Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért gondolja sok Gyes/Gyed-en lévő anyuka hogy az apa dolga munka után a házimunka is?
Én úgy gondolom, hogy apuka a meló után (délután) legyen a gyerekkel, anyuka meg pihenje ki magát, aztán este megint anya fektet és az apa is tud pihenni.
Igaz nekem még nincs gyerekem, de legyen igénye a páromnak, hogy a gyerekkel legyen, és ha hétköznap nem is, de hétvégén segítsen be a háztartásba. Szerintem ennek egy alap dolognak kéne lennie.
Itthon voltam a gyerekkel 2 évig,most már dolgozom,de visszagondolva igenis könnyű dolgom volt.Mindent meglehet csinálni.
Most hogy már dolgozom látom azt milyen 8-10 óra munka után még otthon is dolgozni,persze most már megosztjuk a feladatokat de előtte az én dolgom volt és így volt rendjén.
Nem értem sok anyuka mit csinál egész nap h nincs ideje mindenre???Miért kell apának pl.felmosni vagy szemetet levinni??
Ezek a dolgok simán beleférnek a napirendbe egy otthon lévő anyukának még úgy is hogy akár alszik a kicsivel délután.
Ebből gonolom pl.
van egy ismerős akivel a játszótéren beszélgetünk.4 éves a gyereke,még otthon van(önmagában már ez is probléma sztem),a férje nagyon sokat dolgozik ha nem az eredeti munkahelyén akkor mellékes munkákat csinál,és amikor apa épp egy ilye mellékes 1 hetes munkát csinált a családtól távol akkor anya panaszkodott hogy milyen nehéz az élete hogy elment a férje és rákellett döbbenie hogy a gyerek nem egy emberes munka,és most minden rá hárul,ráadásul úgy hogy a gyerek oviba jár.Azt hittem dobok egy hátast...
Az egy teljesen más dolog mikor apa felajánlja a segítséget mert mondjuk könnyű napja volt és szeret és szívesen segít,itt arra gondolok mikor valaki rendszeresen megmondja apának mi a feladata mikor hazaért a munkából.
Persze mindezek mellett az teljesen természetes hogy apa elmosogat maga után vagy beveti az ágyat...
Ha a férje olyan sokat dolgozik, akkor valószínűleg nem sokat van otthon. Olyan nagyon sokat azért nem tudom elképzelni, hogy segít otthon.
Az említett példa pedig nem gyes/gyed-en lévő anyuka. (Az 3 éves korig van.) Egy 1,5 éves anyán lógó gyerek mellett azért jelentősebb ideg örlőbb és nehezebben kivitelezhető a házimunka, mint egy oviban lévő 4 éves mellett. A kérdésed számomra inkább az előbbire utal.
Nem értem, mi lenne olyan elvégezhetetlen házimunka akár 1-2 az "anyukán lógó" kisgyermek mellett is?
Egy héten összesen 8 órát nem tesz ki a házimunka egy rendben tartott házban, naponta fél-1 óra amit csinálni kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!