Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek van jogom elvenni az feleségemtől a kocsi kulcsát?
A saját és néhány közös ismerősünk véleménye szerint is ön és közveszélyes a vezetési stílusa. Béna na! Nem is kicsit!
Azt hiszem véget vetek annak az őrületnek amit ő közlekedés címen folytat. Egyrészt valóban komolyan aggódok a testi épsége miatt. Másrészt a közlekedés további részvevőinek is komoly kockázatot jelent, hogyha a feleségem irányít egy gépjárművet. Harmadrészt pedig a tulajdonomban lévő nagyértékű autón sem szeretnék további sérüléseket látni.
Szerintetek helyesen járok el ha elveszem a kocsi kulcsát?
Hát, hogy ment át a vizsgán, hát hogy. Mégis szerintetek?
Vezetett már vagy 100 pótórát megbukott már vagy 3-szor aztán minden nap sírás-rívás volt itthon. Aztán a következő alakommal a vizsga előtt beszéltem a vizsgabiztossal...
Nem gondoltam, hogy rendszert akar csinálni ebből a vezetés témából. Meg úgy voltam vele majd belejön élesben. Biztos csak "vizsgadrukk".
99%-ban én vezetek ha együtt megyünk valahova! Csak ugye jött a sírás-rívás megint, hogy neki kocsi kell. Hát kapott egy E Mercit. A bajok innen kezdődnek. Bennem ekkor tudatosult igazán, hogy mennyire is vezet szarul! Addig nem tűnt annyira vészesnek a dolog. Akkor kezdtem sejteni, hogy ez a vezetés téma nem lesz fáklyás menet mikor szószerint az első nap mikor meghoztam a zsír új Mercit meghúzta.
Próbálj rajta segíteni. Járasd vezetéstechnikai tréningre ha kell (meg ha telik rá). Ha nem, akkor másik oktatónál próbálkozzatok. Mindenképp érezze, hogy nem tartod hülyének, bénának, úgy gondolod egyszer megtanulhatja a dolgot. a lényeg, hogy ne alázd meg, nyugodt hangnemben beszéld meg vele a dolgot és emeld ki, hogy fontos számodra az ő biztonsága.
A legtöbb rossz női sofőr azért lesz olyan, mert gyermekkora óta folyamatosan telebeszélték a fejét azzal, hogy a nők nem tudnak vezetni.
Te is segíthetsz neki parkolni tanulni, de csak ha nagyon türelmes vagy. Tesco parkoló üres részén próbálkozzatok, vigyetek pár ásványvizes üveget a két sarkába ezzel helyettesítve a körülötte parkoló autókat. Ha feldönti, meghúzta volna a kocsit.
Na, így jöjjön be minden tippem, te fizetted le a vizsgabiztost.
Gyanítom, az összes többiben is igazam volt...
Amúgy vehettél volna neki valami olyat is, amit kevésbé sajnálsz, és olcsóbb javítani, mondjuk egy Ladát :D
Amúgy meg azért durva, hogy kocsit követelt tőled. Mi a fenének nem vett a saját pénzén?
Az amúgy nem csoda, hogy meghúzta az autót, mikor x ideje nem vezetett és már akkor is béna volt.
Ebben az esetben szerintem helyénvaló, ha beszereztek egy kicsi autót (de nehogy valami sportos, erős példányt), olyan "női autót" (utálom ezt a kifejezést nőként :D), és azzal próbálkozzatok először elzárt helyen.
Egyébként addig tényleg, soha ne engedd őt élesben vezetni, amíg nem látod rajta, hogy már gyakorlásnál jól csinálja.
Ha te épp vezetésképtelen vagy, hívjatok taxit, vagy ha messzebb vagytok vegyetek ki egy szobát. (A feleségednek vett autó márkájából ítélve ez nem lenne nagyon megerőltető.)
Sok sikert és türelmet!
Direkt akartam neki jó kocsit!
A Mercit is telerakattam az összes biztonsági extrával meg vezetői segédrendszerrel, hogy könnyebb meg biztonságosabb dolga legyen neki. Távolságtartó tempomat, parkoló kamerák, sávtartó rendszer, éjjellátó asszisztens meg ezer más. De ezek ellenére se képes normálisan vezetni. Meg mondom az elején én se gondoltam ilyen súlyosnak a helyzetet.
Egyébként a vezetéstechnikai tréning nem neki való. Az olyanoknak való akik már tudtam vezetni és a már meglévő tudásukat tökéletesítik meg sajátítanak el új dolgokat. Én meg csináltam a BMW Driving Experience összes tréningjét, hát azok nem neki valók az biztos.
Na azoktól az extráktól még vezetni nem fog tudni. Cseréljétek kisebbre az autót, neki biztosan könnyebb lenne úgy. Mondjuk vehetnétek a régebbi A-s Mercit, vagy egy Opel Adamet (az a barátnőim szerint cuki :). Azok pont megfelelőek lennének neki. Aztán mehettek parkolni a Tesco parkolóba.
És továbbra is, türelem és kitartás! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!