Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Házasodjunk vagy szakítsunk?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házasodjunk vagy szakítsunk?

Figyelt kérdés

Nagyon szerelmes vagyok a páromba, és egy megoldhatatlannak tűnő helyzetbe kerültem most :S

2 éve vagyunk együtt, és tegnap este megkérte a kezem.

Imádom őt, össze is illünk rengeteg dologban, kivéve egy dolgot, de az nagyon nagy dolog lehet. Ő mindenképp szeretne gyereket, én viszont nem. És nem csak most nem, hanem soha. Erről többször beszéltünk már, tegnap is ez volt az első reakcióm, hogy miért akar feleségül venni, ha tudja, hogy sosem fogok szülni? Úgy érzem most kellene elválni útjainknak, hogy megtalálhassa azt a nőt, akivel szül neki gyereket, de közben azt érzem, hogy megszakad a szívem, ha szétmegyünk.

Mit csináljak? Nem mondtam most sem nemet, sem igent. Ő azt mondja, hogy majd meggondolom magam, de ez meg nem esett jól, hogy ennyire nem ismer mégsem, és nem tudja, hogy nem változik a véleményem? Nem csak azért nem akarok gyereket, mert nincs férjem, hanem mert nem kell.

De Őt nagyon szeretem :(

2012. nov. 5. 00:56
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
61%
Te nem őt szereted hanem saját magad.Jól érzed,engedd el azt az embert.Add meg neki a lehetőséget lássa ki lehet belőle, és boldog lehet egy olyan nővel aki nem fél attól kicsit meghízzon megereszkedjen a melle...Egyébként vannak gyerek bolond apák akik nem csak 30percet játszanak vele.Te meg továbbra is féltheted a tested önimádattal
2012. nov. 5. 08:14
 12/58 anonim ***** válasza:
96%
Szia!Én elváltam,volt egy gyerekem.Megismerkedtem a mostani párommal, Ő gyereket akart én hallani se akartam róla.Mégis megpuhított vállaltam 35 évesen.Én tudtam mivel jár egy gyerek, mivel már volt egy.Neki halvány gőze se volt róla.Most egy éves a fiam.Imádom szeretem semmiért nem adnám, de ha újra dönteni kellene nem vállalnám.Tönkrement a kapcsolatunk.Részben azért ,mert Ő nem számolt azzal mivel jár egy gyerek.Nagyon nagy kötöttség.Most a jövőkepém az, hogy lehet, hogy egyedül maradok két gyerekkel.Csak akkor vállald ha tiszta szívből akarod!!!
2012. nov. 5. 08:37
 13/58 anonim ***** válasza:
96%

Sajnos szerintem is szakítani kellene:(Ez előbb utóbb be is fog következni a gyerek kérdés miatt.Csak idő kérdése.

Én sem szeretnék gyereket de szerencsére a férjem sem,ha nem igy lenne nem lennénk házasok,el kell engedned,ha Ő mindenképp szeretne gyermeket.

2012. nov. 5. 08:42
 14/58 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem kissé eltúlzod a parát, de hát nyilván mások vagyunk, másképp gondolkodunk. Amennyiben a végleges döntésed az, hogy nem akarsz gyereket, akkor viszont mindenképpen el kell engedned a párod, nem szabad hozzámenni. Nekem a volt férjem nem akart gyereket (persze ez csak több éves házasság után derült ki), nekünk rá is ment a házasságunk, igaz, nem csak ez volt a probléma, de sokat nyomott a latban. A második férjemmel szinte azonnal egy hullámhosszra kerültünk a kérdésben, ami elengedhetetlen egy jó házassághoz (mint ahogy sok minden más is).
2012. nov. 5. 09:01
 15/58 anonim ***** válasza:
74%

Még mindig nem tudjuk hány éves vagy, de valószínűleg fiatal. Ne aggódj a nő úgy is olyan jól ki van találva, hogy csak kevesen jutnak el a valódi elképzelésükig, vagyis nem szülnek gyereket végül sosem, mert a többi elbukik.

Kezdjük ott, hogy megmagyarázhatatlan genetikai és hormonális okokból kifolyólag a legtöbb hozzád hasonló nő is megkattan 30 körül és hirtelen minden vágya egy gyerek lesz. Az általam kérdezettek egyike sem tudta megmondani a pontos okot, hogy miért, csak úgy kellett egy gyerek.

A hozzáállásom nagyon hasonló a tiédhez, de már most "zsarol" a saját testem, és rengetegszer álmodok gyerekkel, hogy terhes vagyok stb és nem is szörnyű. Ráadásul egyszerűen valamilyen érthetetlen okból vágyom a terhességre, nem a gyerekre, hanem a terhességre, de ez még csak a kezdet...szerintem egy éven belül elérem azt a pontot amit a sorstársaim. De nem küzdök, mert ez a természetes, ennek így kell lennie, ilyen a természet, őt átverni úgysem tudod.

Szóval azért lenne fontos a korod, mert ha 32 vagy akkor felejtős a sztori, viszont ha csak 20 akkor erre fölösleges rágörcsölni.

27/N

2012. nov. 5. 09:18
 16/58 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem van más megoldás is!

Mért nem fogadtok örökbe egy 4 év körüli gyermeket?

Ö vele nem kell otthon maradnod 2 évig, mert már oviba jár, nem kell szülnöd (pedig szerintem csodálatos dolog) és mindenki boldog! Én ezt tenném a helyedben!

Az igazat megvallva a szülés és a gyerek vállalás igen sok változást hoz! Testileg is és lelkileg is... Aki készen áll rá az imádni fogja, akit bele kényszerítenek az meg utálni!

20 hónapos fiúcska mamája

2012. nov. 5. 09:23
 17/58 anonim ***** válasza:
64%

Jézusom! Ne haragudj! Valószínűleg több oka van annak, hogy megbotránkoztam, az egyik, hogy imádom a gyerekeket, az a tisztaság és boldogság, ami bennük van pótolhatatlan.

A másik ok az lehet, hogy nem nagyon ismerek nőt, aki szellemi leépülésnek és tehernek gondolja a baba várást.

Még egyszer ne haragudj, a te egyéni döntésed!

De azért arra kiváncsi lennék én is, hány éves vagy?

Tudod az, hogy gügyögsz a gyereknek, amikor először a kezedbe fogod, ez mind mind felbecsülhetetlen érzés.

Na mindegy, nem forszírozom ezt tovább!

Azt írták itt egyesek a válaszba, hogy a férj addig akarja, míg nincs felelőség. Mindig általánosítunk, de miért?

Ez egyáltalán nem igaz, persze vannak szituációk, amikor a férj megfutamodik, de azért nem mindig. Van, hogy a nő futamodik meg. Tehát oda-vissza megeshet, mondom ezt nőként. Ez nem szempont, és nem ezt kell figyelembe venni.

Ő szeretne gyereket, ha te egyáltalán, és ennyire írtózol a gondolattól, akkor mondd el neki újra, hogy ez nálad biztos, és soha nem fog változni. Valószínűleg ez a dolog megmérgezi a kapcsolatotokat.

Én sem ajánlom, hogy szüljél, csak mert ő akarja, de gondolkodj el rajta, hogy te tényleg soha nem akarod-e?

Ha most fiatal vagy , elhagyod őt, mert a jelenlegi nézőpontod szerint, te leépült és csúnya leszel a lelki teher után, egy szülés után, és 10 év múlva minden vágyad egy gyerek lesz, akkor nem fogsz megbírkózni azzal a tudattal, hogy életed szerelmét elhagytad egy múló önzőségéért!

2012. nov. 5. 09:49
 18/58 anonim ***** válasza:
87%
Bocsi! Mennyi idősek is vagytok? Mert ha most pl 20 évesen hadakozol ezerrel a gyerek ellen, könnyen lehet, hogy 26 évesen már ölni tudnál egy gyerekért..
2012. nov. 5. 10:05
 19/58 anonim ***** válasza:
49%

kedves kérdező.

Veled van a gond, szerintem beszélj pszichológussal. Téves elképzeléseid vannak.

2012. nov. 5. 10:23
 20/58 anonim ***** válasza:
38%
valahol megértem de személyes véleményem hogy ezt egyszer nagyon nagyon megbánod majd!!!nincs ot igazi érzés ha nem akarsz gyereket.nemkell 10 gyereknek lenni de legalább egyet.gyerek nélkul nincs igazi boldogság!de ez csak az én véleményem.
2012. nov. 5. 10:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!