Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » "Doktorné Doktor" hogyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

"Doktorné Doktor" hogyan vennétek fel a neveteket?

Figyelt kérdés

Dr. Xné Dr Y Z ez így túl "flancos"?

Dr X-Y Z jobb helyette? Vagy maradnátok a leánykori neveteken?

2014. márc. 14. 09:14
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 Kései Sirató ***** válasza:
31%
Leánykori nevemet hagynám meg, az a legegyszerűbb és legszebb.
2014. márc. 14. 11:58
 32/68 anonim ***** válasza:
34%

Tizenötös: mellényúltál. Csak nem mindenki tartja élete érdemének a hivatalos életében a házasságkötését.

Hála istennek, ez már sok-sok éve lehetséges.

2014. márc. 14. 12:24
 33/68 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem nem "flancos" az első verzió, ez az igazság, ez a nevetek, használd nyugodtan így. Hová vezet ez a világ, hogy már nemcsak a gazdagságot, de a tudást is restellni és dugdosni kell, nehogy mások harmatlelkébe beletapossunk... amúgy roppant büszkék lehetnek a Gyakorikérdések üzemeltetői, hogy milyen exluzív oldalt működtetnek: egy kérdésnél négy válaszoló is doktor, nem semmi...
2014. márc. 14. 12:26
 34/68 anonim ***** válasza:
57%
Kedves 30-as! Nem csak az egészségügyben vannak doktorok. Én sem orvos vagyok, hanem jogász, így egészségügyi tanácsot nem adok, nem is tudnék. Ha valaki igényli és tudok (kéretlen tanács miatt rákérdezek privátban), jogi tanácsot szívesen adok azon területről amihez értek.
2014. márc. 14. 12:30
 35/68 anonim ***** válasza:
82%

Én a keresztnevemhez felvettem a férjem vezetéknevét. Rögtön az egyetem után házasodtunk össze, nem kellett új nevet megszokni annak, akivel a munkám során kapcsolatba kerültem.

Aki már dolgozik, ismerik az ügyfelek, betegek, annak mindenképpen érdemes lenne vagy változatlanul hagyni a nevét, vagy kötőjellel felvenni hozzá a férj vezetéknevét.

2014. márc. 14. 12:34
 36/68 anonim ***** válasza:
72%

azért, mert ezt akkor is felveheti így ha önmaga nem doktor így nem egyértelmű, hogy saját jogon doktor..

nem veheti fel így, ha ő maga nem doktor.

Ha a nőnek nincs doktori címe, akkor csak dr akárkiné lehet, ha szeretné a nevében ezt a két betűt.

2014. márc. 14. 12:45
 37/68 anonim ***** válasza:
65%

Anyukám az első verzióban használja a nevét.

Én, mivel nálunk én vagyok dr., a férjem nem, kötőjelesen vettem fel a férjem nevét, de úgy, hogy az én vezetéknevem van elől, pont a doktori cím miatt.

2014. márc. 14. 12:49
 38/68 anonim ***** válasza:
74%
Írta itt valaki epésen, hogy milyen sok doktor van erre. Hát pedig én is az vagyok, jogász, és én a kérdéssel tavaly nyáron találkoztam, amikor férjhez mentem a szintén jogász páromhoz. Sokan kérdezték, mi lesz a nevem, hiszen már annyi verzió van, kötőjeles, sima leánykori, né, né xy, stb. Nálunk a hivatalban sokan lánykori néven maradtak, mondván, az a legegyszerűbb, egyrészt nem kell mindenféle hivatalos okiratot átiratni, meg ők így születtek, ezen a néven akarnak továbbra is élni. Én őket is megértettem, de másként döntöttem. Én dr. Kovácsné dr. Horváth Mária lettem. Ennek három egyszerű oka volt: egyrészt nagyon szerettem az azóta már elhunyt édesapámat, ezért a saját nevemtől nem akartam megválni semmilyen módon és kötőjelezgetni sem akartam (nekem ez picit összekutyulásnak tűnik), másrészt a családom arra kért, hogy mivel évekig tanultam az egyetemen, de mondjak le a saját doktori címemről 8a többi családtag is sokat "szenvedett", amíg a vizsgáimra tanultam, sok türelem kellett hozzám, anyukám szerint a szülőknek is járni ilyenkor diploma a lelki és anyagi támogatás miatt), és végül még egy fontos szempont volt: a férjem. Ő nem mondta ugyan ki nyíltan, de tudtam, éreztem, hogy örülne, ha az ő neve is megjelenne valamilyen módon a nevemben. Ezért lettem dr. x-né dr. cz. És nem bántam meg. Egyrészt nem annyira vészesen hosszú, és bár van néha, hogy csak Kovácsné vagy dr. Kovácsné néven mutatkozom be, máskor, ha olyan a helyzet, kimondom a teljes nevemet és olyan jó érzés. Benne van minden, hogy én ki vagyok, a férjem ki, teljesen egyértelmű. Volt, aki ugyan nálam is pedzegetett, hogy jaj de flancos valaki, de ilyenkor mindig azt éreztem, hogy azért kötekedik, mert kisebbrendűségi érzése van (hogy minek, azt nem tudom), és mindenáron bizonygatni akarja, hogy ő is ér ám valamit. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy aki tisztában van az értékeivel, az nem szorul rá arra, hogy másokkal összehasonlíthassa magát és teljesen felesleges mások döntéseit kritizálgatni. Sokan a jogászokat is szidják, hogy okoskodnak, meg túl sokan vannak, de azt nem tudják, hogy én pl. vért izzadtam, hogy 5 év alatt befejezzem a sulit a legerősebb jogi egyetemen. Szóval szerintem azt válaszd, ami neked igazán tetszik, de törődj azzal, hogy ki milyen flancoskodásnak tartja.
2014. márc. 14. 12:55
 39/68 anonim ***** válasza:
45%
32: nem ertetted, amit irtam, sebaj.
2014. márc. 14. 14:03
 40/68 anonim ***** válasza:
48%

A pszichiáterem megtartotta a leánykori nevét, eredeti orvosi pecsétjét. Így nagyon

sajnálom, nem tudok szimatolni a magánélete felől.

Pedig nekem mindegy hány dr. vagy né van a nevében, én akkor is beleszerettem.

2014. márc. 14. 14:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!