Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért leszek éktelenül ideges,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért leszek éktelenül ideges, ha a férjem valami házimunkát nem jól végez el? Hogy tudnék változtatni ezen?

Figyelt kérdés

Nálunk az az alapfelállás, hogy mivel ő vállalkozó, és az üzlet szinte nélküle működik, én pedig nyolc órázom, a házimunkák 90%-át ő végzi el. A maradékot pedig én, ha ráérek.

Hála Istennek van egy kis OCD-s hajlama, tehát még szólnom sem kell neki, hogy ezt, vagy azt csinálja meg, mert sosem hagy rendetlenséget, mocskot maga körül - csak, ha nyomós oka van rá. Tehát az eszemmel tudom, hogy nagyon szerencsés vagyok, de mégis...

Pont ebből van a konfliktus. Van egy munka, amit kiszemelek magamnak, de mire hazaérek, megcsinálta. Aztán előfordul, hogy nem jól. Nem kell nagy dolgokra gondolni, de mondjuk ha látom, hogy a csöpögtetőt nem szépen vízkőoldózta ki, vagy kicsit csíkos maradt a főzőlap teteje, portörlésből kimaradt ez-az, vagy nem úgy teregetett ki, ahogy én csináltam volna - szóval ilyen kis dolgok. De mégis, ha meglátok tíz percen belül két-három ilyet, úgy érzem, menten felrobbanok.

Mindig próbálom visszafogni magam, de valamiért azonnal látszik rajtam, hogy valami nem oké. Ilyenkor, ha nem jön ki belőlem azonnal, rákérdez, hogy mi a gond, és nem tudok uralkodni magamon, kijön belőlem. Ez persze nagyon nem esik jól neki, én rögtön lenyugszom, nagyon elkezdem szégyellni magam, ő persze feltolja magát, és ez az egész meg is alapozza a következő pár óránk hangulatát.

Százszor elmondtam, megmutattam neki, hogy mit, hogy, merre meddig, de állandóan becsúszik pár ilyen, és én meg ezt nehezen tolerálom. Főleg, amikor én akartam megcsinálni, elsőre, és jól. Van, amikor sikerül elsimítani, de legtöbbször nem.

Hogyan tudnék változtatni ezen? Nem akarok hárpia lenni. Nálatok hogy zajlik ez, hogyan szoktátok megosztani a munkákat?

Később mindig mondja, hogy semmi gond, máskor odafigyel - de tudom, hogy neki se esik jól, és nem akarom, hogy egyszer elege legyen belőlem.

2023. ápr. 4. 08:48
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

#27: Hová jelentkeztél?

#28: Nem feltétlenül mondanám különösen stresszesnek az életem, csak bármin képes vagyok szorongani.

#29 Nem te vagy az első, aki így van ezzel.

2023. ápr. 4. 14:52
 32/35 anonim ***** válasza:
27 vagyok. Magánban csináltam a terápiát, nem állami ellátásban.
2023. ápr. 4. 14:56
 33/35 anonim ***** válasza:
100%

Mamám volt hasonló: csak ő tudott mindent tökéletesen, szuperül, jól megcsinálni.

Azt tudod tenni, hogy: A, elfogadod hogy ő csak mondjuk 3-asra tudja megcsinállni a feladatot, de legalább elvégzi; vagy együtt takarítottok, és finoman mondod/mutatod neki, hogy hogy a jó, de közben jutalmazod si valamivel, nem csak b*tatod.

2023. ápr. 4. 18:17
 34/35 anonim ***** válasza:
Szegény ember! Igaz, én sem szeretem, ha a párom mosogat (ő a férfi), de néha megengedem, mert azt mondja, ő sokkal hamarabb megcsinál mindent. Ez igaz is, de elég nagyvonalúan csinálja. De azért én húzom fel magam, hanem megnézem a tálcán a tányérokat, amiken hagyott maradékot, azt megmutatom neki, aztán egy ideig nem mosogat, ill. ha szeretne, mondom, hogy majd inkább én. De mindenféle veszekedés nélkül zajlik ez.
2023. ápr. 5. 19:55
 35/35 anonim ***** válasza:

Menj orvoshoz és kezeltesd az OCD-det.

Persze, neked nincs - a francokat nincsen, ha nekiállsz idegeskedni egy apró semmiségen.

"Nem jól csinálrta" - bszki, ezzel telt az egész gyerek-és kamaszkorom, míg le nem léptem végre, ja és persze anyám "nemlétező" rendmániájából eredő teljesen értelmetlen ordibálásával.

Csodálatos volt mit ne mondjak.

Ha megcsináltam, jött a vita, hogy pl "nem jól porszívózram, mostam fel, mosogattam el".

Inkább megköszönnéd, hogy segítek, nem, még ebbe is bele kell kötnöd - úgyhogy elérte, hogy

1. ne segítsek neki SOHA SEMMIT - minek, hogyha úgyis kiabál velem

2. miután elköltöztem végre látni se akarjam túl sűrűn

Ezt csak úgy itt hagyom a "másik oldalról", és kérlek, míg ilyen vagy NE vállalj gyereket, mert vele is így viselkedsz majd.

(u.i. nem érdekel, ha lepontoztok, én nagyon örültem volna, ha értelmes szüleim vannak és értékelik a segítséget, nem szinte lecs.sznek érte).

2023. ápr. 11. 07:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!