15
 28/68 anonim ***** válasza:
37%

Mostanában divat az, hogy a nő a férj vezetéknevét és saját vezetéknevét kötöjelezi, szerintem ez ma a legelegánsabb, ebből egyértelmű, hogy saját jogon van doktori címed.

pl.: dr. Szentistvánhegyi-Kovács Anna

(Megjegyzés felsőoktatásról szóló törvény szerint igazából dr. med., dr. med. dent., dr. pharm., dr. vet., dr. jur. rövidítésekkel kell jelölni a doktori címet, hogy megkülönböztethető legyen a doktori fokozattól (PhD), a „Dr.” rövidítés csak ahhoz használható.)

2014. márc. 14. 11:30
 29/68 anonim ***** válasza:
23%
Nekem az egyik barátnõm megtartotta a leánykori nevét, a másik barátnõm, pedig felvette a férje vezetéknevét és az utónevét megtartotta.
2014. márc. 14. 11:40
 30/68 anonim ***** válasza:
42%

Hmmmmm..... Hogy ezt az oldalt mennyi doktor használja, hihetetlen. Azért kicsit bízok benne, hogy mégse azok, mert így is jaj az egészségügynek, de ha a válaszolók doktorok, akkor már félni is van okunk.

Amúgy hordd úgy a neved, ahogy számodra a legjobb. Mérlegeld szerintem, hogy nagyon sok helyen kell szerepeltetni a neved, így a túl hosszú nem szerencsés. Nekem volt nagyon hosszú nevem, nagyon nem szerettem.

A helyedbe felvenném a Dr. /férjem vezetékneve/ /saját keresztnevem./ Azt hiszem ebbe minden benne lenne. A szép neve a tiéd lenne, a dr-i cím mindkettőtöknek adott és nem is túl hosszú.

2014. márc. 14. 11:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!