Anyósok, anyósjelöltek, mi a véleményetek erről?
Anyósomékhoz költöztünk, és úgy gondolom, evidens, hogy mindenben segítek, amiben tudok. Korán felkelek, hogy mindent el tudjak végezni, mire felébred (mosogatás, söprés, felmosás, mosás), hétvégén átvállaltam a főzést (mivel szeretek, a hét többi napján hordják az ételt). Most már az összes házimunkát én végzem, hogy neki ne kelljen, meg hát amúgy is ehhez vagyok szokva. Viszont nem tudom eldönteni, hogy örül-e neki vagy sem, mivel nem mond semmit. Az elején még érdekesen körülnézett, amikor a tiszta edényeket látta ébredés után, de most már az sincs. Vajon mérges rám, amiért neki nem marad, vagy mi? :)
Ti örülnétek ennek, anyósok?
Én utálok mosogatni,akkor is ha ilyet nem illik kijelenteni.
Én örülnék neki.
Érdemes ezt megbeszélned vele. Ugyanis sok ember, elsősorban háziasszony nem szereti, ha átveszik a helyét.
Én sem szeretem. Szívesen veszem ha segítenek, de akkor segítség a segítség, ha kérik. Viszont van anyós, aki örül ha kevesebb a teendője. Van olyan is, aki még a papucsot is a lábadra húzná ha engednéd (én anyósom ilyen, ő még azt sem szerette ha kivittem a csészémet az ő lakásában).
Én olyan vagyok, hogy zavarna, ha arra kelnék hogy a menyem mindent megcsinált helyettem is. Azt érezném, hogy azért csinálja, mert feszült és fél hogy ha nem csinálja meg, nem lesz jó a kapcsolat. Túlzottan meg akar felelni, és ezért csinálja - én inkább annak örülnék, ha megbeszélnénk, mikor kinek mire van ideje és alkalma. Nem akarom, hogy tartson tőlem és a seg.gemet is ki akarja nyalni, hogy "bevágódjon" :)
Hát, mivel az ő lakása, az ő "felségterülete", nem feltétlen kell, hogy örüljön az ilyesminek.
1. Meglehetnek a maga takarítási szokásai, rítusai.
2. Szerethet takarítani.
3. Ezzel akár azt is mutathatod, hogy te vagy a fiatalabb, a hasznosabb, az erősebb, a kedves mamára nincs szükség a házi munkában.
4. Azt is leszűrheti belőle, hogy rendetlennek találtad az Ő lakását, őt meg lustának tartod, ezért aktivizáltad magad.
5. Azt is gondolhatja, hogy házisárkánynak tartod, és azt hiszed, ő ezeket elvárja, vagyis házi rabszolga/mártír szerepet öltöttél magadra.
Szerintem abszolút illetlen más otthonában kérdezés/megbeszélés nélkül ilyen szinten önállósulni. Nem azzal kell elnyerni a szimpátiáját, hogy éjjel-nappal takarítasz, annak semmi értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!