Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért olyan gyakoriak az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért olyan gyakoriak az orvos-jogász házaspárok? Ez valamiféle sznobság?

Figyelt kérdés

2013. dec. 20. 23:32
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
100%
idealizmus azt gondolni, h azért mert vki képes elvégezni a jogot vagy az orvosit, már van olyan intelligens, hogy másokat ne nézzen le! A szellemi teljesítmény ezzel a témával nagyon nem függ össze szerintem. Persze biztos van ellenpélda.
2013. dec. 21. 22:21
 42/61 A kérdező kommentje:
hmm akkor az emberek 1 része mégis csinál ebből presztizskérdést, ha nem is mindenki
2013. dec. 21. 22:31
 43/61 anonim ***** válasza:
Igen, ezek az addig nem nyugszom, míg nem lesz dr. a nevem előtt típusú emberek. Akinek nincs az már egy senki :) Sok ilyenhez volt már szerencsém, és igen ők még a szerelemben is képesek ilyet mérlegelni
2013. dec. 21. 22:38
 44/61 anonim ***** válasza:
0%

A diploma nem garancia, de erősen nő az esélye, hogy értelmesebb, műveltebb embert fogunk ki, mint egy szakmunkásképzővel.

Amúgy meg nem tudom miért fáj egyeseknek az, hogy eddig is csak diplomás partnereim voltak, és ezentúl is így lesz.

A 18-as voltam.

2013. dec. 21. 23:56
 45/61 anonim ***** válasza:
19%
Előző, azért ez attól is függ, hogy milyen diplomája van. Én sem kezdenék soha szakmunkással, de azért a diplomásokat is jól meg kell válogatni. Ma már sokszor a semmire osztanak papírt. Sose kezdenék pl bölcsésszel. Informatikus vagyok, de a szakmámban is van olyan sok ostoba férfi hogy csak na. Jól át kell őket szűrni.
2013. dec. 22. 10:48
 46/61 anonim ***** válasza:
76%
Partnereid. Legyen továbbra is így.. De nem hiába van az, hogy nem állapodtál még meg. Elvárásaid vannak, de vajon Te is maga vagy a tökéj? :) Persze, lehet azt írni, hogy nem akarsz megállapodni, lehorgonyozni más mellett, 'fiatalnak' tartod magad, csak az esetek sok sok százalékában 2 dudás nem fér meg egy csárdában, már ha érted, mire gondolok. Anno a jogon volt egy olyan vizsgaidőszakunk, hogy ha 200%-ot tudtunk is buktunk, mert akkor volt egy váló-hullám, összejöttek a profok, váltak, félrenéztek, családi balhék, mi ittuk a levét. Ezeknél az embereknél nincs erkölcs, nincsenek szabályok, az a lényeg, hogy kivel kell összeszűrni a levet, kinek a hátán lehet felkapaszkodni, hatalmas karrier álmokat dédelgetnek, holott semmibe sem nézik egymást, de jól mutatnak együtt, jól elnélnek egymás mellett. Nagyon kevés a kivétel. Nem voltál Te még olyan helyen, hogy ezt tapasztald, én pedig nem foglak gyűzködni. :) A legutóbbi, ominózus karácsonyi partin rendesen forgott a gyomrom, hazaérve alig tudtam levakarni a vicsorgást az arcomról. Nem diplomában mérjük az IQ-t, és elhiszem, hogy büszke vagy magadra, amiért diplomás vagy, és diplomásokkal jössz össze, de nézzük azt is, hogy nem minden arany, ami fénylik. Nézzünk egy példát: Tegyük fel, hogy van egy jó munkahelyed, iszonyatosan jól keresel. Lesz egy vagy azonos, vagy egy másik szférában dolgozó párod, már együtt laktok, míg valamelyikőtök elveszíti az állását (Ja, elfelejtettem, hogy Te annyira tökéletes vagy, hogy veled ez nem fordulhat elő), ilyen körökben sokkal hamarabb válnak az emberek / mennek szét, mint egy alacsony iskolai végzettségűek. Itt nincs kitartás, csak kilépés, keresel egy másik diplomást, akivel vagy jól kijössz vagy nem. Csak majd 35 évesen magadhoz térsz, hogy egy álomból kb akkor ébredsz fel. Aki diplomás, élhet boldogan egy villanyszerelővel, mert a boldogság a lényeg, és nem az, hogy ki mennyit visz haza, és nem is az, hogy Úr Isten, ki mit fog szólni. Te foglalkozol ezzel és tudod miért? Mert elfelejted, vagy nem is tudod, hogy honnan jöttél.
2013. dec. 22. 11:18
 47/61 A kérdező kommentje:
de ha jól értem, akkor ti is azt mondjátok, hogy számít a diplomán belül is, hogy milyen tehát pl. dr. lett-e.. szal egy summa cum laude bírónő nem áll le vkivel, aki diplomás de nem jogász vagy orvos + ilyenek?
2013. dec. 22. 12:28
 48/61 anonim ***** válasza:
Azért ez egy hatalmas általánosítás. Azért ha egy diplomás nő összeáll egy villanyszerelővel, az se garancia a boldog házasságra. Azért nem, mert inkább az azonos érdeklődési kör és intelligencia szint számít, mint a diploma. És nagyon fontos az érzelmi intelligencia. Ez a sznobság csak bizonyos körökben érvényes, hogy ha nincs Dr. a neve előtt már nem is ember. Átalában nem azért nem működik egy-egy házasság mert az egyik diplomás a másik meg nem. Hanem azért mert nem ismerték ki egymást eléggé, nincsenek tisztában egymás igényeivel és majd én emgváltoztatom alapon mentek bele a házasságba. Nem mondanék iylet, hogy ha diplomások állnak össze, akkor gond esetén tuti elválnak. Annyi esély van erre, mint nem diplomások között.
2013. dec. 22. 12:45
 49/61 anonim ***** válasza:
20%
Nem érted! Nem Intelligencia kérdése a diploma, sok tudomány ágból lehet dr.-i címet szerezni, sőt ismerek olyan ügyészt, akire egy egész egyetemet lehetne ráépíteni, akkor se lesz Intelligens.. Csak egy suttyó, akinek mindig szerencséje volt, és úgy ajándékba kapta az életet a sorstól... Az ellentétek vonzása örök igazság. De nem kell belátni.
2013. dec. 22. 12:58
 50/61 anonim ***** válasza:
68%

Az ellentétek vonzása, csak a mesékben van. Ha nem hasonlít két ember intelligencia szintje, érzelmi intelligenicája, érdeklődési köre, erkölcsi értékrendje és jövőképe, az a kapcsolat nem fog jól működni.

Pl.: Ha egy párnak teljesen ellentétes az erkölcsi értékrendje. AZ egyiknek a flört is megcsalás, a másiknak még bőven belefér ha néha-néha megfektet másokat. Boldogok lesznek?

Vagy, vagy az egyik fél nagyon intelligens, kutatásokat végez, szeret témába vágó előadásokra járni, a másik félnek a nap fénypontja, ha ledögölhet a tévé elé Mónika show-t nézni. Na, ők boldogok lehetnek?

Papolhatunk arról, hogy igenis az ellenétek vonzzák egymást, de ez csak addig igaz, amíg ki nem léptünk a rózsaszín tinikorunkból. A valóságban a hasonlóságon alapul minden.

2013. dec. 22. 13:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!