Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért gondolja sok Gyes/Gyed-e...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért gondolja sok Gyes/Gyed-en lévő anyuka hogy az apa dolga munka után a házimunka is?

Figyelt kérdés
2013. dec. 8. 15:32
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:

Nem!Én leírtam szerintem hogyan normális és hogyan nem az.Szerintem!

Igenis zavar amikor azt látom hogy anyuka olyan marha nehéz feladatnak veszi a gyereknevelést,és szegényt sajnáljuk már és mennyi mindent megtesz,a férj meg fúú csak eljár dolgozni és semmi dolga hát 10 óra munka után még porszívózzon fel.nevetséges!

2013. dec. 8. 19:19
 32/45 anonim ***** válasza:
70%
Nem értem ezt az egészet. A házimunka közös, mint ahogy a gyereknevelés is. Miért gondolják sokan, hogy nem az? Sehol sem írja, hogy a nőnek kell gyedre/gyesre menni. Az anyatej sem kifogás, hiszen le lehet fejni, ha meg nincs ott a tápszer. Én inkább azt kérdezném a férfiaknak miért evidens, hogy a nő végez el szinte minden házimunkát? Illetve miért evidens a férfiaknak, hogy ők nem mennek el gyedre/gyesre?
2013. dec. 8. 19:19
 33/45 anonim ***** válasza:
100%

#32 - alapvetően egyetértek, de főleg az elején még nehezen kivitelezhető a csere. Eleve van a gyermekágy időszaka, olyankor orvosilag indokolt az otthonlét. A szoptatást logisztikailag nehéz úgy megoldani, hogy lefeji - 8 órás munka mellett pedig X időnként meg kellene szakítani a munkát, hogy fejjen, különben bedurran a melle és mehet betegszabira haza.

Az első fél évet tényleg jobb/egyszerűbb, ha az anya tölti otthon. Utána már valóban bármelyikük otthon tud maradni.

2013. dec. 8. 19:27
 34/45 anonim ***** válasza:
68%
Te vezess be egy rendszert otthon, csináljátok úgy. Ha egy házasságban/háztartásban egyezményesen más rend uralkodik, ahhoz szerintem senkinek semmi köze.
2013. dec. 8. 19:28
 35/45 anonim ***** válasza:
69%
Nekem meg nincs gyerekem de nalunk ala volta porszívó felelős, ès a krumpli pucolàse, føzni csak pörit tudott. Minden feleztek anyuval, ès egyszer sem panaszkodott, így volt termèszetes.
2013. dec. 8. 19:29
 36/45 anonim válasza:
87%

Szerintem meg nem kellene változzon. Sarkosan fogalmazok, de úgy gondolom, hogy én azért kapom a GYED-et, hogy a gyerekkel foglalkozzam. Szóval felfoghatjuk, hogy fizet nekem az állam azért, hogy napi 8 órát a gyerekkel törődjek, a férjemnek meg fizet a munkáltatója, hogy napi 8 órát dolgozzon.

Innentől kezdve meg marad az a felállás, ami előtte volt.

Én főzök, a férjem mosogat, én mosok-teregetek, a férjem leszedi és elpakolja, napközben persze nagyjából összepakolok, hétvégén együtt nagytakarítunk.

Ez tök jól működött, aztán gyerek bölcsibe és meg húztam vissza dolgozni.

Így nem lépett fel nálunk a "belekényelmesedett a férj, hogy az asszony otthon van és mindent megcsinál" probléma, és minden flottul megy.

Nyilván ez nem kivitelezhető ez, ha valaki férje heti 5x 12 órázik, vagy kemény fizikai munkát végez, vagy anyuka sokadik éve mereszti otthon óvodás gyerekkel.

De SZERINTÜNK így tökéletes volt, irodai munkába nem szakad bele a pasi sem, szóval jól ment. (Persze éjszaka nyilván én keltem a gyerekhez, hogy ő pihentebben menjen melózni.)

2013. dec. 8. 19:42
 37/45 anonim ***** válasza:
81%
A legtöbb pasi manapság 8 órában bámulja a monitort, távolról se dolgozik anyit mint nagyapáink korába hogy az elektronikus porszivót ne tudná végig húzni a szönyegen.
2013. dec. 8. 19:58
 38/45 anonim ***** válasza:
37%
Ha ennyire egyszerű az elektronikus porszívót végighúzni, akkor miért nem a nő csinálja meg?
2013. dec. 8. 20:00
 39/45 anonim ***** válasza:
Az én férjem ma kapta magát, felporszívózott, kirakta a mosohatogépet, takarított (én dolgoztam) :) de szerintem is női munka a háztartás:)
2013. dec. 8. 20:14
 40/45 anonim ***** válasza:
87%
A nők is porszivoznak de nehogy már egy felnöt civilizált ember után takaritsanak folyton ne haljon már bele a pasi ha maga után feltakaritja a koszt.
2013. dec. 8. 20:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!