Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ideális esetben a férfi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ideális esetben a férfi megteremti az anyagi feltételeket, a nő pedig a háztartást vezeti, gyerekekkel foglalkozik? Ez még mindig vonzó egy nő számára, ha a férfi olyan erővel bír, hogy képes eltartani az egész családot?

Figyelt kérdés
2023. jún. 23. 05:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
94%

Az akkor volt.

Azóta a munkakörülmények is változtak és egy teljes társadalmi változás ment végbe,.

Nagyon sok munkánál részesítenek előnybe nőket mint férfiakat.

A cégünknél azelőtt 1 nő és 7 férfi dolgozott.

Most pl. 6 nő van és 4 férfi.

2023. jún. 23. 07:23
 12/75 anonim ***** válasza:
98%

Nem tartom jó dolognak, hogyha csak a férfi dolgozik. Ez nagyon kiszolgáltatott helyzetbe teszi a nőt.

Bele is őrünék, ha nem lenne jövedelmem.

2023. jún. 23. 07:24
 13/75 anonim ***** válasza:
78%
Én megőrültem volna ettől az ingerszegény életformától. Az én barátnőim, kolléganőim legkésőbb a gyerek 1,5 éves korában visszamentek dolgozni. Csak mostanában lett ez divat, hogy fiatal nők évekig otthon vannak.
2023. jún. 23. 07:26
 14/75 anonim ***** válasza:
98%
Igen, én volt sok ramaty kapcsolat, mert nem lehetett kilépni (egyenes út volt a koldus sorra). Szava nem lehet, hiszen a férj nélkül éhenhalnak. Volt egy ilyen szakasz a történelemben, de azelőtt, régebben is dolgoztak nők, nem is kevesen. Földeken, gazdag családoknál, igen igen, az asszonyok is. Szerencsére fejlődtünk, nem ragadtunk meg ott, hogy a nő a konyhában és nem vágyhat másra. Ez egy átmeneti idő volt európában, elötte is rengeteg nő dolgozott, a mosónők, házvezetők, napszámosok... Romantizált idő, hogy a nő nem dolgozott. De, maximum a gazdag családok feleségei nem, az átlag bizony ment, ha más nem akkor napszámba kis plusz terményért. Már az ókorban is dolgoztak a nők, csak nem tanulhattak
2023. jún. 23. 07:30
 15/75 anonim ***** válasza:
98%
Nem lennék háztartásbeli, pedig nincs diplomám, nem vagyok karrierista. Egy éve vagyok itthon, fél éves a baba, ha betölti a kettőt, megyek vissza dolgozni, már alig várom. Végre újra emberek, feladatok, egy kis szabadság. Az előzőznél is így volt. Szeretem a gyerekeket mindennél jobban, de szükségem van a felnőttek társaságára is.
2023. jún. 23. 07:32
 16/75 anonim ***** válasza:
97%
Igen, de itt már a bérek sem úgy alakultak az utóbbi 50 év alatt, hogy JÓL, nem luxui szinten, csak jól meg lehesspen élni egy fizetésből, az apáéból. Jó élet: ne legyen gond a létszükség,egészséges lakhatás, étel, rezsi, ha a gyerekek kinövik a dolgaikat, gond nélkül tudj neki bármikor venni másikat, ne legyen gond befizetni egy több napos osztálykirándulást, menzát. A család e0ljusson kultúrprogramokra, jusson pénz könyvekre, sportra, zeneórára, évi pár utazásra. Sokszínű, teljes élet, ezt több gyermekre egy fizetésből hány család tudja megtenni? Vajon ez szándékos működése a rendszernek, hogy ne legyen elég egy fizetés? Vagy véletlen?
2023. jún. 23. 07:34
 17/75 anonim ***** válasza:
90%

Miert ferfias dolog az ha a nő dolgozik? Ok, ha pl kamionkerekeket cserél, az valóban ferfias, de pl egy titkárnővel, egy doktornővel, egy nővérrel, egy eladóval ugyan mi bajod?

Miért lenne az jo, ha a társadalom felét kivonnák a munkaból, a tudományból, a fejlődesből, es bezárnank őket a konyhába?

Ez az egyik. A másik meg, hogy főleg nálunk hányan keresnek annyit hogy el tudjanak tartani még 2-3 embert (nő es gyerekek), egy átlagos házban/lakásban, egy egyszerűbb autóval? Ma már ehhez sokszor kettejük fizetése is épphogy elegendő. Jól mondják, egyik keresi a rezsire valót, a másik pedig az ételre valót. A többin (pl különórák, táborok, ruhák) osztoznak.

A harmadik. A nők többsége nem vágyik bezártságra. Gyorsan bele lehet bolondulni ha az ember élete csak a konyhaban zajlik. A nők is ugyanolyan értelmi képessegekkel rendelkeznek mint a férfiak, nekik is szüksegük van arra hogy valamit csináljanak - a főzésen kívül.

2023. jún. 23. 08:06
 18/75 anonim ***** válasza:
98%
Kinek mi, nekem NAGYON taszító lenne ez a felállás, mert nem azért tanultam ezer évig, hogy a mosogatásban 'teljesedjek ki' egy életen át. Szeretek karriert építeni, jól keresni, nem tudom elképzelni, hogy más bevételétől függjek. Nyilván az az egy-két év kivétel, amíg babával vagyok otthon, mert szoptatni mégis csak én tudok, de ennyi. Előtte-utána nem látom semmi előnyét a házirobot életútnak.
2023. jún. 23. 08:13
 19/75 anonim ***** válasza:
98%

"Az hogy pénzt keresel munkával nőként, egy maszkulin dolog önmagában. Tudom, ez egy elképzelhetetlen gondolat Európában és Nyugaton, de ez csak kb 100 éve (még annyi sincs) van így. Előtte te ilyet nem hallottál, hogy a nő tartja el a családot, akár csak részben."

Hát ez jó nagy marhaság. Nem a 20-as évek óta dolgoznak a nők. Ennél már jóval-jóval régebben munkába álltak, legalábbis az alacsonyabb társadalmi osztályok női, csak jóval alacsonyabb fizetést kaptak ugyanazért a munkáért, és ha történetesen férjnél voltak, még a fizetésüket is le kellett adni apának.

2023. jún. 23. 08:15
 20/75 anonim ***** válasza:
18%
Csajok ha minimum egy év munkaviszonybol mentek szülni, akkor 2 évig kaptok pénzt! Utána nehéz, ha nem veszik be a kicsit bölcsibe
2023. jún. 23. 08:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!