Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Külön pénz a házasságban,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külön pénz a házasságban, normális ha én úgy látom hogy ez önzőség? Működhet így a házasság boldogan ?

Figyelt kérdés
2021. okt. 27. 22:39
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
67%

50

Kiscica, külön kassza nem azt jelenti, hogy élünk, mint a szobatársak és válaszfalat rakunk a hűtőben a kajáink közé, hanem azt, hogy adunk, amikor akarunk és amire akarunk, a másik meg nem tud a saját hülyeségeinek a mi pénzünkön kedvezni, hanem megdolgozik érte.

A gyerekkel otthon maradás úgy működik külön kasszán, hogy kapsz gyest és mivel tudod, hogy nem fetrenghetsz otthon a végtelenségig, szépen vissza mész idővel dolgozni. A gyerekkel foglalkozás nem munka, hanem szülői kötelesség, ami mindkét szülő feladata. A munka is mindkét szülő feladata. A gyes alatt az ember kap fizetést, amiből ugyanúgy befizet a közös ételbe, rezsibe. De nem tenyerel rá a másik bankkártyájára jó dolgában, hanem tudja, mennyi az annyi. Nagyon fasza, mikor az anyucikák azt hiszik, hogy a gyerek csak az övék és apuka csak hozza a pénzt, de erre azt mondom, hogy az apád tarka faszát, azt. Apuka is akar a gyerekkel lenni és lesz is a gyerekkel, munka után. Anyuka is lesz a gyerekkel, munka után. Gyesen anyuka munkája kizárólag a gyerek de az nem élethosszig tart, hanem addig, amíg vissza nem állsz és nem teszed a kötelességed, a gyereked meg elviszed egy közösségbe szociális életet élni a kortársakkal meg tanulni dolgokat, amiket otthon nem vagy nem olyan minőségben lehet. Nem pedig mögé bújva rágcsálod a pénzfát az idők végezetéig. Számomra ezt jelenti a család, nem azt, hogy valaki szül magának egy gyereket és teljesen kisajátítja, amíg a másik dolgozik. Meg a fszomat azt.

2021. nov. 4. 16:56
 52/54 anonim ***** válasza:
94%
A gyes összege semmi a fizetéshez képest. SZóval te olyan balek vagy, hogy saját kontódra neveled a gyereket, esel ki a karrierből, míg a férjed vígan elvan a teljes fizujából és gyűjtöget magának? Hát gratulálok az ostobaságodhoz.
2021. nov. 4. 18:14
 53/54 anonim ***** válasza:
94%
A kisgyerekes korszak azért elég kiszolgáltatott évek egy nő életében. Sem terhesen, sem még 1-2 évig nem tud ugrálni. Én ugyan dolgoztam már a gyerekeim három hós korától (mert már akkor home office volt, de nagyon nem volt egyszerű), de ha nem közös kasszán vagyunk a férjemmel, abba biztos nem megyek bele, hogy közös gyereket vállaljak vele. Egyébként amikor megismerkedtünk, többet kerestem, mint ő, és volt olyan korszakunk is, amikor hol egyikünk, hol másikunk esett ki a munkából munkanélküliség vagy tartósabb betegség miatt, aztán sokáig ő keresett többet, de most épp megint én. Szerintem jó úgy, ahogy a törvényhozók is megállapították, hogy amíg együtt éltek és amit az alatt szereztek az közös, de amit előtte vittetek bele vagy örököltök/kaptok felmenőktől, az különvagyon (amit úgyis örökli a családod, és a házastársad, ha nem váltok el). Azt akár meg lehet beszélni, hogy mindenkinek legyen valami zsebpénze, amit nem hiányol a költségvetés és a magán álmaira költhet, legyen az egy külföldi út vagy valami szuper horgászcucc, meg hogy lehessen meglepi ajándékokat venni. De ugyanezt persze esetileg is lehet tárgyalni. De felezgetni a rezsit, a hűtő tartalmát, a gyerekekre fordított pénzt (a pelenkától az egyetemi tanulmányokig) bizalmatlanság is meg szerintem marha macerás is lehet.
2021. nov. 4. 19:01
 54/54 anonim ***** válasza:
100%

Normálisnak normális, mindenki máshogyan viszonyul ehhez a kérdéshez. Én viszont nem tartom jó ötletnek, hogy szinte minden közös legyen. Nem tudhatjuk, kiben mi lakozik.

Az én szüleim nem közösködtek az új párjukkal. Amikor 2017-ben elváltak, Anya vásárolt egy ingatlant, a saját nevére vette. Le is szögezte, hogy nem fog közös névre kerülni az új szerelmével, ehhez a mai napig is tartja magát. Semmivel sem jobb a 2. házassága, csak másabb, elvégre két ember nem egyforma. Apa másodjára is elvált, a felesége ki akart túrni engem és a húgomat, elvárta volna, hogy Apa mindent rá és a 3. gyerekére fordítson. Apa viszont nem hagyta magát.

2021. dec. 21. 09:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!