Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért gondolja sok Gyes/Gyed-e...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért gondolja sok Gyes/Gyed-en lévő anyuka hogy az apa dolga munka után a házimunka is?

Figyelt kérdés
2013. dec. 8. 15:32
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
48%
Mondjuk én is így gondolom, hogy egy normálisan vezetett háztartás nem napi több óra munka,ahol annyi ott má súlyos gondok vannak vagy anyuka sajnáltatja magát látványosan. Főleg a mai modern háztartásokban, vagy talán az az anyuka még patak parton moss.
2013. dec. 8. 16:59
 22/45 anonim ***** válasza:
75%

Én úgy gondolom, hogy a házimunkát nem a férfinak kell végezni.

Azzal van a probléma, ha a férfi a munka után csak pihen, tévézik, netezik, játszik a számítógépen, netán otthonról is egyfolytában dolgozik. Közben esetleg rinyál, hogy a gyerek zavarja ezekben a tevékenységekben.

És amikor a feleség/barátnő megfürdette, majd letette a gyereket, akkor figyelmet követel. Ja és szex az legyen, mindig.

Ezzel van a gond. Hogy a férfiak nagyon durván el vannak tájolva.

Ugyancsak 30 éves, 1 gyerekkel

2013. dec. 8. 17:05
 23/45 anonim ***** válasza:
88%
Bocsánat, de a férfi miért SEGÍT a házimunkában? Ő nem ott lakik?
2013. dec. 8. 17:42
 24/45 anonim ***** válasza:
20%

Hát nekem az elején kellett a segítség 3 hónapig fájt a hasa kicsimnek, alig aludtam teljesen ki voltam merülve egyszerűen már nem tudtam mellette ellátni a feladatom itthon :(

De ahogy nőtt, néha lefoglalta magát és ő is kipihentebb lett (hasfájás elmúlt) úgy én is össze tudtam egyeztetni. Szerintem nagyobb gyerek mellé felnőtt nőnek már nem kell segítség, az a legjobb ha az apukának hazajőve csak a gyerekkel kell foglalkozni, ki kell alakítani a kötődést.

2013. dec. 8. 17:51
 25/45 anonim ***** válasza:
91%

Az a gond, hogy sokan átesnek a ló túloldalára. Gyereket nevelni napi 24 órás munka. Nincs hétvége, nincs betegszabadság. Ha az ember nem csak "tárolja" a gyereket, hanem foglalkozik is vele, viszi sétálni, játszóházba, bicajozni, stb. akkor nap végére bizony, zombivá tud válni, aki még a kedvenc filmjén is elalszik... Ha pedig pl. nincs kocsi a családban, akkor a mindennapos gyerekekkel bevásárlás is kész kaland tud lenni. Bizony, ilyenkor apa érdeke, hogy segítsen legalább az esti fürdetésben, ha ébren lévô asszonykát szeretne este az ágyában találni... :) Nem feltétlen a takarítás a lényeg, de legalább HÉTVÉGÉN nem kellene a fáradt munkásembert játszani.

Néha egy fôzés (ha tud apa fôzni), vagy egy séta a gyerekkel, hogy anya is felszabaduljon, heti egy fürdetés, vagy csak annyi, hogy a szennyes ruhát ne csak ledobja a szoba közepére, hiszen anya pakol q kölkök után is eleget, ezek nem nagy dolgok. Marad még pihenôidô így is elég. Ugyanis gyerekezni (pláne, ha totyogó is van, aki rendezkedik, mint a hurrikán) bizony tud olyan fárasztó lenni, mint 10 óra munka (mindkettôt próbáltam már).

30-as, kétgyerekes anyu, GYES-en

2013. dec. 8. 17:59
 26/45 anonim ***** válasza:
96%
A nő a gyerekért van otthon nem a pasiért a férfi a gyerek elött és után is tartsa rendben a saját környezetét.
2013. dec. 8. 18:45
 27/45 anonim ***** válasza:
87%
Mi az a házimunka, ami egy férj dolga munka után? Az, hogy hazafelé menet beugrik a pékhez kenyérért? Mert nekem 2*25 perc gyalog és nem mindig arra sétálunk, neki meg csak leparkolni előtte? Vagy az, hogy reggel kipakolja a tiszta cuccot a mosogatógépből? Vagy az, hogy ő főzi a kávét reggel és elpakol magának ebédet? Ha ez dráma, akkor igen, nálunk is elnyomásban szenved a férjem. Ezeket általában ő csinálja. Amúgy meg azzal a válaszolóval értek egyet, aki azt kérdezte, hogy miért segít? Egy háztartásban élünk, az én dolgom a gyerekek ellátása és körbeugrálása. Más kérdés, hogy amit tudok, megcsinálok, de néha a férjemre is marad valami, főleg hétvégén. És ha így működik egy család konfliktusok nélkül, akkor miért zavar az bárkit is?
2013. dec. 8. 19:04
 28/45 A kérdező kommentje:

Ami szerintem nem a férj feladata:felmosás,pórszívózás,portörlés,mosás,teregetés,vasalás.

Ami pedig akár a férfi feladata is lehet:bevásárlás hazafelé menet,kávéfőzés,néha elmosogatás,főzés akár egész hétvégére...

Ezekkel teljesen egyet tudok érteni.

2013. dec. 8. 19:13
 29/45 anonim ***** válasza:
97%

Mulatságosak az ilyen kérdések.

Valójában azt kérdezed: ugye tudjátok hogy én gondolom jól? Figyelj engem nem zavar ha te szívesen viszed a hátadon az egész háztartást, de miért piszkálod azokat akik szerint más a normális? nem elég az, hogy Neked jó úgy ahogy nálatok van, már meg ne haragudj érte?

2013. dec. 8. 19:17
 30/45 anonim ***** válasza:
96%
Hát bizony nálunk hétvégén majdnem mindig a férjem porszívózik, sőt, vasárnap ebéd után fel is szokott mosni. Hétközben nem, akkor én csinálom, de hétvégén átveszi. Főzni nem tud, de teregetni szokott, főként este mosok, van amikor beájulok mire lejár a mosógép. Simán megcsinálja. Mosni is tudna ha akarna, ma már nem egy nagy feladat. Azt meg ne feledd el, hogy egy kicsi gyerekkel egészen más az élet, mint kettővel. (előző vagyok)
2013. dec. 8. 19:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!