Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért leszek éktelenül ideges, ha a férjem valami házimunkát nem jól végez el? Hogy tudnék változtatni ezen?
Nálunk az az alapfelállás, hogy mivel ő vállalkozó, és az üzlet szinte nélküle működik, én pedig nyolc órázom, a házimunkák 90%-át ő végzi el. A maradékot pedig én, ha ráérek.
Hála Istennek van egy kis OCD-s hajlama, tehát még szólnom sem kell neki, hogy ezt, vagy azt csinálja meg, mert sosem hagy rendetlenséget, mocskot maga körül - csak, ha nyomós oka van rá. Tehát az eszemmel tudom, hogy nagyon szerencsés vagyok, de mégis...
Pont ebből van a konfliktus. Van egy munka, amit kiszemelek magamnak, de mire hazaérek, megcsinálta. Aztán előfordul, hogy nem jól. Nem kell nagy dolgokra gondolni, de mondjuk ha látom, hogy a csöpögtetőt nem szépen vízkőoldózta ki, vagy kicsit csíkos maradt a főzőlap teteje, portörlésből kimaradt ez-az, vagy nem úgy teregetett ki, ahogy én csináltam volna - szóval ilyen kis dolgok. De mégis, ha meglátok tíz percen belül két-három ilyet, úgy érzem, menten felrobbanok.
Mindig próbálom visszafogni magam, de valamiért azonnal látszik rajtam, hogy valami nem oké. Ilyenkor, ha nem jön ki belőlem azonnal, rákérdez, hogy mi a gond, és nem tudok uralkodni magamon, kijön belőlem. Ez persze nagyon nem esik jól neki, én rögtön lenyugszom, nagyon elkezdem szégyellni magam, ő persze feltolja magát, és ez az egész meg is alapozza a következő pár óránk hangulatát.
Százszor elmondtam, megmutattam neki, hogy mit, hogy, merre meddig, de állandóan becsúszik pár ilyen, és én meg ezt nehezen tolerálom. Főleg, amikor én akartam megcsinálni, elsőre, és jól. Van, amikor sikerül elsimítani, de legtöbbször nem.
Hogyan tudnék változtatni ezen? Nem akarok hárpia lenni. Nálatok hogy zajlik ez, hogyan szoktátok megosztani a munkákat?
Később mindig mondja, hogy semmi gond, máskor odafigyel - de tudom, hogy neki se esik jól, és nem akarom, hogy egyszer elege legyen belőlem.
"Van egy munka, amit kiszemelek magamnak, de mire hazaérek, megcsinálta. Aztán előfordul, hogy nem jól."
Legközelebb amikor kiszemelsz magadnak egy munkát, kérd meg a férjedet, hogy azt hagyja, mert majd te szeretnéd megcsinálni.
A többinek pedig örülj, amit megcsinál, esetleg kérd meg, hogy itt-ott még egy kicsit...
Szerintem más a baj nálatok, csak nem azzal foglalkozol. Ilyenektől nem kéne robbanásig feszülnöd. Koncentrálj a fontos dolgokra.
Dührohamaid vannak a semmin.
Nem jól csinálja szerinted, akkor miért nem csinálod meg te, vagy mondod neki, elmagyarazod, hogy másképp kell csinálni. Senki sem tökéletes.
Nem ér annyit az ilyesmi, hogy felrobbanj. De komolyan.
Mondd, hogy cuki vagy, hogy megcsináltad, de tudod, hogy erre háklis vagyok, kérlek, máskor ezt bízd rám. Vagy simán utána-vízköoldózol, utánatörölsz, örülsz neki, hogy annyival is kevesebb dolgod van.
Én ebből biztosan nem csinálnék ügyet, meg konfliktust, hát örülnék, hogy nem nekem kell munka után nekiállni. Egy elkezdett munkát könnyebb korrekciózni, akkora bénaságot csak nem csinál!
Én tényleg nem értem néha az embereket, miért rontják el a saját életüket, hangulatukat apróságok miatt! :-(
#1 Igen, igazad van, a munkám fáraszt ki ennyire - ugyanakkor azt is szeretem, és nem akarok váltani. Ott sem minden nap egyformán jó, de mindig ő kapja meg a csomagot. :(
#3 Van, amikor sikerül neki az ilyet minden ingerültség nélkül elmondanom, vagy épp azt, hogy ezt kifejezetten én szeretném megcsinálni. Aztán hazaérek, és so-so kész, mert meg akart lepni, és úgy gondolta, hogy az általam javasoltak alapján végezte el. Amúgy igen, sajnos ilyen szorongós, hülye alaptermészetem van. Nekem sem könnyű.
#4 Dolgozz rajta, mert nem éri meg tönkrevágni egy jó kapcsolatot, és elmarni egy ilyen segítőkész pasit - gondolom, olvasod itt a kérdéseket, így tudod, hogy más ölni tudna egy ilyen hapsiért, akinek a párja otthon semmit se csinál :-)
#3 voltam
Ez olyan szomorú, hogy az ember, akkor is amikor nincs probléma kreál egyet.
Mit szólnál, hogyha utne-verne, csúnyán beszélne veled, egy gyufaszállat nem mozdítana meg?
Tisztaság-mániában szenvedsz és dührohamaid vannak, amiről ő egyáltalán nem tehet, vagy a kényelembe unatkozol és hisztizel az apróságon.
No comment. 🤦♀️
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__parka..
Olvasd el ezt, aztán adj hálát, hogy nem olyan szemét a te párod!
Igen, tudom, hogy egy p*csa vagyok. Pont ezért fordultam hozzátok, egyelőre pszichológus bevonása nélkül - hátha esetleg valaki közületek járt hasonló cipőben, de már meglelte a megoldást.
Valószínűleg, sőt, az is rettenetesen frusztrál, hogy egy betegségem miatt nem sikeres a baba-projekt nálunk, pedig nagyon megérdemelné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!