Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért olyan gyakoriak az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért olyan gyakoriak az orvos-jogász házaspárok? Ez valamiféle sznobság?

Figyelt kérdés

2013. dec. 20. 23:32
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
15%
És én is ezt írtam, hogy a diploma nem intelligencia kérdése. Mivel rengeteg büfé szak van, amiket én nem is tekintek egyetemi diplomának. De akinek tényleg értékes papírja van, tanult érte, az bizony buta nem lehet.
2013. dec. 22. 13:44
 52/61 A kérdező kommentje:
mit értesz te büfészak alatt?
2013. dec. 22. 20:18
 53/61 anonim ***** válasza:
33%
Szociológia, emberi erőforrások, andragógia, szociális munka, kommunikáció, művelődészszervező stb és az egész btk ahogy van (nyelvszakokat kivéve). Hangzatosak, meg bizonyos szintig hasznosak (bár nem mindegyik) de egyrészt nincs rá kereslet, másrészt, némelyet kár egyetemen oktatni, sima tanfolyam is elég lenne. Sokszor gyengébb képességű emberek jelentkezek ilyesmi szakra, elvégzik persze, aztán csodálkoznak, hogy nincs munkájuk. A diplomás munkanélkülieket nagy számmal ők teszik ki.
2013. dec. 22. 20:32
 54/61 A kérdező kommentje:
ez is igaz köszi
2013. dec. 23. 13:14
 55/61 anonim válasza:
0%

Azért ne harapjuk le a fejét, aki diplomás létére hasonszőrűt kívan maga mellé. Igényeink egyediek, és így a jó, ha mindenki ugyanazt akarná, akkor elég komoly alulkínálat lenne. :)

Pl. nekem nincs diplomám és nem is várom el a páromtól, hogy neki legyen (dr. előtaggal élő ismerősöm konkrétan mezei hülye szintű is van, tehát nem lehet sznobság, amit minden idióta után dobálnak, ha meg valaki csak arra tud felvágni, hogy mennyit kellett az iskolapadban poshadnia hogy embernek érezhesse magát, hát őt meg kimondottan szánom)

Én viszont relatíve nagy bevétellel élek, és én is elvárom, hogy a párom sikeres legyen. Nálam egy diplomás 2-300.000 nettó jövedelemmel a sikertelenség szobra, nem tudnám egy percig sem tisztelni, akinél ennyire nyilvánvaló az ambíció és/vagy tudás hiánya.

2013. dec. 27. 07:57
 56/61 anonim ***** válasza:
87%
Azért utolsó, ez egy kicsit erős volt. Én pl. védőnőnek tanulok, ami ugyanúgy diplomás képzés, mert ezt szeretném csinálni, mégis a diplomás minimálbért fogom kapni. Annak örülhetek, ha többévi munka után esetleg eléri túllépi a nettó 100-at a fizetésem. Ez nem az ambíció hiánya, hanem a szabályozásé, ezért a hivatásért, ennyit fizetnek. Nem is a fantasztikus fizetés miatt választottam....
2013. dec. 27. 11:54
 57/61 A kérdező kommentje:
sikertelengség szobra XD nem mindenkinek a pénz a lényeg, főleg nem a szerelemben
2013. dec. 29. 16:48
 58/61 anonim ***** válasza:
25%
Nem, nem erről van szó, főleg a nő részéről. Egy férfi egy házassági kapcsolatban általában elvárja, hogy a felesége tisztelje és felnézzen rá. A nő pedig általában csak olyan férfira tud felnézni, aki műveltségben, képzettségben vagy egyenlő vele vagy még műveltebb, mint ő. Lehet hogy ez neked sznobság, de egy több nyelven beszélő, szakvizsgázott jogásznő nem igazán fog hozzámenni egy kétkezi munkáshoz, aki szabadidejét a kocsmában tölti, cigaretázik és azt vallja, hogy "a pénz számlálva, asszony verve jó.". Ugyanígy egy kétkezi munkás, aki ilyen tulajdonságokkal bír, az se fog elvenni egy kényes jogászkisasszonyt, aki végigtanulta az életét, miközben elfelejtett megtanulni pl. főzni. Őhozzá is inkább illik egy boltoslány vagy egy takarítónő, aki nem tanult annyit, viszont főzni tud, házias, és megbocsátja, ha az ura részegen jön haza, vagy alkalmanként kezet emel rá. Bár vannak kivételes esetek, amikor a SZERELEM mindent felülír.
2014. szept. 15. 10:25
 59/61 anonim ***** válasza:
58%

ismert házaspárok

jogász nő-infos fiú 3 is

jogász nő-sales fiú

jogász nő- vegyesboltos

jogász nő -orvos

orvos pasi -védőnő,ebből 2 is

orvos pasi-ápolónő sok

orvosnő- pincér pasi!!

közgáz fősulit végzett nő- jogász pasi

jogász nő- matematikus

jogász nő -pék

stb stb

sokfélék vagyunk

2018. máj. 19. 11:46
 60/61 anonim ***** válasza:
59%

Manapság nagyon elhígult a jogászképzés.

30 éve 300 ember végzett évente jogon, ma 1500.

Pedig 30 éve kétszer ennyi gyerek volt.

Lehet számolni: most tízszer annyi esélye van elvégezni valakinek a jogot, mint 30 éve. Nagyon sok olyan ember jut be és végzi el,aki 30 éve nem is álmodhatott volna róla.

Pl egy lány: egy nagyon gyenge középsuliba járt, nem is tanult jól, elsőre kommunikációra vették fel,azt elvégezte.Közben összejött egy valóban kőgazdag pasival,aki végzés után befizette fizetős jogra, azt mondjuk kis csúszással,de elvégezte. Kb 30 éves volt már akkor.

És akkor boruljak le az ilyen előtt?

Vagy a másik lány,akit negyedjére vettek fel,fizetős levelezőre, a szülei mindent megadtak neki addig is, ő is majdnem 30-ra végzett,de dr lett.

Most boruljak le előtte?

2018. máj. 19. 12:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!