Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szivesen élnék poligam házasságban? Mi a véleményetek e fajta hazassagtipusrol ?
Szerintem, aki boldog házasságban él, nem tudja elképzelni, hogy még valakivel osztozzon a párján. Én biztos nem lennék képes.
Nem hiszem, hogy létezne két olyan férfi, aki hosszútávon hajlandó lenne osztozni egy nőn és közben együtt lakni. Ha pedig két nő lenne a kapcsolatban, ott sosem lenne békesség. Nézz bele a Szulejmán című sorozatba. Ott a szultán feleségei, kedvencei, ágyasai már akkor tisztában voltak a körülményekkel, amikor bekerültek a hárembe, még sem tudnak megbirkózni a tudattal, hogy osztozkodniuk kell. Folyamatosan megy a rivalizálás, a gyűlölködés, a gyilkolás, és ez a valóságban is így volt. A poligám kapcsolatban pedig még anyagai gondok is lehetnek, ha csak a férfi nem dúsgazdag. Mi lenne, ha a két nő véletlenül egyszerre esne teherbe, és a férfi fizetése nem lenne elég, hogy gondolkodjon róluk és a gyerekekről, amíg nem tudnak visszamenni dolgozni. Egy sima házasságban is ezer és egy probléma lehet, szerintem egy poligám kapcsolatban még százszor több...
34: De ott nem ketten vannak. Vagy igen? És nekik is van/lehet több férfi kedvesük? Ugye, nem. Ezért más a helyzet.
Az összeköltözéssel kapcsolatos megjegyzéseddel egyetértek
Csak saját lakással vagy saját lakrésszel (saját territóriummal) lehet ezt elképzelni. Hozzáteszem gyorsan, hogy én egy partner esetén is csak külön lakással tudom elképzelni.
Aki egy házastárssal kívánja az együttlakást, nyilván nem erre a másik természettel rendelkező embertipus vágyaira vágyik, mért is kéne erőltetni?
Ebben a kapcsolatban az a lényeg, hogy a párkapcsolat tartalma kizárólag szerelmi kapcsolat. És olyan partnert keresnek az ilyen emberek, akiknek gazdag szerelmi képességeik és kapacitásuk van. Azok vágynak rá, akiknek egy monogám férfi nem elég férfias, mert nem elég az érzelmi és szexuális kapacitása.
Szerintem a nők 50%-a vágyik JOBBAN olyan férfire, akinek több nője van, mint olyanra, aki csak eggyel "bír el"...;)
Azt nyilván Te is tudod, hogy van, akinek a foglaltak kifejezetten vonzóbbak. Ez ugyanaz, csak nem kívánjuk titokban tenni, mert 1. becsületesek vagyunk 2. képesek vagyunk lemondani az olyan partnerekről, akiknek másak a vágyaik, nem szükséges, hogy becsapjuk őket csak azért, hogy nekünk legyen egy nem mély kapcsolatunk vele - és NINCS igényünk NEM mély és/vagy titkos kapcsolatra sem!
3. rendelkezünk azokkal az emberi képességekkel, amik szükségesek ehhez, pl. meg tudjuk fogalmazni vágyainkat, tudjuk képviselni mások előtt, jól tudunk kommunikálni, érdekeket egyeztetni, magas az érzelmi intelligenciánk, nem menekülünk az intimitás elől, ha valami gond van a kapcsolatrendszerben, szembenézünk vele és megoldjuk, stb.
megteheted. ha elmész egy tanyára, magántanárt fogadsz s elvágod a gyerekidet a külvilágtól.
mert ha ezt iskolában elmeséli elveszik tőled.
kivéve ha azt hazudod nekik hogy a bátyáiddal élnek együtt vagy ilyesmit.
ha gyereket nem avatsz bele s a jogi része se érdekel csak az együttélés akkor semmi probléma.
persze ha beilleszkedsz a társadalomba akkor itt is ki kell találni a mesét különben a szomszéd részegen belédköt
Az araboknak sem könnyű. Nem biztos h rossz lenne, csak a mi kultúránktól annyira messze áll ez. Akkor úgy nézne ki az életetek h nem párkapcsolatban, hanem csoportban élnétek. A gyerekek is ezt látnák, h ti egy csoport vagytok. Nem azt ültetnék beléjük születésüknél fogva h fúj megcsalás gusztustalan, hanem az lenne a természetes közegük. A féltékenykedést le kéne győznötök. De aki a partner váltogatást szereti szerintem az nem érné be 2-vel 3 mal, az úgyis menne pasizni csajozni.
Vannak előnyei:) Házimeló megoszlik, csoportos kirándulás, mindig van barátnő, társaság, gyereknevelés megoszlik, nem 2 mintát lát hanem többet:)
Alkalmazkodás, figyelmesség nagyobb fokú lenne...
Nem nyaggatna a szexszel mikor te más dologgal vagy elfoglalva vagy egészségügyileg nem lehet. Te is lefeküdhetnél másik pasival ha az egyik dolgozik.
valamit mindenki elfelejt:
7 feleség = 7 anyós!!!
Kérdező, pont ugyanaz a véleményem róla, mint az összes többi létező kapcsolati verzióról: ha a benne részt vevő személyek önként, szabad akaratból teszik, mert ebben érzik jól magukat, akkor a világon semmi bajom vele... magánügy.
Házasságként nincs rá mód, a magyar családjog és vagyonjog a monogám kapcsolatra van ráálva, de hogy hányan élnek együtt, és közöttük milyenek a viszonyok, ahhoz a világon senkinek semmi köze.
És igen, szívesen éltem volna egy ilyen kommuna-jellegű kapcsolatban, mert hát itt sokan csak a szexen rágják a gittet, de az nem csak, sőt nem is első sorban arról szól, hanem voltaképp a hagyományos, vertikális, több generációs nagycsaládot felváltani próbáló horizontális, azonos generációból álló nagycsalád, annak minden előnyével, mint a jobb munkamegosztás, dolgok jobb kihasználása, költséghatékonyság, ilyesmi...
Szerintem egyébként el fog menni erre a világ, amint a hihetetlenül pazarló, fogyasztói társadalom által erőltetett kis családok meg szinglik kora mint olyan megbukik... azt gondolom, hogy ez az anyuka+apuka+1-2 gyerek c. családmodell nem más mint egy átmeneti termék, nem csoda, hogy egy évszázada vált kb általánossá és már válságban is van, mert hihetetlenül antihatékony és korlátozó, ez egyszerűen egy átmeneti szisztéma, ami úgy jött létre, hogy az egyre gyorsuló fejlődés egyre nagyobb különbségeket eredményezett a generációk életmódja és gondolkodása között, és így az emberre az évmilliókig jellemző, és optimális munkamegosztást biztosító hagyományos nagycsalád szétesett. Innen ugye két út van, az egyik az egyre messzebb menő individualizálódás és az egyszemélyes háztartások túlsúlyba kerülée, a család megszűnte, a másik meg az, hogy a folyamat visszafordul és kialakul a hasonló generációba tartozókból álló nagycsalád, aminek már ma is létező előképei a jól funkcionáló mozaik-családok.
Hogy ki kivel szexel ezen belül és kivel nem, az szerintem nem a főtéma ebben, hanem tök másodlagos, magánügy, megbeszélés kérdése...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!