Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasodjunk vagy szakítsunk?
Nagyon szerelmes vagyok a páromba, és egy megoldhatatlannak tűnő helyzetbe kerültem most :S
2 éve vagyunk együtt, és tegnap este megkérte a kezem.
Imádom őt, össze is illünk rengeteg dologban, kivéve egy dolgot, de az nagyon nagy dolog lehet. Ő mindenképp szeretne gyereket, én viszont nem. És nem csak most nem, hanem soha. Erről többször beszéltünk már, tegnap is ez volt az első reakcióm, hogy miért akar feleségül venni, ha tudja, hogy sosem fogok szülni? Úgy érzem most kellene elválni útjainknak, hogy megtalálhassa azt a nőt, akivel szül neki gyereket, de közben azt érzem, hogy megszakad a szívem, ha szétmegyünk.
Mit csináljak? Nem mondtam most sem nemet, sem igent. Ő azt mondja, hogy majd meggondolom magam, de ez meg nem esett jól, hogy ennyire nem ismer mégsem, és nem tudja, hogy nem változik a véleményem? Nem csak azért nem akarok gyereket, mert nincs férjem, hanem mert nem kell.
De Őt nagyon szeretem :(
Kérdező!
Te önmagadba vagy szerelmes, de betegesen.
Amúgy gondold csak végig, hogy mi lett volna,
ha jóanyád is így gondolkodott volna annak idején
kar filozni ezen ha szereted menj hozza a elemenyed a hormonok hatasara es a biologia ora hatasara megvaltozhat.
Lehet nem is tudsz szulni es teherbe esni.
Szerntem a hazassag celja nem a szaporodas a gyerekgyar hanem egymas kolcsonos oszinte szeretete.
A gyerekvagy nincs meg mindenkiben nem is baj hiszen nem kell mindenkinek szulni.A gyerekvagy mindenkinel maskor jon elo.
Sok boldogsagot menj hozza aztan az ido megold mindent.
Nem kellett volna leírnod, hogy miért nem akarsz gyereket, mert ezért itt szétszednek, ahogy majd engem is lepontoznak, amiért megértelek.
Bár nincs párom, gondolkoztam már mi lenne akkor ha lenne, és ő akarna gyereket, én pedig nem akarok. El kellene engednem, mert nem látom esélyét, hogy meggondoljam magam, és nem erőszakolnék magamra olyasmit, amit nem akarok, de mástól elvenni sem akarom olyasmit, amit ő akar. És persze mindig tartanék attól, hogy lelép valakivel aki szülne neki.
Talán, valami hatalmas csoda folytán egyszer valaki lesz olyan hatással rám, hogy gyereket akarjak, de szerintem előbb fog szivárványszínű hó potyogni Afrikában.
Nem tudok egyetérteni azzal, aki azt írja, hogy csak magadat szereted. Ez akkor lenne igaz, ha annak ellenére, hogy nem akarsz gyereket, azt hazudnád neki, hogy majd akarsz, csak hogy megtartsd. Ehelyett te azon gondolkodsz, hogy elengedd.
nevre se never
Hogy a feneben tudhatja valaki mit is lessz x ev mulva? mit akarsz.Hany not ahlottam eskudozni soha van soha nem lessz gyerekem aztan ma mar 3 szalad mellettuk.Ember tervez ....
kar lenne egy elv miatt eleted szerelmet elveszteni.
Először is, leírom, hogy NEM AKAROM MEGVÁLTOZTATNI A VÉLEMÉNYED! Ezt ki kellett emeljem.
De, ha mondjuk eltelik 20-30 év, és hiába maradtál vékony, nem szültél és egészséges maradtál, nem szoptattál stb. de elkezd lógni a melled meg a feneked, a bőröd ráncos lesz, esetleg az öregkorral járó zsírpárnák megjelennek (vagy azért mert nincs ami kitöltse az életed pl. unoka, gyerek és ilyenkor sok öreg eszik) akkor mi lesz? Csak kérdem. A tested így is úgyis öreg és csoffadt lesz, de gyereked az nem lesz.
bocs csak leiírom azért mert szültem két gyereket azért még van életem. Van nagyi aki vigyáz rá mig elmegyek a fodrászhoz vagy barátnőhöz. Egy online játékon vagyok Game Operátor, amivel játszom is, sorozatokat fordítok, beszélgetek felnőtt emberekkel a gondjukról, politikáról, környezeváltozásról, bármiről ami nem gyerek.
Nem kell gügyögni egy gyerekenk, igaz kicsit nagyobb ktöttség de lehet nem ősanyaként viselni az egészet hanem lazán.
De én azért szeretném látni öregkoromra az unokáimat.
De ha nem akarsz hagyd ott a barátodat ne keserítsd meg az életetét. Ám megsúgom, a sok szingli utazgatásba is bele lehet unni...:S
Kíváncsi lennék hány évesek vagytok.
Komolyan azt hiszed, hogy minden nő szülés után egy dagadt zsírpacni lesz és még beteg is?
Nem tudom miket láttál te....
Szerintem ne házasodjatok, mert éretlen vagy. Talán a párod érettebb, mint te, ő már alkalmas lenne a házasságra.
Ezért szakítani se kéne rögtön szerintem.
Még várjatok, ha szeretitek egymást, idővel úgyis megváltozik a véleményed.
Én elég erősen gyerek gyűlölő voltam, undorodtam tőlük, taszítottak, a terhességtől hányingerem támadt, hogy bennem fejlődjön egy kis izé... szét tudtam volna tépni egy bőgőmasinát, és 22 éves koromban egyszer csak arra keltem: gyereket akarok... :DDD Akkor már 5,5 éve voltam párommal, ő akart én addig a percig nem. (azóta eltelt 1 év, és ingadozott a véleményem, de nem lettem olyan, mint előtte)
Nem tudom hány évesek vagytok, szerintem idő kéne még, ha nem túl idősek és majd letisztul, hogy mi lesz vagy nem lesz.
Hmm.. először is tisztességesnek tartom, hogy ennyire őszinte vagy a párodhoz és ésszel tudod, hogy el kellene engedned.
Igazából én is kíváncsi lennék, hány éves vagy, mert van egy-két dolog ami elég "gyerekesen" hangzik. Úgy beszélsz a terhességről meg a gyereknevelésről, mint mikor kamaszkor elején elkezd változni a teste egy lánynak: "hogy megnőjenek a melleim..uhh fújjj soha, vérezni havonta..na neeeem, én aztán ezt nem akarom" - ilyesmire gondolok.
Csak úgy érdekességképpen mondom: egy gyereknek nem kell gügyögni. Normálisan kell vele beszélni, lehet neki már csecsemő korában magyarázgatni a dolgokat. Egy kibaba nem szellemileg visszamaradott, hanem egyre többet és többet ad vissza a világból. És bizony előfordul, hogy egyik napról a másikra csak lesel, hogy mekkora koponya a gyereked. Hirtelen a "semmiből" jönnek elő nála a gondolatok, emlékek és mondókák.. Emellett ahogy már előttem is írták, csak az anyukán áll, mennyire hagyja magát szellemileg lestrapálódni.
Ami még nekem szemet szúrt, hogy azt írod, nem hagyod magad senki miatt sem háttérbe szorítani.. azért szerintem egy párkapcsolatnak is ez a lényege: egyszer én, egyszer ő "dominál", sőt valamilyen szinten folyamatosan alkalmazkodunk a másikhoz.
Szóval (bármilyen fiatal is legyél) tiszteletem, mert nem akarod becsapni a párodat. És én is azt javasolnám, hogy házasság nélkül legyetek még együtt (ha neki is van még ideje várni). Adj időt magadnak, nehogy megbánd a döntéseidet!
"Maguk az anyák is megfogalmazzák, hogy mennyire vágynak felnőtt társaságra akikkel lehet normálisan beszélni."
Nekem meg ez a mondat szúrt szemet. Két barátnőm van, akik nemrég szültek. Az egyikük valóban leépült, amikor kérdeztem, hogy a 2 év alatt voltak - e valahol, persze, a tescoban szoktunk járni... pfff, a másikuknak is egy éves a gyereke, 19-én megyünk bulizni, jön velünk. Ez a különbség. Az első barátnőm tényleg leépült egy kicsit, még fodrászhoz sem jár, a másik bulizni is jön. Nem mindenki csak gügyög...
Kérdező, nehéz eset, mert én sem tudnék dönteni. De ez a párod döntése, én elmondanám ezt lehet a családnak is. Nem azért, mert közük van hozzá, hanem hogy később nehogy azt mondják, hogy te nem szóltál. Így tiszta lapokkal indulnál, bár így is elég tisztességes vagy szerintem.
Viszont számomra érdekes, hogy a tested félted, sok barátnőm bomba testtel büszkélkedhet két gyerek után is, mert járnak sportolni :) A tested később ígyis-úgyis megváltozik. Persze nem lebeszélni szeretnélek vagy meggyőzni, csak a véleményemet írtam le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!