Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért gondolja sok Gyes/Gyed-en lévő anyuka hogy az apa dolga munka után a házimunka is?
Én úgy gondolom, hogy a házimunkát nem a férfinak kell végezni.
Azzal van a probléma, ha a férfi a munka után csak pihen, tévézik, netezik, játszik a számítógépen, netán otthonról is egyfolytában dolgozik. Közben esetleg rinyál, hogy a gyerek zavarja ezekben a tevékenységekben.
És amikor a feleség/barátnő megfürdette, majd letette a gyereket, akkor figyelmet követel. Ja és szex az legyen, mindig.
Ezzel van a gond. Hogy a férfiak nagyon durván el vannak tájolva.
Ugyancsak 30 éves, 1 gyerekkel
Hát nekem az elején kellett a segítség 3 hónapig fájt a hasa kicsimnek, alig aludtam teljesen ki voltam merülve egyszerűen már nem tudtam mellette ellátni a feladatom itthon :(
De ahogy nőtt, néha lefoglalta magát és ő is kipihentebb lett (hasfájás elmúlt) úgy én is össze tudtam egyeztetni. Szerintem nagyobb gyerek mellé felnőtt nőnek már nem kell segítség, az a legjobb ha az apukának hazajőve csak a gyerekkel kell foglalkozni, ki kell alakítani a kötődést.
Az a gond, hogy sokan átesnek a ló túloldalára. Gyereket nevelni napi 24 órás munka. Nincs hétvége, nincs betegszabadság. Ha az ember nem csak "tárolja" a gyereket, hanem foglalkozik is vele, viszi sétálni, játszóházba, bicajozni, stb. akkor nap végére bizony, zombivá tud válni, aki még a kedvenc filmjén is elalszik... Ha pedig pl. nincs kocsi a családban, akkor a mindennapos gyerekekkel bevásárlás is kész kaland tud lenni. Bizony, ilyenkor apa érdeke, hogy segítsen legalább az esti fürdetésben, ha ébren lévô asszonykát szeretne este az ágyában találni... :) Nem feltétlen a takarítás a lényeg, de legalább HÉTVÉGÉN nem kellene a fáradt munkásembert játszani.
Néha egy fôzés (ha tud apa fôzni), vagy egy séta a gyerekkel, hogy anya is felszabaduljon, heti egy fürdetés, vagy csak annyi, hogy a szennyes ruhát ne csak ledobja a szoba közepére, hiszen anya pakol q kölkök után is eleget, ezek nem nagy dolgok. Marad még pihenôidô így is elég. Ugyanis gyerekezni (pláne, ha totyogó is van, aki rendezkedik, mint a hurrikán) bizony tud olyan fárasztó lenni, mint 10 óra munka (mindkettôt próbáltam már).
30-as, kétgyerekes anyu, GYES-en
Ami szerintem nem a férj feladata:felmosás,pórszívózás,portörlés,mosás,teregetés,vasalás.
Ami pedig akár a férfi feladata is lehet:bevásárlás hazafelé menet,kávéfőzés,néha elmosogatás,főzés akár egész hétvégére...
Ezekkel teljesen egyet tudok érteni.
Mulatságosak az ilyen kérdések.
Valójában azt kérdezed: ugye tudjátok hogy én gondolom jól? Figyelj engem nem zavar ha te szívesen viszed a hátadon az egész háztartást, de miért piszkálod azokat akik szerint más a normális? nem elég az, hogy Neked jó úgy ahogy nálatok van, már meg ne haragudj érte?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!