Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szivesen élnék poligam házasságban? Mi a véleményetek e fajta hazassagtipusrol ?
37: Miért menne többet keresni?
Ha van olyan, hogy valaki beteljesül egyvalakivel, akkor miért ne lenne olyan, aki beteljesül 3 szerelemmel? Nem lenne éhes, nem maradna szabad érzelmi kapacitása.
Akinek egyvalakije van és nem 100%-os, az is állandóan ezen kattog, hogy jó-e ez az egy vagy kéne-e másik... Nincs különbség.
ehhez a hosszú hosszászóláshoz annyit fűzznék hozzá, hogy itt nem az szokott lenni a gond hogy a generációk szokásai eltérnek, hanem az, hogy ezeket nem tolerálják. nem tekintik tárgyalópartnernek se egymást. emlékszem a dédnagymamám mennyit problémázott azon, hogy délben álmosan kimegyek s reggelizek, annál az asztalnál amin ő éppen ebédel. meghitt beszélgetés helyett hogy ki hogy látja a világot, az ezen való problémázás ment. s egy idő után egyedül ebédelt délben, én pedig egyedül reggeliztem inkább fél egykor s most utólag nem értem, nem egy meghitt közös evés lett volna az igazán értékes? nos, neki nem. szidják a fiatalságot laza életmódja miatt, miközben gyakran maguk az öregek nem képesek rájönni mik az igazi értékek. bár, most meg én diktálok... tényleg más a generációk értékrendje, s emiatt hullik szét a nagycsalád. de nem vagyok benne biztos, hogy ugyanaz a generáció is megérti egymást manapság. bőven van köztük is aki felsőbbrendűnek tartja a saját értékrendjét s rá akarja erőltetni a másikra.
szerintem ez az oka a nagycsaládok széthullásának, nem pedig a fejlődés. max a fejlődés miatt ez a probléma jobban kijön.
nem voltam gépnél pár perc erejéig felléptem majd elolvasom a kommnenteket. ment a zöld kéz mindenkinek.
köszönöm a válaszokat és igen ismerem a magyar helyesírást de mobilon pötyögtem este:)
45: Ez a szeretni nem tudás a dédid részéről, hogy azt keressük a másikban, ami szétválaszt, és hogy bántjuk amiatt, mert más, mint mi. Biztos Te is ismersz olyanokat, akik sose beszélgetnek fiatalokkal, csak szidják őket, és olyanokat is, akik imádják és keresik a sokkal fiatalabbak társaságát. Tőlük soha nem hallod, hogy sorolnák, hogy mi mindent csinálnak szerintük rosszul az emberek!
Akinek csak egy kis esze és szíve van, beláthatja, hogy nem biztos, hogy a legjobb döntés volt az életében, hogy 70 éve ugyanavval az ő hátán élősködő férfival él, és innen tyúklépésnyire sincs, hogy bántson másokat azért, mert a 3. kedvese van házasság nélkül.
Én ismerek egy olyan korombeli lányt, akinek a szülei elvárták, hogy ne járjon fiúval, csak ha összeházasodnak, de ennek 2 éven belüli szenvedéssprpzat és válás lett a vége.
a másik oldal az, hogy a dédidnek magánügye, hogy szeret vagy nem azért, mert 13:00-kor jöttél ki reggelizni (amúgy nem hiszem, hogy valaki 90 évesen találkozik először pacsirtaként a bagolytipussal, és Te vagy az első, akin emiatt megütközik!!! Bizonyára a férje sem az első, akit megpróbált ÁTNVELNI a SAJÁT szokásaira:))), az meg a Te dolgod, hogy 25-50-X évesen NE mások akarata szerint éld az életed, és NE AKARJ mások vágyai szerint élni, csak hogy békén hagyjanak.
NEKED kell megteremtened azt az érzelmi, szellemi és fizikai közeget, ami a TIED, amiben AZT éled, amire születtél!
Poppernél olvastam, hogy a boldogság árát minden nap meg kell fizetni, az ár az, hogy mit szólnak hozzánk mások. Hidd el, megéri!
Jó kérdés. Én abba szoktam belefáradni amikor hülyeségbe kötnek bele. Mert ha azt mondja ne járjak részegen haza, ne szerencsejátékozzak, ne cigizzek, ne üzleteljek lopott mobilokkal, szóval sorolhatnám a kisebb nagyobb stikliket, amire ugye 18 év fölött még mindig mondhatom, hogy semmi köze hozzá, na de evés alvás időpontjába belekötni...
Kicsit arra a fimre hasonlit ahol Szadam Husszein viv az USA elnökével, s félbeszakad a vivás mert Husszeint hivja a felesége, az USA elnök veszi fel, lerázza, majd Husszein ezt megköszöni neki...
SZóval vivjuk az életünkben amugy is kisebb nagyobb csatáinkat s elég kiábránditó amikor hülyeségekkel kell leszerelni azt aki nem képes a saját dolgával foglalkozni.
Mert pl. lehetett volna az a téma reggeli-ebéd közben, hogy találtam egy állást s mit szól ő hozzá a 90 éves élettapasztalatával. Ennek még értelme is lett volna, még akkor is ha vita van belőle.
Nagyon sok ember imádja hallani azt a társától h te vagyaz egyetlen, a legjobb, a különleges! a legszeretnivalóbb..e mellé nagyon nehéz betenni egy másik embert aki ugyanúgy a legjobb mesevilágot várja el, mert abba a neveltetésben részesült h az "igazi"
A házasság+megcsalás azért működik olyan jól, mert mindkét igény kielégül. Van stabil kiszámítható kapcsolat ahol egymásnak a legjobb státuszban vannak az emberek, megvan a tudat h ő csak nekem van, én vok a legjobb számára. De megvan a kaland, izgalom, változatosság, újdonság is. Hátránya h nem vagy egyenes, kettős élet. És én azt mondom lehet szeretni vkit úgy h közben mással is vagyunk.
Vmiértez a sunyi kettősség vált be az embereknek, és ez a legkockázatosabb, meg legnyereségesebb is.
Ha csoportot választanák, ahoz kicsi gyerek korban bele kell nőni. Mi más mintákat láttunk. És elveszne a " te vagy az igazi, legjobb" tudat is, meg az h csak engem szeret a legjobban.
Ne legyünk már naívak! Sok ember vonzódik egymáshoz. Sok ember szimpatikus a másiknak. Lehet h van olyan házasság ahol nem csalják meg egymást, de lehet azért mert a kényelem, vagy a pénzhajhászat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!