Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mi tart egy nőt a férje...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi tart egy nőt a férje mellett azok után, hogy a férj megverte?

Figyelt kérdés
A legjobb barátnőm és annak férjéről van szó. A barátnőm 24 éves, 16 évesen egy buliban voltunk, és ott megismerkedett egy sráccal. Azóta együtt vannak, 2 éve összeházasodtak, és most a barátnőm terhes. A férje viszont teljesen bekattant. Tegnap éjjel , kb fél 12 lehetett, barátnőm csönget a kapuban. Kimentem hozzá, megkért, hogy nálunk aludhasson az éjjel. Sötét volt, így nem igazán láttam őt, viszont tudtam, hogy baj van. Egy az, hogy mi másért keresett volna meg ilyen későn, másik meg, hogy remegett a hangja. Amikor bementünk a lakásba, és a lámpafénynél ránéztem még a vér is meghűlt bennem. Össze vissza volt verve. Leültettem szépen és megkértem, hogy mondjon el mindent. Röviden annyi a dolog, hogy a férje nem hiszi el, hogy a gyerek tőle van...Én még most sem tértem magamhoz. Egy kívülről idilli kapcsolat és házasság....nem is értem. Barátnőm megesküdött rá, hogy a gyerek a férjétől van. De még ha nem is tőle lenne, így megverni egy nőt, undorító. És ez a bolond lány nem akarja sem feljelenteni, sem elhagyni. Én ezt nem értem. Hiába mondok neki bármit, egyszerűen meggyőzhetetlen. Valaki magyarázza el nekem, hogy ez miért van. Miért nem lépnek ilyenkor a nők? Segíteni én nem tudok neki, amíg ezzel az állattal van.

2012. dec. 9. 21:07
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 A kérdező kommentje:
Komolyan, ez hihetetlen számomra. El fogom olvasni azt a könyvet, amit az egyik válaszoló írt, csak hogy megértsem ezt. Ha egyáltalán meg lehet. Nem tudom, hogy ez náluk az első eset volt e, vagy többször is megtörtént. Szinte minden héten összefutunk barátnőmmel 1-2 órára, és eddig nem láttam rajta soha egyetlen egy kék vagy zöld foltot. Tehát ezek szerint tehetetlen vagyok, hiába jelentem föl a férfit. Nem baj, én azért megteszem, veszíthetek a dologgal, mert tuti megharagszik rám, hogy feldobtam a férjét. De ezt akkor sem hagyom annyiban.
2012. dec. 9. 21:39
 12/69 anonim ***** válasza:
96%
Persze elképzelhető, hogy nagyobb lelki megrázkódtatás neki egy válás, elköltözés, mint elviselni a veréseket és vádakat, és akkor a babának is ez a kevésbé traumatikus állapot. De akkor is az a helyzet, hogy ez már nem egy mentálisan egészséges, kiegyensúlyozott lelkiállapot, ezért nem is tud jó döntést hozni, tehát segítségre van szüksége. Valószínűleg laikus segítség nem elég, tehát ha segíteni akarsz neki, kérd ki szakember tanácsát, mit lehet itt tenni!
2012. dec. 9. 21:40
 13/69 A kérdező kommentje:
Én bármit megteszek, gyermekkori barátnőm. Egy bátyja van a lánynak, de ő Ausztriában van, és nem tudom a számát, hogy elmondjam neki mit tett ez az állat a húgával. A szülei már nem élnek. Amikor ecseteltem neki, hogy a babát veszélyezteti ha marad, nem tágított. Annyi rosszat mondtam neki, és mégsem használt. Egyszerűen vagy fél lépni, vagy tényleg szereti ezt az embert. Nem tudom.
2012. dec. 9. 21:44
 14/69 anonim ***** válasza:
82%
Talán megtalálod a neten a bátyot.
2012. dec. 9. 21:48
 15/69 anonim ***** válasza:
1%
Ez az ő dolguk nem a tiéd. A te feladatod jó barátnak lenni. Ne kavard a kakát. Nem tudod pontosan, hogy mi történt és nem azon pipult be a hapsija, hogy kihűlt a vacsora. Vannak nők, akik igénylik a verést. Vannak olyan emberek és olyan kapcsolatok, amibe ez belefér. Nekem nem fér bele, de csak akkor lépnék közbe, ha életveszély van. A többit oldják meg ők.
 16/69 anonim ***** válasza:
82%

Biztos, hogy sokat nyom a latban, hogy szereti az embert.

A hiba ott van, hogy saját magát kevésbé szereti, mint őt.

17/69 anonim ***** válasza:
80%

"csak akkor lépnék közbe, ha életveszély van."

Akkor kérlek, definiáld az életveszélyt, hogy pontosan mekkora verés kell ahhoz, hogy egy baba elmenjen...

2012. dec. 9. 21:50
 18/69 anonim ***** válasza:
53%

A linkelt könyv elég jó,bár még csak a 23. oldalnál tarok. Jól kifejti,hogy nem jó a kérdésed!:) Nem szabad azt kérdezni miért marad,meg nem lényeg a bántalmazás "oka" sem (hisz ez nonszensz),mert ezekkel is az áldozatra terelődik a felelősség. Tehát tényleg nem azokat kéne még tovább bántani,akik kapnak amúgy is eleget.

Remélem ezt megérted,ha nem innen,akkor majd a könyvből.

A másik,amire pedig figyelmeztetni akartalak,hogy azt gondolom,ha feljelented a Barátnőd férjét,akkor azért is Ő fog kapni,megint...

2012. dec. 9. 21:54
 19/69 A kérdező kommentje:
Nincs közöm hozzá? Úgy érzem van. soha nem szóltam bele a dolgaiba, de ezt azért nem hagyom. Kb 4 éves korunk óta ismerjük egymást. Hozzám jött tegnap a verés után, hogy kisírja magát. Mivel mindent tudok, mindent elmondott, így úgy érzem nekem is közöm van hozzá. Vagy szerinted az a helyes cselekedet, hogy nézem, ahogy ez a pali kiveri a gyereket belőle? Neked ez a normális? Meg egyáltalán, honnan tudjam, hogy mikor van életveszélyben, hiszen mellette sem vagyok...Elég értelmetlen dolgokat írtál.
2012. dec. 9. 21:56
 20/69 anonim ***** válasza:
90%

Soha nem egy pofonnal indul ez.

Ezt mindig megelőzi egy módszeres lelki terror. Leépítik az önbecsülését az áldozatnak, elhitetik vele, hogy ő nem kell senkinek majd, stb.

Illetve az érzelmi hullámvasútról ő sem tud kiszállni, mert egy-egy verés után jön a hihetetlen mértékű kedvesség, sokszor a bántalmazó nagyon gyengéden ellátja a sérüléseket, biztosítja a szerelméről.

Mivel ennek a megver-megpuszilgat viselkedésnek már nincs logikus magyarázata - amit igényelne az emberi elme - saját maga épít fel egy elméletet, amit valóságként él meg. Egyfajta Stockholm-szindróma, ahol az áldozat védeni kezdi a bántalmazót, érzelmi függőségbe kerül tőle.

Egy szóval a bántalmazó az első tettlegesség előtt jóval kiírtja az áldozat önrendelkezési képességét, függővé teszi magától. Ehhez kell egy alapszemélyiség, a domináns bántalmazóknak nagyon jó radarjuk van a szubmisszív (alárendelt, gyenge akaratú, irányítást igénylő) személyek beazonosításához.

Egy bántalmazó típus lehet, hogy randizik egy domináns személyiségű nővel, de egy-két randinál nem jutnak tovább, hiszen nem jó alapanyag a nő. Ilyen esetben a nő annyit észlel, hogy valamiért nem működött és akár kellemes emlékei is maradhatnak a férfi személyiségéről. Majd megdöbbenhet, hogy a következő barátnőt egy ilyen kedves ember hogy képes megverni.

A fentiek finomított változata az a fajta lelki terror, amikor egy csoportban (iskola, munkahely, stb) a domináns típusok rászállnak a lúzer (szubmisszív) típusra. Azért rá, mert ő nem tudja a saját pszichológiai mozgásterét megfelelő erélyességgel kijelölni és meghúzni a határt. Ezt használják ki a domináns típusok és egyre beljebb nyomulnak a képzeletbeli határvonalon.

Vagy amikor valaki elé bevágnak a sorban a postán. Aki bevág a domináns, aki ezt hagyja (maximum magában puffog), az a szubmisszív.

Szinte minden párkapcsolatban az egyik fél dominánsabb, a másik szubmisszív valamilyen szinten. Enyhe formában ez annyit jelent, hogy az egyik fél kicsit több döntést hoz, határozottabban viselkedik. Minősített esetben pedig bántalmazás - ehhez viszont egy nagyon agresszív-domináns és egy szélsőségesen szubmisszív ember kell.

Két domináns embernél nem verés, hanem verekedés, aztán évekig tartó pereskedés lenne.

Azt kiemelném, hogy önmagában a domináns személyiség nem rossz, általában a vezetők is ilyenekből lesznek. A dominancia megnyilvánulása lehet rossz. Pozitív megnyilvánulása a talpraesettség, határozottság, negatív az agresszió.

2012. dec. 9. 23:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!